top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Bilbao: Guggenheim

Bilbao
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Bilbao vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Bilbao

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
© foto: Silver Media.nl
alle rechten voorbehouden

Guggenheim Bilbao

Eén van de meest leuke steden in Spanje is het Baskische Bilbao. De regio Baskenland ligt in het noorden van Spanje aan de Golf van Biskaje. De stad Bilbao grenst aan maar liefst drie rivieren, namelijk Nervión, Cadagua en Ibaizabal. In het verleden werd er veel handel gedreven via de haven van Bilbao aan de Ría de Bilbao. Nu dient deze echter vooral voor de pleziervaart. Veel bezoekers komen naar Bilbao om er te genieten van de gastronomische restaurants, heerlijke tapasbars en vele andere lekkernijen. Maar ook het wereldberoemde Guggenheim museum mag jaarlijks op veel bekijks rekenen. Veel mensen weten echter niet dat Bilbao ook uitstekend geschikt is voor watersportliefhebbers. De riá of Nervión leent zich namelijk prima om de stad per kano, paddle board of boot of SUP te verkennen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de stad al wandelend of per fiets te verkennen. Er zijn in de stad prachtige en goed onderhouden parken te vinden, autovrije of autoluwe voetgangerszones en fietspaden aangelegd. Op die manier is het ook net wat makkelijker om onderweg even een stop te maken bij bijvoorbeeld de Ribera Market om er te genieten van allerlei lekkernijen die de stad Bilbao te bieden heeft.

Over het Guggenheim Bilbao

De bouw van het wereldberoemde museum Guggenheim Bilbao heeft de stad een stuk aantrekkelijker gemaakt voor bezoekers. Voordat er begonnen werd met de bouw van dit museum in 1992 stond Bilbao namelijk vooral bekend als een industriële stad met vervuild water. Nu is dat geheel anders. Het Guggenheim museum, wat direct aan de Nervión ligt, heeft met zijn wonderlijke uiterlijk een modern tijdperk ingeluid. De Amerikaanse architect Frank Gehry staat inmiddels bekend om zijn spectaculaire ontwerpen die wereldwijd veel naam en faam hebben opgebouwd. Zo ook hier in Bilbao. Moderne kunst is in dit drie verdiepingen tellende museum alom aanwezig. Het pand op zich is natuurlijk al kunst door zijn vormen en het gebruik van bijzondere materialen, maar ook het gebied rondom het museum is voorzien van uitermate interessante kunst. Vanaf de brug ‘La Salva’ is een deel daarvan al goed zichtbaar. Het mooiste zicht heb je echter van dichtbij. In en om het museum tref je uiteenlopend werk van kunstenaars als Yves Klein, Fujiko Nakaya, Daniel Buren, Jorge Oteiza en Anselm Kiefer. Het meeste bekende werk is afkomstig van Louise Bourgeois - Maman (spin), Jeff Koons - Puppy en Richard Serra’s - The Matter of Time.

 
Meer informatie over het Guggenheim Bilbao:

Guggenheim Bilbao
Guggenheim Bilbao

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl

 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies