top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Madrid: Bernabéu Stadion

Madrid
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Madrid vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Madrid

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
© foto: Silver Media.nl
alle rechten voorbehouden

Het Bernabéu Stadion in Madrid

De hoofdstad van Spanje is een bijzonder leuke bestemming als stedentrip voor een weekendje weg of om te bezoeken tijdens je vakantie. In de wereldstad Madrid lijkt alle het goede uit Spanje samen te komen. Qua bezienswaardigheden is het misschien zelfs verstandig om een planning te maken. Madrid heeft namelijk nogal wat te bieden op het gebied van goede musea, historische paleizen, interessante architectuur, schaduwrijke parken, meer dan genoeg goede restaurants, bars en gezellige clubs. Het hart van de stad wordt gekenmerkt door het beroemde plein ‘Plaza Puerta del Sol’. Als vertrekpunt of verzamelpunt zit je hier altijd goed. Niet ver hiervandaan ligt een ander prachtig plein, namelijk het autovrije Plaza Mayor. Dit plein, wat ooit gebruikt werd voor stierengevechten, is nu vooral in gebruik door kunstenaars, restauranthouders en de vele toeristen die er graag vertoeven. Aansluitend tref je hier de markthal ‘Mercado San Miguel’, waar je zeker eens een kijkje moet nemen als je van Spaanse lekkernijen houdt. Naast een meer authentiek en historisch stadsdeel is Madrid ook voorzien van een modern gedeelte. Dit deel van de stad bevindt zich meer in het noorden van Madrid rondom één van de hoogste gebouwen ‘Torre Picasso’. De leukste wijken om in Madrid te bezoeken zijn: Chueca, La Latina, Barrio de las Letras, Lavapiésen, Malasaña en Puerta del Sol.

Het stadion van Real Madrid

Als balsport zit voetbal diep geworteld bij de Spanjaarden. Het wordt door velen dan ook als een goed alternatief voor de stierengevechten gezien. Real Madrid is dé voetbalclub van Madrid en hun stadion wordt gezien als dé voetbaltempel. Menig inwoner van de stad bezoekt dan ook met enige regelmaat Het Bernabéu Stadion aan de Avenida de Concha Espina. ‘Estadio Santiago Bernabéu’ is vernoemd naar Santiago Bernabéu Yeste, één van de vroegere bestuursleden die club groot gemaakt heeft. Onder zijn bewind heeft Real Madrid heel wat wedstrijden gewonnen en belangrijke titels in de wacht weten te slepen. Voetballiefhebbers kunnen in het Bernabéu Stadion behalve een wedstrijd bijwonen ook een rondleiding boeken. De Bernabéu tour bestaat uit een bezoek aan het Real Madrid CF-museum, een panoramische uitkijk op de binnenkant van het stadion, een interactieve en audiovisuele reis door de geschiedenis van de club, een wandeling rondom het veld, in de kleedkamers en de spelers tunnel. In de shop van het Bernabéu Stadion kun je eventueel nog een mooi souvenir aanschaffen die de herinnering van je bezoek in ere zal houden. Voor het inplannen van een bezoek is het verstandig om vooraf de officiële website van Estadio Santiago Bernabéu te bezoeken voor actuele informatie.

 
Meer informatie over het Bernabéu Stadion:

Bernabéu Stadion
Bernabéu Stadion

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies