top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Sevilla: Alcazar

Sevilla
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Sevilla vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Sevilla

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
© foto: Silver Media.nl
alle rechten voorbehouden

Het Alcazar van Sevilla

De zuidelijk gelegen stad Sevilla behoort toe aan de regio Andalusië. Het mag met recht gezien worden als één van de mooiste gebieden in Spanje. Veel toeristen worden aangetrokken tot steden als Ronda, Córdoba, Granada, Málaga en Sevilla door het heerlijke zonnige klimaat in combinatie met historische bezienswaardigheden, lekker eten en vooral de aangename sfeer die er heerst. Al slenterend door de straten van Sevilla word je meegenomen naar een periode waarin Arabische en Spaanse invloeden de boventoon voeren. Die samensmelting met de Spaanse cultuur maakt van een stad als Sevilla een ware belevenis. Ten tijden van de zeventiende eeuw mocht Sevilla zich meten met invloedrijke Europese steden, waaronder Parijs en Venetië. Meer dan drieduizend jaar aan geschiedenis gaan in Sevilla hand in hand samen met een meer modern karakter. Elke wijk van de stad heeft een ander verhaal te vertellen. Het meest historische hart van Sevilla bevindt zich in de wijk El Centro. Maar ook de wijken Santa Cruz en Triana zijn een bezoekje waard. Hier tref je voornamelijk het meer authentieke Sevilla met onder andere tapasbarretjes, bodega's, flamenco shows, knusse pleintjes en uitzicht op de Guadalquivir rivier.

Real Alcazar

Eén van de meest bezochte bezienswaardigheden van Sevilla is onbetwist het paleis Alcazar. Dit koninklijke paleis ligt ten oosten van de Guadalquivir rivier, ter hoogte van de ‘Puente de San Telmo’ brug. De oudste fundamenten van een koninklijk paleis in Sevilla dateren uit de middeleeuwen. Het was Abd al-Rahman III an-Nasir die de opdracht gaf tot het bouwen van een kasteel. Met het veroveren van Sevilla door de christenen werd het uiterlijk van Real Alcázar drastisch aangepast door koning Alfonso X van Castilië in de dertiende eeuw. Nu vandaag kijken we naar een stukje architectuur dat inmiddels meer dan elf eeuwen beslaat en alle geschiedenis die zich daarin heeft voorgedaan. Bezoekers van het Alcazar kunnen met eigen ogen alle pracht en praal bewonderen uit de Spaanse monarchie. Behalve een mix van stijlen in de architectuur heeft het complex ook een meer dan imposant interieur te bieden. Paleizen als het ‘Palacio de Pedro I’ zijn voorzien van diverse Mudejar details en sfeervolle patio’s. De ‘Sala de embajadores’ Hal van de Ambassadeurs mag je zeker niet overslaan tijdens je bezoek. Het wordt gezien als de meest indrukwekkende ruimte binnen het Alcazar. En ook de ‘Patio de las Doncellas’ is een bezienswaardigheid. Deze binnentuin van de maagden zou een verwijzing zijn naar een legende die vertelt dat de Moren elk jaar 100 maagden eisten als eerbetoon. De tuinen van Real Alcázar zijn zo mooi als een oase in de woestijn. Ze zijn niet voor niets gebruikt tijdens één van de opnames van ‘Games of Thrones’.

 
Meer informatie over het Alcazar van Sevilla:

Alcazar
Alcazar

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies