top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Dundee, Schotland

Schotland
top 10 bezienswaardigheden:

Dundee
Edinburgh
Glasgow
Schotland
Schotse Hooglanden

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Dundee
reisadvies reisadvies Schotland

... meer handige websites

 

In de bruisende Schotse stad Dundee zijn leuke bezienswaardigheden te vinden. De voormalige havenstad heeft tevens veel kunst en cultuur te bieden. Door het centrum verspreidt zijn een aantal opmerkelijke beelden te vinden. De meest bijzondere staat op een plein tegenover de ingang van de Overgate Mall. Hier staat de Dundee Dragon. Deze draak trekt vooral belangstelling onder de jongere bezoekers. Zoals overal in Schotland zijn ook in de omgeving van Dundee mooie kastelen te vinden. Bijvoorbeeld het schitterende Broughty Castle aan de monding van de Tay rivier of Claypotts Castle in het noordoosten van de stad. Er wordt in Dundee nog altijd veel gedaan om zich te ontwikkelen. Zo is het Waterfront plan er één van. Hier zijn veel leuke hotels en gezellige eetgelegenheden te vinden. Maar ook het Victoria & Albert Museum met zijn eigenzinnige uiterlijk mag zeker niet vergeten worden.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Dundee

bezienswaardigheid nummer 1 St. Mary’s Tower
De vijftiende eeuwse gotische kerk is deels na de Tweede Wereldoorlog gerestaureerd. De St. Mary Tower heeft een opvallend en robuust uiterlijk. In de geschiedenis van Dundee is de toren eigenlijk altijd van groot belang geweest. Zo heeft het gefungeerd als belfort, als klokkentoren en later zelfs als gevangenis. De toren is ongeveer 49 meter hoog en telt zo’n 232 treden naar boven.
www.dundeestmarys.co.uk
   
bezienswaardigheid nummer 2 Cox’s Stack
Deze vijfentachtig meter hoge toren is in 1866 gebouwd naar een ontwerp van een Italiaanse campanile. De toren is schoorsteen die hoort bij een toenmalige textielfabriek van de familie Cox. De eigenaar werd ook wel de ‘Jute Baron’ genoemd. Door zijn lengte is de Cox’s Stack vanuit heel Dundee te zien.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Mains Castle
In Dundee’s Caird Park staat dit prachtige zestiende eeuws kasteel. De kasteeltoren telt zes verdiepingen. Op verschillende plekken in en rondom het kasteel zijn data te vinden en initialen over wanneer het is gebouwd en voor wie. Mains Castle is in 1582 gebouwd. Tegenwoordig leent dit kasteel zich ondermeer voor het sluiten van huwelijken.
   
bezienswaardigheid nummer 4 McManus Galleries
Oprecht mag de McManus Galleries zich de mooiste galerie van Dundee noemen. Naast de galerie is er ook een museum met natuurhistorische collecties te vinden. De expert George Gilbert Scott, die bekend staat om het smaakvol restaureren van kerken voor andere doeleinden, is aangesteld om de locatie bruikbaar te maken. In de afgelopen jaren zijn er nog wat aanpassingen verricht aan dit oorspronkelijk in 1867 geopende museum wat toen nog het Albert Instituut voor Wetenschappen, Letters en Kunst heette. Je vindt dit museum aan de Albert Square.
www.mcmanus.co.uk
   
bezienswaardigheid nummer 5 Mills Observatory
Dit klassiek gebouwde observatorium staat op de top van de Balgy Hill in het gelijknamige park. De fabrikant van linnen en touw, John Mills, was de eerste in Dundee die begon met het observeren van het heelal. Zijn eigen ingerichte observatorium stond op de helling van Dundee Law. Toen hij de gemeente ervan kon overtuigen om een een grotere en meer professionele ruimte op te zetten, brak de Eerste Wereldoorlog uit. Uiteindelijk is toen deze Mills Observatory er gekomen, weliswaar pas in 1935. Je herkent het gebouw direct aan zijn opvallende koepel op het dak.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Discovery Quay
Aan deze kade vindt je een museum die geheel in het teken staat van de verschillende expedities die het Discovery schip heeft gemaakt. Eén van die expedities was de wetenschappelijke reis naar het nog onbekende Antarctica. Tijdens je verblijf aan de Discovery Quay kom je alles te weten over Sir Robert Falcon Scott en zijn bemanning en welke voorzorgsmaatregelen zij troffen.
www.rrsdiscovery.com
   
bezienswaardigheid nummer 7 Claypotts Castle
Op een kleine vijf kilometer van de plaats Dundee ligt dit ridderlijke kasteel. Clypotts Castle werd omstreeks 1670 gebouwd en behoorde toe aan de familie Strachan. Lang hebben zij er niet gewoond, want in 1601 werd het al weer doorverkocht. Ooit was het kasteel uitgebreid met bijgebouwen en een ringmuur. Helaas zijn die niet bewaard gebleven. Vandaag valt het kasteel onder toezicht van het staatsbeheer. Het kasteel is niet toegankelijk voor publiek.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Law Hill
Op de top van de Law Hill heuvel staat een oorlogsmonument ter ere van de gevallen slachtoffers tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Het is gebouwd op de top van een oude vulkaan. Een aantal keer per jaar brandt in de top van het monument een vlam. Dit gebeurt tijdens diverse herdenkingsdagen. Het monument is vanuit alle hoeken van Dundee te zien.
   
bezienswaardigheid nummer 9 The Howff
In de tuin van het voormalige Franciscaanse Greyfriars klooster is een historisch kerkhof gelegen. Voor een lange tijd heeft deze plek zelfs gefungeerd als ontmoetingsplaats. Met name onder handelaren was dit een geliefde plek. Onder de graven die er zijn bevindt zich ook het graf van James Chalmers. Dit was de uitvinder van de postzegellijm. De oude begraafplaats is tegenwoordig een beschermd historisch gebied.
   
bezienswaardigheid nummer 10 High Street
Met name het gebied rondom de Highstreet in het centrum van Dundee, is uitermate geschikt om te shoppen. Veel merken worden in dit winkelhart vertegenwoordigd. Met name in de Overgate Mall vindt je de mooiste modewinkels. In de buurt zijn een aantal interessante musea en gezellige restaurants te vinden.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Dundee. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Dundee. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Dundee:

wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies