top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Saint Lucia

Saint Lucia
top 10 bezienswaardigheden:

Saint Lucia

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Saint Lucia
reisadvies reisadvies Saint Lucia

... meer handige websites

 

Saint Lucia (St. Lucia) is een (ei)land gelegen in het Caribisch gebied. Als je denkt dat je op dit Caribische eiland alleen kunt luieren aan het strand of relaxen in één van de vele luxe resorts, heb je het mis. St. Lucia heeft voldoende te bieden voor een afwisselende vakantie. Natuurlijk staan het symbool van dit eiland op nummer 1. Deze bijzondere vulkanen worden dan ook door veel toeristen gefotografeerd. Het gebied rondom dit eiland is bijzonder geschikt voor allerlei vormen van watersport. Maar ook op het vaste land zijn er sportieve uitdaging genoeg. Zo zijn er vele wandel en fietsgebieden of kun je verschillende vulkanen beklimmen. Ook qua accommodatie geldt dat er voldoende afwisseling is in zowel luxe verblijven als die voor het eco toerisme.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Saint Lucia

bezienswaardigheid nummer 1 The Pitons
Tijdens je bezoek aan dit eiland mag je een bezoek of uitzicht op deze piramide-achtige vulkanen niet overslaan. Ze vallen mede door hun bijzondere uiterlijk ook onder het ‘World Heritage Site’. De twee vulkanische pluggen liggen in het zuidwesten vlakbij de plaatsen Soufrière en Choiseul. Gros Piton telt 771 meter en de Petit Piton telt 743 aan hoogte. Eigenlijk staan ze symbool voor St. Lucia. Het zijn daarom niet voor niets de meest gefotografeerde bezienswaardigheden van het eiland. Het is mogelijk om beide vulkanen te beklimmen al dan niet met een gids.
www.heritagetoursstlucia.org
   
bezienswaardigheid nummer 2 Soufrière
Onder het Franse bewind was deze plaats ooit hoofdstad van het eiland. Tegenwoordig is dit de meest bezochte en gezellige plaats waar je nog authentieke huizen ziet en de sfeer gemoedelijk is. In de buurt zijn verschillende paden te volgens waarvan sommige zullen leiden naar mooie watervallen. Napoleon’s eerste vrouw Josephine heeft hier een groot deel van haar jeugd doorgebracht. Vlakbij gelegen ligt de enige ‘drive-in’ vulkaan ter wereld waar je tijdens een toer onder begeleiding van een gids een modderbad kunt nemen. Dit is bij Sulphur Springs. In de buurt zijn verschillende zwavelbronnen te zien.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Pigeon Island National Landmark
Dit eiland ten noorden van St. Lucia is via een dijk verbonden aan het vaste land. Tegenwoordig staat het eiland bekend om het Saint Lucia Jazz Festival wat hier wordt gehouden. Maar ook de Signal Peaks hebben het eiland status gegeven. Verder zijn er op het eiland ruïnes te vinden van oude barakken uit de tijd dat de Britten het eiland in gebruik hadden. Ook is er de Britse vesting ‘Fort Rodney’ vanwaar je een uitmuntend uitzicht hebt over Rodney Bay.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Diamond Botanical Gardens
Dit zes hectare tellende natuurpracht ligt bij de plaats Soufrière. Allerlei exotische planten- en bloemennamen als Hibiscus, Balisier en Heliconia passeren hier de revue. Maar dat is niet alles. Er zijn ook watervallen te bewonderen en er is een spa. De minerale baden brengen je in deze omgeving al snel in een serene rust. Wie liever actief bezig is, kan zich laten leiden door het natuurpad waarmee je langs diverse bezienswaardigheden wandelt.
www.diamondstlucia.com
   
bezienswaardigheid nummer 5 Castries
De hoofdstad van St. Lucia is voor de meest toeristen de eerste plaats die zij betreden. Het merendeel van de bezoekers komt namelijk met een cruise aan in Pointe Seraphine. De meest bezochte bezienswaardigheden in Castries zijn de cruise-schepen, de kathedraal van Onbevlekte Ontvangenis, de stadsbibliotheek, het duty-free winkelgebied en de Derek Walcott Square vernoemd naar de Nobelprijs-winnende dichter.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Choiseul
Dit dorpje ligt in het zuidwesten van St. Lucia. Het heeft een kleine vissershaven en een katholieke kerk. Veel toeristen bezoeken dit dorpje om zijn grote aanbod van lokale handwerken, kunst en ambachten. Sommige van de huizen zijn koloniaal gebouwd en vaak in vrolijke kleuren geschilderd. Vlakbij deze plaats zijn de Pitons vulkanen gelegen.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Mankote Mangrove Swamps
In het zuidoosten vlakbij Vieux Fort ligt deze mangrove die eerder gebruikt werd voor de productie van houtskool. Het veertig hectare tellende gebied huisvest nu veel verschillende soorten vogels. Het gebied heeft een uitkijktoren vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Plantages
Vele slaven hebben tot de afschaffing in 1834 gewerkt op de vele plantages die St. Lucia rijk was. Hier zijn nog enkele van overgebleven. Sommige zijn nu een hotel of restaurant. Maar er zijn er ook nog die in gebruik zijn. Hier wordt nog altijd suiker, tabak of katoen geteeld en verwerkt. Bij Soufrière Estate is een oude watermolen nog in functie. En bij Morne Coubaril Estate, wat iets ten zuiden van Soufrière ligt, wordt nog altijd cacao, kopra en casave geproduceerd. Een andere bijzondere plantage ligt in het zuiden net onder Choiseul. Dit is de 19de eeuwse Balenbouche Estate. Vlakbij zijn de ruïnes van een suikerfabriek te vinden.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Rainforest Adventures
Maak eens een tocht door het regenwoud op een wel heel spectaculaire manier. Dit is op een aantal manieren mogelijk. Namelijk vast geklikt aan een lijn glijend van platform naar platform tussen de toppen van de bomen? Of iets rustiger met een soort gondel door de lucht. In ieder geval zijn er meerdere manieren om te genieten van al het moois wat er in het regenwoud van St. Lucia te vinden is.
www.rainforestadventure.com
   
bezienswaardigheid nummer 10 Piratentocht
Een droom van vele kinderen kan in St. Lucia in vervulling gaan. Op een groot piratenschip varen zij geheel gekleed in stijl de zee op. Door middel van spellen, speurtochten en andere leuke spelletjes vermaken zij zich twee uur lang aan boord van de Brig Unicorn. Let op, dit is een keer per week. Op andere dagen zijn er zeiltochten te maken naar de Diamond Botanical Gardens en Sulphur Springs.
www.stlucia.org
   
  Meer informatie over Saint Lucia:

Saint Lucia informatie
winterzon vakantie in Saint Lucia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies