top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Porto, Portugal

Portugal
top 10 bezienswaardigheden:

Albufeira
Algarve
Azoren
Cascais
Coimbra
Lissabon
Madeira
Porto
Portugal

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Porto
reisadvies reisadvies Portugal

... meer handige websites

 

Porto bezienswaardigheden top 10De in het noorden van Portugal gelegen stad Porto (ook geschreven als Oporto) is na Lissabon de tweede stad van het land. In de hele agglomeratie wonen ongeveer twee miljoen inwoners. Porto ligt aan rivier de Douro met ten zuiden van deze rivier de stad Vila Nova de Gaia. De wereldberoemde portwijnen komen uit Vila Nova de Gaia en niet zoals algemeen verondersteld uit de stad Porto zelf. Dé manier om port te proeven is aan één van de terrasjes aan de Douro. Porto heeft sinds dat de stad in 2001 culturele hoofdstad van Europa was te maken met een toegenomen belangstelling van toeristen van buiten Portugal.

Porto tickets en excursies

Wil je optimaal genieten van je bezoek aan Porto? Bij Ticketbar Porto kun je vooraf via internet alvast je toegangskaarten kopen zodat je de soms lange wachtrijen ontloopt. Ook kun je hier bijzondere excursies boeken zoals een tocht door het Douro wijngebied of de Aveiro tour waarbij je 'het Venetië van Portugal' gaat ontdekken. Populaire manieren om de stad zelf te ontdekken zijn de Oporto City Tour en de Zes Bruggen Cruise. Natuurlijk kun je in Porto ook een fadoshow bijwonen. Een absolute aanrader is de goedkope Porto Card waarmee je gratis met het openbaar vervoer kunt reizen, musea gratis kunt bezoeken en kortingen krijgt op veel attracties en restaurants.
Ga naar de Porto tickets, rondleidingen en excursies bij TicketBar Porto.


Top 10 bezienswaardigheden van
Porto

bezienswaardigheid nummer 1 Vila Nova de Gaia
Deze kustplaats tegenover de stad Porto is verantwoordelijk voor de wereldwijde levering van de beroemde Portwijnen. Al sinds de 17e eeuw wordt dit lekkernij gemaakt in de stad Porto. De kloosterkerk Serra do Pilar uit de 16e eeuw biedt je een schitterend uitzicht over de stad Porto en de rivier de Duoro. In de kelder van deze kloosterkerk zijn verschillende soorten port te proeven. De meest bekende port is die van Sandeman, welke is opgericht in 1790.
www.steden.net/portugal/porto/vila-nova-de-gaia
   
bezienswaardigheid nummer 2 Ribeira (oude centrum)
De oudste wijk van Porto is Ribeira, die aan de rivier de Douro ligt. Vele portboten meren hier in de haven aan, om vervolgens naar Vila Nova de Gaia te gaan. De gevels van de huizen aan de kade leveren een mooi plaatje op. De smalle straten, steegjes en locale markten geven je het gevoel dat de tijd hier heeft stil gestaan.
www.steden.net/portugal/porto/ribeira/
   
bezienswaardigheid nummer 3 Torre dos Clérigos
De bekende toren van Porto is de Torre dos Clérigos. De toren hoort bij Igreja dos Clérgos kerk. Omdat de belangrijke toren vanuit heel Porto is te zien, staat het symbool voor deze stad. Vanaf 1754 tot 1763 is er gewerkt om deze 76 meter hoge toren te maken zoals hij nu is. De kerk en toren zijn in barokke stijl gebouwd. Met een klim van zo’n 225 stappen word je beloond met een spectaculair uitzicht over de stad Porto.
www.steden.net/portugal/porto/torre-dos-clerigos
   
bezienswaardigheid nummer 4 Jardins do Palácio de Cristal
Het groene hart van Porto is het prachtige park Jardins do Palácio de Cristal’. In het park staat een bijzonder vormgegeven ‘Crystal Palace’. Dit koepelvormig paleis bestaat voornamelijk uit glas en ijzer. Er worden veelal concerten en sportevenementen gehouden. Verder vind je in het park een romantisch museum, bibliotheek, restaurant en een fraai meer.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Maria Pia-brug
Inmiddels is de Maria Pia-brug tussen Porto en Vila Nova de Gaia niet meer in gebruik. De spoorbrug, vernoemd naar de Portugese koningin Maria Pia, is vroeger vooral gebruikt om Port per trein te vervoeren. Het was tevens het eerste ontwerp van Gustav Eiffel. Sinds 1991 is de brug vervangen door de São João brug. Met een boottocht zijn de bruggen nog beter te bewonderen. Het uitzicht op Porto is vanaf het water schitterend te zien.
www.steden.net/portugal/porto/maria-pia-brug
   
bezienswaardigheid nummer 6 Casa de Música
Het bijzondere gebouw ‘Casa de Música’ in Porto is nogal een verschijning. De Nederlandse architect Rem Koolhaas is verantwoordelijk voor dit icoon van de stad Porto. De vormgeving is futuristisch, modern, strak en staat bovendien op een super lokatie. Ook binnen weet je niet wat je ziet. Over elk detail is goed nagedacht. Tegenover de grote rotonde ‘Rotunda da Boavista’ staat dit concertgebouw wat ongeveer 100 miljoen euro heeft gekost.
www.casadamusica.com
   
bezienswaardigheid nummer 7 Kathedraal Sé
De grote kathedraal Sé vind je aan de Terreiro da Sé. Het behoort tot één van de oudste monumenten van de stad Porto. De kathedraal heeft twee torens met daarop een koepel. Door de jaren heen zijn er veel bouwstijlen toegevoegd, waaronder ook het interieur. Naast de kathedraal ligt een klooster wat zeker een bezoekje waard is. Doordat deze kathedraal op een heuvel ligt, heb je een mooi uitzicht over de oude historische wijk Ribeira.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Serralves
Het museum voor moderne kunst ligt in een schitterend park ‘Parque de Serralves’ vlakbij het centrum van Porto. Op het landgoed van ongeveer 18 hectare zijn fraai aangelegde tuinen en verschillende sculpturen te zien. Het Serralves Museum heeft veel tijdelijke nationale en internationale tentoonstellingen.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Casa de Chá da Boa Nova Leça da Palmeira
Een restaurant op een wel zeer bijzondere lokatie is ‘Casa de Chá da Boa Nova’. Vertaald betekend het ‘theehuis van het goede nieuws’. Wie van bijzondere architectuur en een mooi uitzicht houdt, moet hier in het restaurant gaan eten. De architect Alvaro Siza Vieira heeft dit bijzondere bouwwerk ontworpen bovenop de kliffen van Leça da Palmeira. Naast Casa de Chá da Boa Nova is een vuurtoren en kapel.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Livrario Lello & Irmão
Bibliotheek Chardron ofwel Livrario Lello & Irmão is een zeer bekende historische en artistieke boekhandel van de stad Porto. Het mag volgens verschillende bronnen zelf één van de mooiste boekhandels ter wereld genoemd worden. De indrukwekkende trappen zijn gewoon als kunst te bewonderen. De warme uitstraling die het hout, de rode treden en alle boeken geven kom je zelden tegen in een boekhandel van dit formaat. Het geheel doet erg koninklijk aan.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Porto. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Porto. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Porto:

Porto in één dag
Porto informatie
Porto tips
Porto voor beginners
bijzondere plaatsen in Porto
waar overnachten in Porto

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies