top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Coimbra, Portugal

Portugal
top 10 bezienswaardigheden:

Albufeira
Algarve
Azoren
Cascais
Coimbra
Lissabon
Madeira
Porto
Portugal

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Coimbra
reisadvies reisadvies Portugal

... meer handige websites

 

De Portugese stad Coimbra heeft tijdens de middeleeuwen gefungeerd als hoofdstad. Destijds stond de stad bekend als Aeminium. De plaats ligt ongeveer 120 kilometer ten zuiden van de stad Porto vandaan. In Coimbra zijn veel waardevolle herinneringen bewaard gebleven die ons meer kunnen vertellen over de afgelopen zeven eeuwen. De universiteit heeft hier een groot aandeel in gehad. De vele studenten die de stad telt zorgen dat de plaatselijke horeca niets te kort komt. Er zijn dan ook veel gezellige clubs, bars, terrassen en restaurants te vinden. Qua festivals doet de stad Coimbra het ook erg goed. Massaal trekken bezoekers richting de stad als de ‘Festa das Latas of Queima das Fitas’ de stad lijken over te nemen. De studenten houden de historie volle stad Coimbra goed in leven. De rust vind je vooral in de groene delen van de stad. Parken zoals Penedo da Saudade, Santa Cruz Park, Mata Nacional do Choupal en de botanische tuin van de universiteit worden dan ook veelvuldig bezocht door zowel gasten als de lokale bevolking zelf.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Coimbra

bezienswaardigheid nummer 1 Machado de Castro Museum
Pas omstreeks 1965 is dit museum wat huisvest in een voormalige paleis, erkend als Nationaal Museum. Het bestaat uit meerdere oude en nieuwe panden waarin oude kenmerken goed bewaard zijn gebleven. Met name het deel waarin de Cryptoporticus (een overdekte galerij uit de Romeinse tijd) zijn van onschatbare waarde. Naast deze bijzondere archeologische bevindingen zijn er nog heel veel andere bezienswaardigheden te ontdekken zoals beeldhouwkunst, keramiek, juwelen en schilderijen.
www.museumachadocastro.pt
   
bezienswaardigheid nummer 2 Se Velha
Deze best bewaarde oude Kathedraal uit de Romaanse periode trekt jaarlijks duizenden bezoekers naar Coimbra. De binnenkant is even prachtig als de buitenkant doet vermoeden. Met name het schip en het hoofdaltaar zijn exceptioneel. Ook zijn er veel graven aanwezig die bestaan uit de meest bijzondere beeldhouwkunst. Vooral het graf van Vataça Lascaris met daarop het symbool van de tweekoppige adelaar waaruit men opmaakt dat zij van adel was, is een ware schat.
http://sevelha-coimbra.org
   
bezienswaardigheid nummer 3 Klooster van Santa Cruz
Niet ver van de oude kathedraal Se Velha in het historische centrum van Coimbra is het klooster van Santa Cruz te vinden. Het werd omstreeks de twaalfde eeuw opgericht door de eerste koning van Portugal, Afonso Henriques. Door de eeuwen heen hebben er vele aanpassingen plaats gevonden, waarbij het uiterlijk steeds veranderde. Hierdoor zijn er vandaag de dag veel bouwstijlen en oude elementen te bespeuren die ieder een stuk uit de geschiedenis vertalen.
http://igrejascruz.webnode.pt
   
bezienswaardigheid nummer 4 Kathedraal Se Nova
Deze voormalige zeventiende eeuwse kerk van de Jezuïeten herbergt tegenwoordig huidige zetel van het bisdom van Coimbra. Binnen zijn er veel Barokke invloeden te bespeuren die de achttiende eeuw met zich meebracht. De Se Nova (nieuwe) kathedraal is een dominant bouwwerk wat zeker de aandacht weet te trekken.
http://senova.do.sapo.pt
   
bezienswaardigheid nummer 5 Universiteit van Coimbra
De ‘Universidade de Coimbra’ is zeer belangrijk voor de stad Coimbra. Naast de positie als oudste universiteit van Europa en dus ook Portugal heeft het zijn eervolle vermelding vooral verdient aan de hoogstaande kwaliteit en diversiteit van kundigheid aan wat er wordt gepresenteerd. De universiteit heeft naast de vijf campussen ook nog een enorme bibliotheek, botanische tuin, theater, musea, bioscoop en heel veel prachtige oude gebouwen die samen de universiteit van Coimbra vormen. Niet voor niets is het onlangs toegevoegd op de lijst van Unesco World Heritage Site.
http://candidatura.uc.pt/en/
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Praça do Comercio
Dit ruim bemeten plein wordt gezien als het belangrijkste plein van Coimbra. Aan dit plein met de St. Bartholomeus (São Bartolomeu) kerk vind je een aantal zeventiende en achttiende eeuwse gebouwen. Als er iets belangrijks gebeurd, dan is dat meestal aan dit plein. Vroeger was dit niet veel anders. Alleen betrof het dan ook bijvoorbeeld de schandpaal. Vandaag de dag is het er goed vertoeven op een van de vele terrassen die de stad telt.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Museu da Ciência
In dit wetenschapsmuseum binnen de universiteit van Coimbra zijn veel wetenswaardigheden te ontdekken. Groot en klein zal zich verbazen over de uiteenlopende onderwerpen die er aan bod komen. Naast permanente tentoonstellingen zijn er ook verschillende interactieve ervaringen op te doen. De nadruk die op licht wordt gelegd laat je nadenken over zaken waar je normaal gesproken niet echt bij stil staat.
www.museudaciencia.org
   
bezienswaardigheid nummer 8 Portugal dos Pequenitos Park
Dit op kleine schaal gebouwde deel van Portugal laat je in een notendop zien wat een prachtige architectuur het land te bieden heeft. Professor Dr. Bissaya Barreto is verantwoordelijk voor veel van de ontwerpen. Op een recreatieve en educatieve manier probeert men je wegwijs te maken in de geschiedenis van het land. Zowel jong als oud kan zich prima vermaken in dit leuke themapark.
www.portugaldospequenitos.pt
   
bezienswaardigheid nummer 9 Winkelcentra
Twee grote winkelcentra van Coimbra zijn Centro Comercial Dolce Vita en Forum Coimbra . Hier is het zeker tijdens de zomermaanden fijn om de hitte van dag te ontlopen en dan te vertoeven in airconditioning van één van deze shopping malls. Centro Comercial Dolce Vita ligt in het historische deel van de stad. Verspreid over verschillende etages vind je alles wat je van een winkelcentra mag verwachten. Grote merknamen zoals Sisley, Lacoste, Pepe Jeans, Geox en Zara passeren de revue. Tevens is er een foodcourt waar je de lekkere maaltijden kunt nuttigen. Het andere grote winkelcentrum, Forum Coimbra, ligt in het nieuwe deel van de stad. Dit winkelcentrum aan de linker oever van de Mondego oogt mooi, groot en luxe. Ook hier zijn de grote merken present. Merknamen zoals Mango, Zara, iStore, Swarovski, Lacoste, H&M, Primark en Massimo Dutti prijken aan de gevel. Daarnaast heeft Forum Coimbra een foodcourt met ruim zevenhonderd zitplaatsen, 28 restaurants en zes bioscoopzalen.
www.dolcevita.pt
www.forum-coimbra.com
   
bezienswaardigheid nummer 10 Estádio Cidade de Coimbra
Het enorme voetbalstadion Cidade de Coimbra is bijna niet over het hoofd te zien. Het stadion heeft sinds zijn ontwerp in 2003 steeds meer functies gekregen. Naast verschillende soorten sport worden er ook concerten gehouden en vinden er commerciële en culturele evenementen plaats. Madonna en U2 hebben er duizenden fans mogen ontvangen tijdens hun tour.
www.academica-oaf.pt/home/instalacoes/estadio-finibanco-cidade-de-coimbra
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Cpimbra. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Coimbra. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Coimbra:

wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies