top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van de Azoren, Portugal

Portugal
top 10 bezienswaardigheden:

Albufeira
Algarve
Azoren
Cascais
Coimbra
Lissabon
Madeira
Porto
Portugal

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Azoren
reisadvies reisadvies Portugal

... meer handige websites

 

Azoren bezienswaardigheden top 10De Portugese eilandengroep de Azoren zijn een heerlijke bestemming als je op zoek bent naar zon, zee en avontuur. De negen vulkanische eilanden Corvo, Flores, Faial, Pico, São Jorge, Graciosa, Terceira, São Miguel en Santa Maria hebben een heerlijk zacht klimaat met overwegend lente- en zomerse temperaturen. Wel kan er geregeld een flinke bui vallen. Een voordeel hiervan is dan weer wel dat de eilanden een prachtige natuur hebben die bij uitstek zeer geschikt zijn voor wandel- en fietsmogelijkheden. Daarnaast biedt het vulkaanlandschap indrukwekkende uitzichten en kratermeren zoals Caldeira das Sete Cidades of Lagoa do Fogo. En ook op de stranden is het er goed vertoeven. Behalve zwarte stranden vind je er ook goudgele stranden zoals die bij Praia Formosa en São Lourenco waar je heerlijk tot rust kunt komen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
de Azoren

bezienswaardigheid nummer 1 Angra do Heroísmo
Het historische karakter van de stad en de gemeente Angra do Heroísmo op het eiland Terceira is niet onopgemerkt gebleven. De hoofdstad van de Azoren wordt veelal bezocht om het werelderfgoed wat sinds 1983 tot Unesco behoord. Gelukkig heeft men op tijd de waarde ervan ingezien en kan een deel van de geschiedenis bewaard worden. De zestiende eeuwse Se kathedraal van Angra do Heroísme is altijd erg belangrijk geweest. De Portugese invloeden zijn duidelijk zichtbaar. Er zijn verschillende kapellen zoals die van Santo Estêvão en Senhor Jesus dos Aflitos. Andere bezienswaardigheden van Angra do Heroísmo zijn de forten San João Baptista en San Sebastio.
   
bezienswaardigheid nummer 2 De bronnen van Furnas
Op het eiland Sao Miguel zijn de warmwaterbronnen van Furnas te bezoeken. De bronnen zitten vol minerale wat goed zou werken tegen bepaalde aandoeningen zoals reuma, huiduitslag en luchtwegproblemen. Elke borrelende en/of dampende bron heeft zijn eigen naam. De omgeving leent zich tevens uitstekend voor het maken van lange wandelingen.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Walvissen en dolfijnen spotten
Het is een redelijk goed bewaard geheim, dat je rondom de Azoren walvissen en dolfijnen kunt spotten. Hiervoor hoef je dus echt niet naar Amerika of Canada. De dolfijnen en walvissen hebben lange tijd voor een vast inkomen gezorgd op de Azoren. De eilandengroep stond namelijk bekend om zijn walvisindustrie. Tot halverwege de jaren tachtig werd er op een traditionele manier gejaagd op deze dieren. Door verschillende regels is dit vrij snel sterk afgenomen en geniet men nu op een heel andere manier van deze bijzondere dieren. Tegenwoordig gaat men met toeristen er op uit om de walvis- en dolfijnen soorten te spotten.
www.dolphinconnectionexperience.com
www.nova-atlantis.org
   
bezienswaardigheid nummer 4 Ponta do Pico
De slapende stratovulkaan van het eiland Pico is met zijn ruim 2350 meter tevens het hoogste punt van Portugal en dus ook de Azoren. De laatste uitbarsting was in 1720. Voor velen is een klim op de Ponta do Pico een enorme uitdaging met als beloning (op heldere dagen) een waanzinnig uitzicht over de prachtige omgeving. Een tocht naar boven duurt voor getrainde klimmers ongeveer vier uur.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Graciosa
Dit niet al te grote eiland in de Azoren is ongeveer tien kilometer lang en zeven kilometer breed. De kust wordt gekenmerkt met hoge grillige kliffen, baaien en bij Vila da Praia en Folga zijn kleine vissershavens te bezoeken. Op het eiland zijn verschillende historische bouwwerken te bespeuren zoals windmolens, vuurtorens en kerken. Enkele hiervan zijn een bezoekje waard. Mooie voorbeelden zijn de vuurtoren Farol da Ponta da Barca, de kerk Igreja Matriz de Santa Cruz da Graciosa en de kapel Ermida de Nossa Senhora da Ajuda.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Kapel van Anjos
De volledige Portugese benaming voor dit kleine kapelletje luidt ‘Nossa Senhora dos Anjos’. Volgens vele is dit de allereerste kapel van het eiland Santa Maria. Het houten exemplaar werd in de vijftiende eeuw gebouwd en aan het einde van diezelfde eeuw werd er een stenen exemplaar neergezet. Hiervan rest alleen nog een stuk raam. De huidige kapel werd tegen het eind van de twintigste eeuw gebouwd. Ondertussen hebben er al enkele restauraties plaatsgevonden.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Ponta da Ferraria
Dit prachtig stukje natuurgebied in het westen van het eiland Sao Miguel is bekend om zijn vulkaan en de warmwaterbronnen. Aan de kust is het water lekker warm doordat de bronnen hier stromen. In de omgeving zijn duidelijk restsporen zichtbaar van eerdere uitbarstingen van de Ponta da Ferraria. Het ruwe lavagesteente vormt een bijzondere kustlijn. Hoewel er goede wandelpaden zijn aangelegd is het toch aan te raden om goede schoenen bij te hebben.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Jardim António Borges
De schitterend aangelegde tuin Jardim António Borges is een klein paradijs op het eiland Sao Miguel. De van oorsprong privé tuin is vernoemd naar de oprichter, de zakenman met een voorliefde voor planten António Borges Medeiros. De tuin is gratis te bezoeken aan de Rua António Borges in Ponta Delgada. Het eiland heeft ook een botanisch park wat zeker de moeite waard is. Dit is het Terra Nostra Park bij de plaats Furnas.
   
bezienswaardigheid nummer 9 De jachthaven van Faial
Het eiland Faial met zijn vulkaan Caldeira wordt vooral bezocht om de levendige jachthaven. Met name in de maand augustus tijdens de Semana do Mar, een bruisend festival, is het er erg gezellig. Een andere attractie zijn de zwarte stranden bij Praia de Almoxarife, Porto Pim en Conceição.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Algar do Carvão
Dat vulkaanuitbarstingen kunnen zorgen voor een opmerkelijk landschap wisten we al. Kijk maar naar het Canarische eiland Tenerife. Daar waan je jezelf haast in futuristisch gebied. Op het eiland Terceira in de Azoren zie je weer een ander fenomeen. Hier zijn verschillende holtes ontstaan tussen de lava gesteentes waar je unieke plekken treft met stalactieten en stalagmieten.
   
 

Vakantie naar de Azoren

Wil je een vakantie naar de Azoren boeken? Kijk dan bij de Azoren vakanties van TUI.nl voor alle Azoren aanbiedingen!

Meer informatie over de Azoren:

Azoren startpagina

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies