top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Peru

Peru
top 10 bezienswaardigheden:

Peru

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Peru
reisadvies reisadvies Peru

... meer handige websites

 

Aan de westkust van Zuid-Amerika ligt het imposante land Peru. Imposant om de diversiteit in landschap, cultuur en de geschiedenis. Peru kent een bijzondere geschiedenis waarin de Incacultuur een grote rol speelt. Eeuwen lang heeft dit indianenvolk het land gedomineerd en heeft hun cultuur zich zichtbaar kunnen ontwikkelen. Het begin hiervan ligt in het Andesgebied. Wanneer je een reis maakt naar Peru, ontkom je er niet aan dat je een stukje van de Inca cultuur meekrijgt. Meestal staat een bezoek aan de geheime stad Machu Picchu hoog bovenaan het lijstje. Andere bijzondere bezienswaardigheden in Peru zijn de schitterende doch vaak moeilijk begaanbare natuurparken en jungles. Want ook qua natuurschoon is Peru een aanrader. Wanneer je op zoek bent naar meer uitdaging, denk dan aan raft avonturen, sandboarden in de zandduinen bij Huacachina of volg een uitdagende hiking trail. Het is allemaal mogelijk in het veelzijdige Peru.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Peru

bezienswaardigheid nummer 1 Machu Picchu
Deze geheime stad uit de Inca-beschaving is een uitstekend bewaard onderdeel uit de geschiedenis. Het mag zelfs oprecht een wereldwonder worden genoemd. Machu Picchu, waar zo’n zevenhonderdvijftig mensen konden wonen, werd omstreeks de vijftiende eeuw gebouwd onder leiding van Pachacuti Inca Yupanqui. Pas in de twintigste eeuw werd Machu Picchu ontdekt door de Amerikaanse ontdekkingsreiziger, Hiram Bingham. De Duitse goudzoeker zou volgens anderen al in de negentiende eeuw de plek gevonden hebben. Sinds de Imca stad onderdeel is geworden van Unesco Werelderfgoederen, komen en jaarlijks duizenden bezoekers naar dit lang bewaarde geheim van Peru kijken. Machu Picchu is via het dorp Aguas Calientes bereikbaar per trein en bus.
www.unesco.nl/erfgoed/historisch-heiligdom-machu-picchu#zoom=1&lat=0&lon=0&layers=TB
   
bezienswaardigheid nummer 2 Caral
In de provincie Barranca aan de Supe Vallei, zijn bijzondere sporen uit de ‘Norte Chico’ beschaving te bewonderen. Deze pre-Columbiaanse gemeenschap heeft ons bijzondere bezienswaardigheden nagelaten, zoals een achtentwintig meter hoge piramide uit de jaartelling voor Christus. De oude stad Caral heeft zich ondertussen gevestigd als cultureel toeristische bestemming, waar je behalve oude ruïnes ook een museum en beschermde natuurgebieden kunt bezoeken. Andere archeologische site in de omgeving zijn: Chupacigarro, Lurihuasi en Miraya.
www.zonacaral.gob.pe
   
bezienswaardigheid nummer 3 Arequipa
De Peruaanse historische stad Arequipa is erg geliefd. Met name het gebied rondom het plein ‘Plaza de Armas’ mag steevast op veel bezoekers rekenen. Als bijnaam draagt de stad de naam ‘La Ciudad Blanca’, de witte stad. Veel van de bouwwerken, waaronder de prachtige kathedraal, zijn gebouwd van de witte steensoort sillar, een vulkanische steensoort. Deze steensoort tref je ook veel in andere Peruaanse steden. De meest bijzondere bezienswaardigheden van Arequipa zijn de kerk ‘La Compañía’, de kathedraal ‘Basílica Catedral de Arequipa’, het klooster ‘Monasterio de Santa Catalina de Siena’ en de prachtige Bolognesi en Grau bruggen.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Heilige vallei van de Inca's
Valle Sagrado de los Incas is een prachtig gebied ten oosten van de stad Lima. De bergen rondom deze heilige vallei aan de Urubamba River, geven de plaats een mystieke uitstraling. De heilige vallei van de Inca’s ligt in het Andes gebergte van Peru. De uitstekende ligging in de buurt van verschillende rivieren, maakten deze plek aantrekkelijk om er dorpen te bouwen. Nu vandaag kunnen we er genieten van de overblijfselen die deze plek eens zo beroemd hebben gemaakt. Veel bijzondere bezienswaardigheden zijn te vinden tussen het dorp Písac en de ruïnestad Ollantaytambo. Andere archeologische locaties in de buurt zijn te vinden bij Sacsayhuamán.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Nazcalijnen
Een andere bijzondere erfenis van de Imca’s, zijn de tekeningen die we Nazcalijnen noemen. In de hoogvlakte Meseta van Peru, zijn verschillende tekeningen van dieren en andere vormen te ontdekken. Eeuwen geleden werden deze lijnen getekend in het woestijnzand en vervolgens heeft de droogte en de zon ervoor gezorgd dat ze ingebakken zijn. Onder de afbeeldingen bevinden beeltenissen van apen, vogels, spinnen, lama’s en figuren. Vermoedelijk zijn de Nazcalijnen getekend tussen 200 voor en 900 na Chr.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Manu National Park
Het natuurreservaat Manu National Park ligt in het oosten van Peru op de grens met Bolivia. Dit ruim vijftienduizend hectare tellende park in de Amazonebekken van Peru, wordt vooral bezocht om de ruige wildernis, de Inca ruïnes en de enorme biodiversiteit die er te ontdekken is. De meeste tours gaan via het water. In een kano kom je dan langs bijzondere fraaie plekken met watervallen, de hotsprings van Manu en langs een bonte verzameling kleurrijke dieren als papegaaien, kaaimannen, dolfijnen en schildpadden. Met een beetje geluk is het zelfs mogelijk om er een Jaguar te bewonderen. Het zal je dan ook niet verbazen dat Manu National Park alleen onder begeleiding van een gecertificeerde gids te bezoeken is.
www.visitmanu.com/en
   
bezienswaardigheid nummer 7 Titicacameer
Met een afmeting van meer dan achtduizend vierkante kilometer, mag het Titicacameer zich het grootste meer van Zuid-Amerika noemen. Het Titicacameer, wat op de grens van Peru en Bolivia ligt, heeft een aantal eilandjes. De eilanden Isla del Sol, Taquille en Amantaní worden erg graag bezocht om de culturele bezienswaardigheden, handwerken, klederdracht, lekker eten en archeologische sites als Ch’uxu Qullu en tempels. Andere opmerkelijke eilanden in het Titicacameer zijn de kunstmatig aangelegde Uroseilanden. De bewoners, Uros, hebben deze eilanden aangelegd om het vaste land met de dominerende Inca’s te ontvluchten. De eilanden zijn gemaakt van riet.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Lima
De hoofdstad van Peru wordt gekenmerkt met een schitterende skyline en een historisch stadscentrum. Lima werd in de zestiende eeuw gesticht en droeg destijds de naam ‘La Ciudad de Los Reyes’ stad van de koningen. De meeste historische bezienswaardigheden van Lima zijn te vinden in de wijken Lima en Rimac. Met name rondom het centrale plein ‘Plaza de Armas’ zijn veel historische en kleurrijke gebouwen te vinden als het presidentieel paleis ‘Casa Pizarro’, het stadhuis, de kathedraal ‘Basílica Catedral de Lima’ en het aartsbisschoppelijk paleis. Verder vind je in het centrum prachtige Spaanse barokke architectuur en een mix van andere stijlen. Ook het aanbod van musea is enorm te noemen. Vooral het archeologische museum van Lima ‘Museo Nacional de Arqueología’ en het Larco Museum met pre-Colombiaanse kunst mag je zeker niet overslaan. In het publieke park ‘Parque de la Reserva’ kun je vervolgens heerlijk tot rust komen bij het prachtige fontein.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Colca Canyon
Wie denkt dat je alleen in de Grand Canyon diepe en indrukwekkende kloven kunt bewonderen, heeft het mis. Colca Canyon in Peru heeft namelijk bijzonder fraaie rotsformaties en kloven die een stuk minder bekend zijn dan die in de Grand Canyon, maar zeker niet minder mooi. Colca Canyon ligt op ongeveer honderdzestig kilometer van Arequipa. Vanuit deze plaats kun je via een kronkelweg langs diepe kloven rijden. Onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten, oude kerken, natuurlijke sites en de rondvliegende Andescondor. Het mooiste uitzichtpunt van Colca Canyon is gelegen bij ‘Cruz del Condor’.
www.colcaperu.gob.pe
   
bezienswaardigheid nummer 10 Chan Chan
In de buurt van de noordwestelijk gelegen stad Trujillo, zijn indrukwekkende ruïnes te bewonderen die bekend staan als Chan Chan. De ruïnes zijn resten van de voormalige hoofdstad van het Chimú-rijk uit de vijftiende eeuw. De overblijfselen die je kunt bewonderen, zijn onderdelen van paleizen, een mausoleum en woon- en leefruimtes. Het meest bijzondere onderdeel van Chan Chan is het Tschudi complex.
http://whc.unesco.org/en/list/366
   
 

Rondreis door Peru

Wil je zoveel mogelijk zien van Peru? Dan is een rondreis door Peru een ideale manier om dit prachtige land te ontdekken. De meeste rondreizen brengen je langs de belangrijkste bezienswaardigheden, waardoor jouw Peru vakantie een onvergetelijke belevenis wordt. Bij Fox Reizen kun je allerlei Peru rondreizen boeken. Bezoek Machu Picchu en Titicaca-meer, maak kennis met het Amazonegebied en maak een tocht door de Heilige Incavallei. Fox Reizen is onderdeel van de ANWB en lid van het SGR.
Bekijk alle Peru reizen van Fox

Meer informatie over Peru:

winterzon informatie Peru

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies