top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Wenen, Oostenrijk

Oostenrijk
top 10 bezienswaardigheden:

Innsbruck
Oostenrijk
Salzburg
Tirol
Wenen

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Wenen
reisadvies reisadvies Oostenrijk

... meer handige websites

 

Wenen bezienswaardighedenWenen is de hoofdstad van Oostenrijk en ligt in het noordoosten van het Alpenland. Wenen vormt een eigen deelstaat binnen Oostenrijk en ligt aan de rivier de Donau. Met bijna twee miljoen inwoners is Wenen de grootste stad van Oostenrijk. Wenen vervult een belangrijke rol op cultureel, politiek en economisch gebied binnen het land. Wenen heeft een rijke historie wat geresulteerd heeft in een groot aantal musea en historische gebouwen. Wenen wordt tevens gezien als het centrum van de klassieke muziek en opera. Talloze beroemde componisten hebben in Wenen gewoond en gewerkt, zoals Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven en  Joseph Hayden. Met de Wiener Staatsoper heeft de stad één van de beste operahuizen ter wereld binnen de stadsgrenzen. Geen bezienswaardigheid maar wel een must-do in Wenen is het eten van de oorspronkelijke Sachertorte in Hotel Sacher, waar deze heerlijke chocoladetaart in het jaar 1832 uitgevonden is.

Wenen tickets en excursies

Wil je optimaal genieten van je stedentrip in Wenen? Bij Ticketbar Wenen kun je vooraf via internet alvast je toegangskaarten kopen zodat je wachtrijen ontloopt, stadstours boeken, passe-partouts kopen voor het openbaar vervoer en tickets kopen voor Mozart en Strauss concerten.
Ga naar de Wenen tickets, rondleidingen en excursies bij TicketBar Wenen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Wenen

bezienswaardigheid nummer 1 Schloss Schönbrunn
De absolute topbezienswaardigheid van Wenen is Schloss Schönbrunn. Dit zeer grote paleis van Wenen heeft een lange geschiedenis en wordt gezien als meest belangrijk cultureel monument van Oostenrijk. Het Schloß Schönbrunn paleis was voor lange tijd het zomerverblijf van de keizer. Het telt 1441 kamers en heeft ook nog een bijzonder mooie tuin met een dierentuin ‘Schönbrunner Zoo’. Als één van de meest geliefde bezienswaardigheden van Wenen staat Schloss Schönbrunn steevast op de eerste plaats. De geschiedenis van de Habsburgers, Maria Theresia, keizer Frans Jozef I en diens vrouw Sisi staan nog altijd garant voor miljoenen bezoekers per jaar.

Meer info over Schloss Schönbrunn

   
bezienswaardigheid nummer 2 Stephansdom
Stephansdom is de grootste kathedraal van Wenen en de zetel van de aartsbisschop van Oostenrijk. Met zijn 107 meter aan lengte en 34 meter breedte is dit met recht een zeer groot bouwwerk te noemen. Deze kathedraal zal zeker indruk maken met zijn architectuur en pracht en praal
www.stephansdom.at
   
bezienswaardigheid nummer 3 Hofburg Paleis
Sinds 1945 is het Hofburg paleis de officiële residentie van de Bondspresident van Oostenrijk. Daarvoor was het de winterresidentie van voormalige vorsten. In de zomer verbleven zij in Schloss Schönbrunn. Hier zijn ook de keizerlijke appartementen van keizer Frans Jozef en keizerin Elisabeth (Sissi) te vinden in. De inrichting is volledig in tact van hoe het toen was. Er is ook een schatkamer, barokke rijzaal voor het opleiden van paarden, een wetenschappelijke bibliotheek en de keizerlijke appartementen.
www.wenentop10.nl/hofburg/  
   
bezienswaardigheid nummer 4 MuseumsQuartier
In het museumsQuartier zitten veel culturele instituten en musea bijeen in een groot complex. Je vind er onder andere het Leopold museum, MUMOK (museum met hedendaagse kunst), concerten, shows, danscentrum, wiskundecentrum en tijdelijk exposities.
www.mqw.at
   
bezienswaardigheid nummer 5 Hundertwasser
De Oostenrijkse kunstenaar en architect Friedensreich Hundertwasser is vrij nadrukkelijk aanwezig in de Oostenrijkse hoofdstad. Zijn organische vormgeving in combinatie met kleurrijk mozaïek spreekt menigeen aan. Een fraai voorbeeld is het Hundertwasser Haus wat een bijzonder vormgegeven wooncomplex is. Erg fraai is ook de vuilverbranding van Spittelau waar je het stempel van de kunstenaar direct in herkent. Als meer over Hundertwasser wilt weten kun je het Kunsthauswien. Dit museum is aan Hundertwasser gewijd.
www.wenentop10.nl/hundertwasser/ 
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Grinzing
Wenen is de enige stad ter wereld waar je midden in de stad bloeiende wijnranken kunt vinden. In de wijk Grinzing zijn veel wijnhandelaren waar je tijdens een heerlijk diner kunt genieten van huisgemaakte heerlijke wijnen. In het oudste wijnhuis van Grinzing ‘Oude Presshaus’ vind je een oude wijnpers van 250 jaar oud in de zeer indrukwekkende wijnkelder.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Weense Staatsopera
Deze wereldberoemde opera noemt men ook in het rijtje van beste opera’s ter wereld. Het Weense Staatsopera is de grootste van Oostenrijk. Na de tweede wereldoorlog is het na wat verbouwingen in 1955 weer geopend voor publiek. Sindsdien is het opera gebouw een symbool van de vrijheid voor Oostenrijk. De grote zaal heeft plaats voor ongeveer 2280 mensen.
www.wenentop10.nl/weense-staatsopera/   
   
bezienswaardigheid nummer 8 Tiergarten Schönbrunn
Hoogstwaarschijnlijk is Tiergarten Schönbrunn de oudste dierentuin ter wereld. Het is te vinden in de tuin van het schitterende paleis Schönbrunn. De dierentuin is ruim 250 jaar oud met voldoet keurig aan de hedendaagse eisen. Je vindt hier reuzenpanda’s, reptielen, herten, wolven, ijsberen, pinguïns, tijgers, jaguars, zebra’s, Afrikaanse olifanten en nog heel veel meer.
www.zoovienna.at
   
bezienswaardigheid nummer 9 Schloss Belvedere
Schönbrunn is het bekendste paleis van Wenen, maar ook het in het centrum gelegen Schloss Belvedere is een bezoek absoluut waard. Het slot bestaat uit twee gebouwen, waarvan het hoge gebouw het meeste de aandacht trekt. Ook de tuin is absoluut de moeite waard met als hoogtepunt de fontein die uit verschillende niveaus bestaat.

Meer info over Schloss Belvedere

   
bezienswaardigheid nummer 10 Prater
Op een deel van het voormalig keizerlijk jachtgebied in Wenen ligt nu het grote pretpark ‘Wurstelprater of Volksprater’ op ongeveer 6 km². Er staat bijvoorbeeld een reuzenrad uit 1897. Verder vind je in dit Prater park verschillende sportfaciliteiten en een planetarium.
www.bijzondereplaatsen.nl/oostenrijk/wenen/prater.htm
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Wenen. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Wenen. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Wenen:

alles over Wenen
beste reistijd voor Wenen
Wenen in 24 foto's
Wenen in één dag
Wenen informatie
Wenen tips
Wenen top 10
Wenen voor beginners
bijzondere plaatsen in Wenen
waar overnachten in Wenen

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies