top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Wenen: Schloss Schönbrunn

Wenen
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Wenen vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Wenen

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
© foto: Silver Media
alle rechten voorbehouden

Het imposante Schloss Schönbrunn

De meest bekende bezienswaardigheden van de Oostenrijkse stad Wenen bevinden zich in en om de kern van het oude centrum. We denken hierbij aan barokke paleizen als Hofburg, Slot Belvedere, de Stephansdom, het Weense Staatsopera en bijvoorbeeld het Kunsthistorisches Museum Wien. Net als vele andere grote steden heeft ook Wenen verschillende wijken en buurten die een geheel eigen karakter weerspiegelen. Zo kun je in de prachtige wijk Mariahilf fantastisch winkelen, lekker eten en misschien wel de beste koffie drinken. Vergeet ook vooral niet een bezoek aan de Naschmarkt te brengen. Een uiterst relaxte sfeer vind je in de overwegend groene wijk Grinzing. Tijdens een wandeling door deze wijk is een gezellig terras of café eigenlijk nooit ver weg.

Schloss Schönbrunn

In de chique wijk Hietzing bevindt zich een voormalig in barokke-stijl opgetrokken paleis wat eens toebehoorde aan de Habsburgers. De Habsburgse monarchie hield stand tot ongeveer 1804. Schloss Schönbrunn, wat tegenwoordig ook wel bekend staat als het paleis van Sissi, werd in opdracht van keizer Leopold I als jachtpaleis gebouwd voor zijn zoon Jozef, de latere keizer Jozef I. Het huidige uiterlijk van Schloss Schönbrunn is echter te danken aan de goede smaak van Maria Theresia, dochter van keizer Karel VI en kleindochter van Leopold I. Het benoemen van Maria Theresia als keizerin van Oostenrijk leidde in 1740 tot de Oostenrijkse Successieoorlog. Zij werd door velen als vrouw niet erkend als rechtmatige troonopvolger. Haar huwelijk met keizer Frans I Stefan maakte van haar één van de meest machtige en invloedrijke vrouwen uit die tijd. Haar jongste dochter, Marie Antoinette, trouwde met de laatste Franse troonopvolger, Louis XVI. In samenwerking met architect Nikolaus von Pacassi maakte ze van Schloss Schönbrunn een zeer charmant okerkleurig zomerverblijf. Het paleis werd als laatste bewoond door keizer Frans Jozef I en diens vrouw Elisabeth in Beieren, die we beter kennen als keizerin Sisi. Frans Jozef zag in het jaar 1830 in Schloss Schönbrunn het levenslicht en overleed er in 1916.

Vandaag de dag kunnen bezoekers van Schloss Schönbrunn genieten van alle pracht en praal die de Habsburgse monarchie met zich meebracht. Zowel het paleis als het landgoed daaromheen zijn indrukwekkend te noemen. Een deel van het landgoed werd al omstreeks 1779 geopend als publiek park. Tegenwoordig kun je er vrijwel alles bewonderen. Sinds 1996 is Schloss Schönbrunn geregistreerd bij UNESCO als één van Europa’s meest belangrijke en culturele erfgoederen.

 
Meer informatie over Schloss Schönbrunn:

Schloss Schönbrunn
Schloss Schönbrunn

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl

 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies