top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Wenen: Schloss Belvedere

Wenen
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Wenen vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Wenen

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
© foto: Silver Media
alle rechten voorbehouden

Paleiscomplex Schloss Belvedere

De culturele status van de Oostenrijkse stad Wenen is zeker terecht. De stad heeft namelijk heel veel te bieden voor wat betreft het rijke verleden. Ooit diende Wenen als hoofdstad van de Habsburgse monarchie. De stad telt dan ook heel wat paleizen die hun dienst hebben bewezen tijdens de bewindvoering van deze Habsburgse heersers. De macht reikte tot ver buiten de grenzen van Oostenrijk. De charme van de stad heeft altijd al een grote aantrekkingskracht gehad op kunstenaars en componisten. Helemaal toen de keizerlijke tuinen en jachtgebieden open werden gesteld voor het publiek. Nog altijd zijn kunst en cultuur onlosmakelijk verbonden met de stad Wenen. Dat zie je terug aan het aantal musea, parken, theaters en kunstwerken.

Schloss Belvedere

Het voormalige paleis Belvedere bestaat uit twee delen, namelijk ‘Oberes’ en ‘Unteres Belvedere’. Schloss Belvedere behoorde eens toe aan prins Eugenius Frans van Savoye, een van oorsprong Franse generaal. Na diens overlijden kwam Schloss Belvedere in handen van Maria Theresa van Oostenrijk. Oberes Belvedere werd dankzij haar inzet omstreeks 1776 ingericht als eerste publieke museum. Tegenwoordig is het gehele landgoed ingericht als museum. Als bezoeker krijg je naast de tentoongestelde kunst ook een kijkje in het leven van de Habsburgse monarchie. In de romantische en voortreffelijk verzorgde tuinen van Schloss Belvedere kun je heerlijke wandelingen maken. Naast de botanische tuin is er een tuin vol sculpturen, een voormalige privé tuin en een Alpentuin. De Paleistuin is de grootste van allemaal. Deze bevindt zich tussen Oberes- en Unteres Belvedere in. Schloss Belvedere heeft inmiddels een omvangrijke collectie kunst die zo’n negenhonderd jaar geschiedenis aan kunst laat zien.

B21

Belvedere 21 is een modern gebouw wat oorspronkelijk door de Oostenrijkse architect Karl Schwanzer werd ontworpen voor de Brusselse World Expo in 1958. De bouwstijl laat zich omschrijven als naoorlogs modernisme. Tegenwoordig is er een museum in gevestigd, wat onderdeel is van Schloss Belvedere. In B21 wordt hedendaagse Oostenrijkse en internationale kunst, film en muziek op geheel eigen wijze tentoon gesteld. Er worden ook regelmatig lezingen gehouden en samenwerkingsprojecten opgezet.

 
Meer informatie over Schloss Belvedere:

Schloss Belvedere

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl

 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies