top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Wenen: Albertina

Wenen
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Wenen vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Wenen

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
© foto: Silver Media
alle rechten voorbehouden

Het Albertina

In Oostenrijk aan de rivier de Donau ligt de aangename stad Wenen. Wie Wenen bezoekt, zal beamen dat het in zekere zin al je zintuigen prikkelt. Charmante en historische gebouwen, zoals het paleis van Sissi ‘Schloss Schönbrunn’, paleis Hofburg, Slot Belvedere, de bibliotheek en de Stephansdom zijn werkelijk een lust voor het oog. De Weense koffiehuizen zullen met name een beroep op de smaakpapillen doen. Koffie met wat lekkers lijkt hier naar een volgend niveau getild te zijn. En dan zijn er ook nog uiteenlopende moderne musea, fantastische winkelgebieden en heerlijke parken te bezoeken. Een stedentrip naar Wenen is dan ook echt de moeite waard.

Albertina

Paleis Erzherzog Albrecht bevindt zich in het oude centrum van de stad Wenen. In dit voormalige paleis aan de Albertinaplatz is het Albertina Kunstmuseum gevestigd. Het Albertina Modern is te vinden aan de Karlsplatz. Kunstliefhebbers kunnen zich in dit museum aan de Albertinaplatz verheugen op een diversiteit aan moderne- en hedendaagse kunst. Bekende werken die je er tegenkomt zijn afkomstig van Pablo Picasso, Max Ernst, Marc Chagall, Claude Monet, Joan Miró en René Magritte. Het Albertina heeft naast een vaste collectie ook regelmatig wisselende collecties en tentoonstellingen. Eén van de meest indrukwekkende ruimtes in het Albertina zijn de ‘State Rooms’. Waar voorheen de Habsburgse edelen hun dagen doorbrachten kun je tegenwoordig als gewone burger genieten van uitmuntende beeldhouwwerken, historische meubels, schilderijen en ander decoratiemateriaal. Liefhebbers van architectuur mogen beslist de Architecture Collection in het museum niet overslaan. Verschillende portretten van gebouwen, alsmede de bouwtekeningen van onder andere Bernini, Wagner en Hadid worden hier tentoongesteld.

Albertina Modern

In mei 2020 opende het tweede museum van Albertina, Albertina Modern. Dit museum voor moderne- en hedendaagse kunst is gevestigd in het Künstlerhaus aan de Karlsplatz in Wenen. Omstreeks 1865 werd dit prachtige pand in opdracht van keizer Franz Joseph gebouwd om er uiteenlopende kunst tentoon te kunnen stellen. Het gebouw is onlangs gerestaureerd en voldoet volledig aan de eisen zoals we die in de één-en-twintigste eeuw stellen. Onder de vele werken bevinden zich die van Andy Warhol, Alex Katz, Cindy Shermann, Anselm Kiefer, Arnulf Rainer, Ronals Goeschl en Joannis Avramidis.

 
Meer informatie over het Albertina:

Albertina

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl

 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies