top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Nieuw-Zeeland

Nieuw Zeeland
top 10 bezienswaardigheden:

Auckland
Christchurch
Nieuw Zeeland
Wellington

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Nieuw Zeeland

... meer handige websites

 

Nieuw Zeeland is vernoemd naar de Nederlandse provincie Zeeland. In het Maori heet het land Aotearoa. Het land is eind 1642 door de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman ontdekt, die toen nog dacht te maken te hebben met het zuiden van Zuid-Amerika. Nieuw-Zeeland is één van de meest geïsoleerd gelegen landen ter wereld. Een reis vanuit West-Europa naar Nieuw-Zeeland neemt inclusief het overstappen al gemakkelijk 24 uur in beslag. Wie de moeite neemt om deze reis af te leggen zal beloond worden met een prachtig land vol fraaie natuur.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Nieuw Zeeland

bezienswaardigheid nummer 1 Nationale parken

Nieuw Zeeland wordt vaak geroemd om zijn bijzonder mooie natuur. Het is daarom niet vreemd, dat dit land maar liefst 14 nationale parken telt. Daarnaast zijn er nog zo’n 20 natuurbeheerparken, 2500 reservaten en 14 zeereservaten. De 14 nationale parken hebben samen een oppervlakte van ongeveer 29.000 km². Bekende parken zijn Nationaal park Abel Tasman, Nationaal park Fiordland, Nationaal park Aoraki/Mount Cook, Nationaal park Arthur’s Pass, Nationaal Park Mount Aspiring, Nationaal park Paparoa, Nationaal park Te Urewera en Nationaal park Whanganui.

   
bezienswaardigheid nummer 2 Noordereiland

Nieuw Zeeland bestaat eigenlijk uit twee grote eilanden. Noordereiland en Zuidereiland en nog wat kleine eilanden. Het Noordereiland wordt met name gekenmerkt door (actieve) vulkanen, geisers en warmwaterbronnen. Noordereiland heeft een wel heel bijzondere heuvel. Vooral door zijn naam dan.
Taumatawhakatangihangakoauauotamateapokaiwhenuakitanatahu. Vaak wordt deze afgekort tot Taumata. Een vrije vertaling is: De top van de heuvel waar Tamatea, de man met de grote knieën, die de bergen neersloeg, beklom en verzwolg om het land door te trekken, gekend als de Landeter, speelde op zijn neusfluit voor zijn geliefde. Bij Mount Maunganui, een voorstad van Tauranga, is een baai waar elk jaar nationale surfkampioenschappen worden gehouden.

   
bezienswaardigheid nummer 3 Zuidereiland

Dit andere grote eiland van Nieuw Zeeland is minstens zo geweldig als het Noordereiland. Het eiland is alleen zonder actieve vulkanen. Wel zijn er diverse fjorden te vinden. De bekendste liggen in de Fjordland regio. Dit zijn de fjorden Doubtful en Milford Sound. Wat dit Zuidereiland heel bijzonder maakt, is het feit dat oost en west worden gescheiden door de Nieuw-Zeelandse Alpen. Deze bergrug heeft toppen van tot wel 3764 meter hoog.

   
bezienswaardigheid nummer 4 Wellington

De hoofdstad van Nieuw Zeeland zal zeker een grote indruk achterlaten. Wellington wordt daarom ook vaak als Nieuw Zeeland’s favoriete bestemming genoemd. Geroemd worden onder meer de hoeveelheid gekwalificeerde restaurants, toeristische en culturele attracties en de compactheid van de stad. Het zeer bekende Te Papa Tongarewa Museum is hier bijvoorbeeld te vinden. Veel festivals weten de weg naar deze bruisende stad zeer goed te vinden. Maar ook de filmindustrie, muziekindustrie, beeldende kunst en theater is hier veelvuldig te ontdekken. Vergeet vooral Wellington Harbour by night niet te bezoeken. Alles is mogelijk in deze ‘coole’ hoofdstad.

Op deze site:
top 10 bezienswaardigheden van Wellington

   
bezienswaardigheid nummer 5

Stewart Island

Stewarteiland ligt onder Zuidereiland. De Freshwater-rivier zorgt voor een moerassige vallei. Het enige dorp waar alle inwoners van dit eiland wonen, is Oban wat vlakbij Half Moonbaai ligt. Met een veerdienst is het mogelijk hiervandaan over te steken naar Bluff op het Zuidereiland. Het eiland heeft een zeer mooi natuurpark ‘Nationaal Park Rakiura’. Eén van de nationale kenmerken van Nieuw Zeeland is de loopvogel kiwi. Deze kiwi’s komen veelvuldig voor in dit nationale park. Doordat er weinig natuurlijke vijanden zijn voor kiwi, is dit de beste plaats om ze te observeren.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Auckland

Auckland is een dichtbevolkte stad met ruim 1,4 miljoen inwoners. Er is een zeer ruime haven met zeker 135.000 jachten. Niet voor niets heeft deze stad de bijnaam ‘City of Sails’. De stad heeft veel winkel gebieden in bekende straten als, Queen Street, Karangahape Road en Ponsonby Road. Er zijn genoeg musea te bezoeken, zoals het Colin McCahon, Auckland War Memorial Museum, Auckland Art Gallery en New Zealand National Maritime Museum. Genoeg te zien en te doen in deze wervelende stad.

Op deze site:
top 10 bezienswaardigheden van Auckland

   
bezienswaardigheid nummer 7 Milford Sound

De Milford Sound is de bekendste fjord van Fjordland. Je vindt dit bijzonder mooie natuurverschijnsel in het Nationaal Fiordland park. Het hoogste punt van deze fjord bevindt zich op 1692 meter hoogte en heeft de naam Mitre Peak. Volgens wandel kenners zou de mooiste wandelroute ter wereld eindigen in Milford Sound.

   
bezienswaardigheid nummer 8 Queenstown

In Queenstown moet je zijn voor avontuur en sport. Queenstown staat namelijk bekend als internationaal centrum voor avontuurlijke sporten. Queenstown ligt aan het Wakatipumeer, wat ooit een gletsjer is geweest. Iedere vijf minuten stijgt en daalt het water voor een 7cm. Vlakbij Queenstown ligt een schiereiland waar je de Queenstown Gardens vindt, met zijn mooie rozenperken. Er zijn verschillende skigebieden als Coronet Peak en Remarkables. Queenstown is tevens de locatie geweest voor veel opnames van de film ‘The Lord of the Rings’.

Meer info:
www.queenstown.com

   
bezienswaardigheid nummer 9 Te Papa Tongarewa museum

Het gratis museum ‘Te Papa Tongarewa’ is het nationale museum van Nieuw Zeeland. Er is veel te vinden over de Maori cultuur, maar ook de historie en natuur van Nieuw Zeeland komt aan bod. Het museum heeft een oppervlakte van 36.000 m² en heeft nog een aantal buitenlocaties, natuurgebieden en grotten.

Meer info:
www.tepapa.govt.nz

   
bezienswaardigheid nummer 10 Waitomo

Waitomo is een gebied in Nieuw Zeeland, wat vrij rustig is. Desondanks is er bijzonder veel te zien en te beleven. Kom bijvoorbeeld meer te weten over de Nieuw-Zeelandse “glowworm”. Waarom gloeien ze bijvoorbeeld. Bezoek één van de 300 grotten en ontdek de kalksteen van Waitomo van meer dan 30 miljoen jaar geleden. Of trek per paard langs de mooiste plekjes van Waitomo.

Meer info:
www.waitomo.com

   
  Meer informatie over Nieuw Zeeland:

Nieuw-Zeeland voor beginners

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies