top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Zeeland, Nederland

Nederland
top 10 bezienswaardigheden:

Nederland

Plaatsen in Nederland:
Alkmaar
Amersfoort
Amsterdam
Apeldoorn
Arnhem
Bergen op Zoom
Breda
Delft
Den Bosch
Den Haag & Scheveningen
Deventer
Doesburg
Dordrecht
Eindhoven
Gouda
Groningen
Haarlem
Hoorn
Kampen
Leeuwarden
Leiden
Maastricht
Middelburg
Nijmegen
Nederland
Roosendaal
Rotterdam
Schiedam
Texel
Tilburg
Utrecht
Valkenburg
Vlissingen
Volendam
Waddeneilanden
Zutphen
Zwolle

Provincies in Nederland:
Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid-Holland

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Zeeland
reisadvies reisadvies Nederland

... meer handige websites

 

Zeeland is één van de twaalf provincies van Nederland. gelegen in het zuidwesten aan de Noordzee en grenzend aan België. Dankzij de vele kilometers aan stranden en het zonnigste weer van het Europese deel van Nederland trekt Zeeland jaarlijks miljoenen toeristen. Niet alleen onder het eigen volk is Zeeland populair als vakantiebestemming, ook onze oosterburen weten de Zeeuwse massaal te vinden. In de badplaats Domburg zie je soms meer Duitsers dan Nederlanders.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Zeeland

bezienswaardigheid nummer 1 Deltawerken
Deze provincie in het zuidwesten van Nederland bestaat uit een aantal schiereilanden en heeft daarom heel veel stranden en vertier in en om het water. Toch is er ook een treurig stukje geschiedenis over Zeeland. In 1953 is deze provincie getroffen door de watersnood. Een groot stuk van Zeeland is toen onder water gelopen en heeft veel schade hiervan ondervonden. Later is hier een verdedigingssysteem ontwikkeld en is er 57 jaar gewerkt aan de Deltawerken. Deze internationaal bewonderde Deltawerken zijn nu te bezichtigen. In dit Delta gebied is nu van alles te doen, waaronder honderden kilometers fiets- en wandelpaden, diverse musea, vlindertuin en natuur recreatie.
www.deltawerken.com
   
bezienswaardigheid nummer 2 Deltapark Neeltje Jans
Dit onderdeel van de Oosterscheldekering is een informatie- en attractiepark over de deltawerken. Eerst was er alleen een educatief centrum, maar later hebben ze er (water)attracties en zeedieren aan toegevoegd. Er zijn zelfs educatieve zeehondenshows te bewonderen. Vanaf een rondvaartboot kunt u de deltawerken van dichtbij bewonderen.
www.neeltjejans.nl
   
bezienswaardigheid nummer 3 Middelburg
Er zijn veel monumenten te bezichtigen in deze stad. Maar waar je eigenlijk niet omheen kan is de “Lange Jan”. Deze Abdij van Middelburg is met zijn 91 meter hoge toren het symbool van Middelburg. Deze toren is ongeveer tot de helft te beklimmen via zo’n 207 treden.
www.langejanmiddelburg.nl
   
bezienswaardigheid nummer 4 Stranden
Met een kust van ongeveer 650 kilometer is keuze genoeg als het op stranden aankomt. Zo kan je heerlijk wandelen aan de boulevard van Vlissingen, heerlijk eten in het Cadzand, of kitesurfen op de hoge golven van de Brouwersdam. Ook zijn er diverse wandelpaden door de duinen. Het strand van Ouddorp aan Zee is onlangs uitgeroepen tot het mooiste strand.
www.zeelandvoorbeginners.nl/stranden.htm
   
bezienswaardigheid nummer 5 Het Arsenaal
Dit piraten museum in Vlissingen staat bol van spannende avonturen. Er is een heuse zeeslag te ervaren aan boord van een scheepssimulator. Ook vind je er een schelpenschatkamer, zeelab, kraamkamer en zeeland’s grootste verzameling zeedieren.
www.arsenaal.com
   
bezienswaardigheid nummer 6 Fietsen
Zeeland is fantastisch om per fiets te ontdekken. Er zijn diverse plaatsen waar je ook fietsen kunt huren. Zelfs bakfietsen en tandems behoren tot de mogelijkheden. Ook zijn er diverse fietscafe’s waar je niet alleen een sanitaire stop kunt maken, maar ook een drankje en een hapje kunt doen terwijl je elektrische fiets wordt opgeladen. Er is tegenwoordig ook de mogelijkheid om via een sms aan de locale VVV een route op je telefoon te volgen.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Sluis
Deze vestingstad ligt in het westen van Zeeuws-Vlaanderen in de provincie Zeeland. Sluis herbergt het enige Nederlandse belfort. Dit is een middeleeuwse wachttoren met stormklok en was vroeger de veiligste plek in de stad. Het stadhuis van Sluis heeft een belfort. De toren met vier hoektorentjes biedt een prachtig uitzicht over Sluis. Een andere bijzonderheid van Sluis is dat de winkels alle zondagen geopend zijn. Om heerlijk te eten in Sluis moet u zijn in het drie sterren restaurant “Oud Sluis” van Sergio Herman. In 2011 behaalde hij de 17de plaats op de ranglijst van beste restaurant ter wereld.
www.mooistedorpjes.nl/nederland/zeeland/sluis/
   
bezienswaardigheid nummer 8 Strandslaaphuisjes
Wie heel dicht bij de zee in slaap wil vallen met het ruisen van de zee, heeft hier een mogelijkheid. De huisjes zijn van alle gemakken voorzien, inclusief complete keuken met vaatwasser. Er zijn verschillende organisaties die dit soort huisjes op het strand aanbieden.
www.strandbungalow.nl
www.breezandbeachhouses.nl
   
bezienswaardigheid nummer 9 Zierikzee
Deze hoofdplaats van de gemeente Schouwen-Duiveland staat bekend als monumentenstad. Er zijn ook korenmolens te bewonderen, waaronder korenmolen “de Hoop”. Verder zijn er drie stadspoorten, een stadhuis en is er een oude haven. Het bekendste monument is de “Sint-Lievensmonstertoren” die ook wel de dikke toren wordt genoemd.
www.zierikzee-monumentenstad.nl
   
bezienswaardigheid nummer 10 Watersport
Je kunt het niet bedenken of het is te vinden in Zeeland. Duiken, varen, waterskiën, zeilen, roeien, jetskiën of kanovaren. Alles behoort tot de mogelijkheden.
www.vvvzeeland.nl
   
  Meer informatie over Zeeland:

beste reistijd voor Zeeland
de mooiste dorpjes van Zeeland
vakantie in Zeeland
Zeeland informatie
Zeeland informatie
Zeeland voor beginners

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies