top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Amsterdam: Van Gogh Museum

Amsterdam
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Amsterdam vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Amsterdam

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
foto's via Pixabay.com
alle rechten voorbehouden

Het Van Gogh Museum

Een stedentrip naar Amsterdam staat garant voor plezier, uitdaging en verkenning. De hoofdstad van Amsterdam heeft namelijk nogal wat te bieden. De vele sfeervolle grachten, bruggetjes, statige grachtenpanden en spannende steegjes laten je wegdromen naar tijden van weleer. De jaren waarin er druk handel werd gedreven op en aan het water, heeft inmiddels vooral plaats gemaakt voor vertier. Een boottocht laat je bijvoorbeeld kennismaken met Amsterdam ten tijden van de ‘Gouden Eeuw’. De stad floreerde in de zeventiende eeuw als belangrijkste handelscentra van de wereld. De grachtengordel, die via de westelijke Herengracht, Keizersgracht, Prinsengracht en Leidsegracht loopt, trekt jaarlijks vele bezoekers. En dat is niet voor niets. Inmiddels is de grachtengordel geregistreerd als werelderfgoed van UNESCO. De sfeer die er nog altijd heerst weet vele mensen te inspireren. Zo ook vele schrijvers en schilders. Het aantal musea weerspiegelen hoe de kunst leeft in een stad als Amsterdam.

Over het museum

Hoewel Vincent van Gogh in het jaar 1853 werd geboren in het Brabantse Zundert, mag een museum van zo’n groot kunstenaar in een stad als Amsterdam toch echt niet ontbreken. Op zestien jarige leeftijd ging Van Gogh werken bij een oom die handelde in internationale kunst. Het bracht hem in steden als Brussel, Londen en Parijs, waar hij graag musea bezocht. Voor enige tijd wijdde hij zijn leven aan God. Pas omstreeks 1880 wist hij dat te combineren met het creëren van kunst. Omdat zijn overwegend donkere kunst weinig opleverde, werd hij regelmatig financieel gesteund door zijn broer Theo, met wie hij een goede band had. Op het moment dat Van Gogh meer kleur in zijn werk aanbracht, nam zijn kunst in populariteit toe. Zijn stijl werd expressiever en minder gedetailleerd. In het Van Gogh Museum is een tijdlijn van Vincent te volgen. Verschillende van zijn prachtige werken zijn hier te bewonderen, alsmede ook de correspondentie met zijn broer die hier tentoongesteld wordt. Het Van Gogh Museum laat de bezoeker kennismaken met het turbulente leven, zijn teleurstellingen, zijn twijfels, rusteloze bestaan en natuurlijk zijn prachtige werk.

Vincent van Gogh Huis

In het Brabantse Zundert, op de grens tussen Nederland en België, tref je het Vincent van Gogh Huis. Vincent groeide hier als één van zes kinderen op in een dominees gezin in de pastorie van Zundert. Vincent werd vernoemd naar een doodgeboren broer, die in Zundert begraven ligt. In het Vincent van Gogh Huis wordt een sfeer neergezet die je kennis laat maken met het leven van deze beroemde kunstenaar. Het museum is niet het geboortehuis, maar een levend kunstcentrum. Behalve enkele wisselende werken van Van Gogh tref je hier ook moderne kunstwerken van andere kunstenaars, waaronder Ossip Zadkine. Een standbeeld van deze kunstenaar bevindt zich voor de kerk van Zundert. Het weerspiegelt een beeltenis van Vincent en zijn broer Theo, die hem tot zijn overlijden heeft gesteund.

Meer informatie het Van Gogh Museum:

Van Gogh Museum

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl

 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies