top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Rotterdam, Nederland

Nederland
top 10 bezienswaardigheden:

Nederland

Plaatsen in Nederland:
Alkmaar
Amersfoort
Amsterdam
Apeldoorn
Arnhem
Bergen op Zoom
Breda
Delft
Den Bosch
Den Haag & Scheveningen
Deventer
Doesburg
Dordrecht
Eindhoven
Gouda
Groningen
Haarlem
Hoorn
Kampen
Leeuwarden
Leiden
Maastricht
Middelburg
Nijmegen
Nederland
Roosendaal
Rotterdam
Schiedam
Texel
Tilburg
Utrecht
Valkenburg
Vlissingen
Volendam
Waddeneilanden
Zutphen
Zwolle

Provincies in Nederland:
Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid-Holland

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Rotterdam
reisadvies reisadvies Nederland

... meer handige websites

 

De tweede stad van Nederland is een belangrijk logistiek knooppunt waarbij de Rotterdamse haven een belangrijke rol speelt. De haven is één van de belangrijkste havens ter wereld. Rotterdam ligt aan de Nieuwe Maas en wordt gekenmerkt door veel moderne architectuur. Dat is vooral het gevolg van het vrijwel platbombarderen van de Rotterdamse binnenstad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vooral als je langs de kades van de Nieuwe Maas wandelt zie je hoe sterk de skyline van Rotterdam gedomineerd wordt door moderne bouwwerken. Rotterdam is door het deels ontbreken van een historisch centrum anders dan de gemiddelde West-Europese stad maar daardoor zeker niet minder de moeite waard om te bezoeken. De gedwongen nieuwe start van Rotterdam na W.O. II heeft ervoor gezorgd dat moderne architectuur volop de ruimte heeft gekregen binnen het hart van de stad. Dat heeft geleid tot een stad boordevol prachtige moderne gebouwen waar menig andere Europese stad een puntje aan kan zuigen.

Verken Rotterdam op de fiets

Als je een groot aantal hoogtepunten van Rotterdam in enkele uren tijd wil ontdekken dan is een fietstocht met Nederlandse gids een ideale manier om dat te doen. Tijdens de Rotterdam Highlights Fietstour fiets je in 2,5 uur langs bezienswaardigheden zoals de Markthal, de Erasmusbrug, de Oude haven, de Euromast en de bekende kubuswoningen. Tijdens de tocht krijg je in het Nederlands uitleg over wat je ziet. De grootte van de groep is maximaal 15 personen.
Bekijk alle info en reserveer je Rotterdam fietstocht online.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Rotterdam

bezienswaardigheid nummer 1 Haven
Tussen de jaren 1962 en 2004 was de haven van Rotterdam de grootste ter wereld. Nog altijd is de haven een grote speler als het gaat om op- en overslag waarmee het aan ruim 280.000 mensen werkgelegenheid biedt. Om een goed beeld van de haven te krijgen is het aan te bevelen dit vanuit het water te doen. Door verschillende boottochten wordt deze tour aangeboden.

Meer info over de Rotterdamse haven

Een leuke manier om kennis te maken met de haven van Rotterdam is een havenboottocht van Spido. Tijdens een 75 minuten durende rondvaart geniet je van de skyline van Rotterdam vanaf het water, bezoek je de haven met uitgebreide uitleg en vaar je langs het stoomschip 'SS Rotterdam'.
Je kunt je Spido kaarten vooraf via internet reserveren.

   
bezienswaardigheid nummer 2 Markthal
Een opvallend bouwwerk dat in het centrum van Rotterdam weggezet is, is de Markthal. Hierdoor is Rotterdam sinds het najaar van 2014 ineens in het bezit gekomen van één van de mooiste overdekte markten van Europa. Binnen de Markthal is het genieten van eten en drinken in alle mogelijke vormen: prachtige ingrediënten, mooie etenswaren om mee naar huis te nemen en tongstrelende gerechten om ter plaatse te nuttigen: de Markthal heeft het allemaal!
www.steden.net/nederland/rotterdam/markthal
   
bezienswaardigheid nummer 3 Wilhelminapier
Samen met de Willemsbrug loopt de Erasmusbrug over de brede Nieuwe Maas. De Erasmusbrug verbindt hiermee de ‘Kop van Zuid’ met het centrum van de stad. De ‘Kop van Zuid’ is een voormalig deel van de oude haven, die inmiddels met nieuwe moderne gebouwen een geheel nieuwe en hippe woon en werk wijk van Rotterdam is geworden. Bij dit deel horen ook de pieren uit dit oude havengebied, waaronder de Wilhelminapier. Hier is tegenwoordig het Luxor Theater te vinden, de cruise terminal, een aantal horecagelegenheden, luxe hotels en veel bijzondere architectuur.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Euromast
Deze 185 meter hoog tellende toren van de stad Rotterdam is tevens de hoogste toegankelijke toren van Nederland. De toren met zijn spitse mast is een symbool voor de stad. Doormiddel van een glazen lift is het hoogste punt (180 meter) bereikbaar voor publiek. Liefhebbers van een beetje spanning en die graag hun grenzen verkennen kunnen vanaf de Euromast abseilen of tokkelen. Op 112 meter hoogte is het mogelijk een kamer te huren in het hotel. Dineren doe je op 96 meter hoogte.

Meer info over de Euromast

   
bezienswaardigheid nummer 5 Museumpark Rotterdam
Op het prachtige landgoed van de familie Hoboken zijn verschillende kunstwerken te vinden. In hun voormalige woning met de naam Villa Dijkzigt is nu het Natuurhistorisch Museum van Rotterdam te bezoeken. Naast de vaste exposities zijn er regelmatig ook tijdelijke te bezichtigen. Vaak zijn deze wel gerelateerd aan de natuur. Vlakbij dit park zijn er nog een aantal musea op loopafstand te vinden. Dit zijn: de Kunsthal, het Chabot Museum, Villa Sonneveld, Museum Boijmans Van Beuningen en het Nederlands Architectuurinstituut.
www.nmr.nl
   
bezienswaardigheid nummer 6 Architectuur
Rotterdam is een paradijs voor wie van moderne en hedendaagse architectuur houdt. Menig vooraanstaand architect heeft een gebouw en ander object ontworpen die nu bijdraagt aan de status van Rotterdam als architectuurstad. Recente voorbeelden zijn De Rotterdam en het totaal nieuwe Centraal Station. Maar wat te denken van de kubuswoningen aan Blaak, het Huis Sonneveld en Het Timmerhuis. De voormalige Van Nelefabriek is een fraai voorbeeld van industrieel design. De door Ben van Berkel ontworpen Erasmusbrug mag natuurlijk ook niet ontbreken in dit lijstje. Deze tuibrug mag inmiddels tot één van de iconen van Rotterdam gerekend worden.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Koopgoot
De officiële benaming voor de dit winkelgedeelte in de binnenstad van Rotterdam is ‘Beurstraverse’. Deze winkelstraat (goot) ligt deels onder de grond van de hoger gelegen Coolsingel. Hierdoor wordt het verkeer in de binnenstad minder opgehouden door het winkelend publiek. Een aantal winkels die er huisvesten hebben een deel van de winkel boven de koopgoot en een verdieping er in. Dit betreft dan meer de grote warenhuizen als de Bijenkorf en C&A. Het gebied rondom dit winkelgedeelte is het meest populair bij shoppers.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Stadhuis- en Schouwburgplein
Dit zijn de meest bruisende en levendige pleinen in het centrum van de stad. Het stadhuisplein zegt het al in de naam, is het plein waar het mooie stadhuis zich bevindt. Het pand is nog niet zo heel oud. Het is namelijk gebouwd tussen 1914 en 1920. Het oorspronkelijke stadhuis stond aan de Hoogstraat. Het stadhuisplein is het hele jaar door erg gezellig. Er zijn veel horecagelegenheden en in de zomermaanden worden de bijbehorende terrassen goed bezocht. In de winter is het vaak mogelijk om te schaatsen op de kunstijsbaan. Het Schouwburgplein is meer bekend om zijn theaters. Hier liggen namelijk het bioscoopcomplex Pathé, de Rotterdamse Schouwburg en concertgebouw De Doelen.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Beeldenroute Westersingel
Langs de beeldenroute die via de Kruiskade tot de Westzeedijk loopt staan ongeveer 17 beelden. Onder deze beelden bevindt zich bijvoorbeeld een beeld van Pablo Picasso, Rodin, Umberto Mastroiani en Paul McCartney’s Santa Claus op het Eendrachtsplein.
www.rotterdam.info
   
bezienswaardigheid nummer 10 Diergaarde Blijdorp
Ongetwijfeld behoort deze dierentuin tot één van de mooiste en meest uitgebreide van Nederland. Sinds Diergaarde Blijdorp in 1938 op de huidige locatie zit, hebben er al vele uitbreidingen plaats gevonden. Het park is in delen opgesplitst. De delen zijn: Oceanium, Arctica, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika, Europa en Azië. Verspreid door het park liggen een aantal horeca voorzieningen en is er een grote buitenspeeltuin voor de kinderen. Voor wie graag eens achter de schermen mee wilt kijken, zijn er speciale rondleidingen te boeken.
www.blijdorp.nl
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Rotterdam. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Rotterdam. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Rotterdam:

5x zien & doen in Rotterdam
beste reistijd voor Rotterdam
Rotterdam in één dag
Rotterdam informatie & tips
Rotterdam officiële site
Rotterdam voor beginners
waar overnachten in Rotterdam

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies