top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Rotterdam: Haven van Rotterdam

Rotterdam
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Rotterdam vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Rotterdam

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
© foto: Silver Media.nl
alle rechten voorbehouden

De haven van Rotterdam

Als havenstad is Rotterdam voor eeuwig verbonden aan de rivier de Maas. Het alom aanwezige water zorgt voor een bepaalde aangename sfeer in de stad. Het lijkt een soort verwijzing naar een verleden, waarin Rotterdam een belangrijke handelspositie innam. Tussen de wijk Spangen en Rotterdam-West stroomt de Delfshavense Schie en door de wijk Crooswijk stroomt De Rotte, aan wie Rotterdam zijn naam te danken heeft. De Kralingse Plas en het Kralingse Bos kunnen als recreatiegebied steevast op veel bezoekers rekenen. Het is dan ook erg geliefd bij de Rotterdammers zelf. Flaneren doen de Rotterdammers het liefst aan de Boompjeskade, Parkkade, Westerkade en de Willemskade. Vanaf deze oevers kun je de levendige stad Rotterdam even rustig in je opnemen.

De haven

Sinds het ontstaan in de dertiende eeuw heeft de Rotterdamse Haven indrukwekkende ontwikkelingen meegemaakt. En nog altijd is het avontuur niet afgelopen. In 1554 werd de eerste havenmeester benoemd en sinds het begin van de zeventiende eeuw nam de handel en scheepvaart snel toe. Op dat moment kon Rotterdam de concurrentie aangaan met steden als Delft. In 1872 werd door Lodewijk Pincoffs de Rotterdamse Handelsvereniging opgericht. Er werden behoorlijke investeringen gedaan in het uitbreiden en moderniseren van de haven. Het faillissement van de handelsvereniging zorgde ervoor dat omstreeks 1932 het Havenbedrijf der Gemeente Rotterdam werd opgericht. De uitbreidingen gingen verder en de Botlek, ten westen van de oude Maas, was een feit. Daarop volgde de aanleg van de Europoort, wat in 1962 leidde tot het benoemen van de Rotterdamse haven als grootste haven ter wereld. Pas in 2004 werd dit overgenomen door de haven van Shanghai. Inmiddels behoort de Haven van Rotterdam tot de grootste zeehaven van Europa. Middels een boottocht kun je met eigen ogen ervaren welke enorme omvang dit gebied van Rotterdam beslaat. De stad, de natuur en de bedrijvigheid zijn hier op een zeldzame manier samengebracht.

Rondvaarten

De leukste manier om de Rotterdamse haven te leren kennen is door middel van een rondvaart. Er worden verschillende soorten rondvaarten georganiseerd vanuit het centrum van Rotterdam. De meest bekende boottochten in Rotterdam zijn die van Spido. Tijdens de rondvaart door de haven krijg je via de speakers de nodige informatie over de haven, de geschiedenis van de haven en de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt.

Reserveren voor de rondvaarten is verplicht (vanwege COVID-19). Dat kan via onze betrouwbare partner GetYourGuide, die gespecialiseerd is in tickets, tours en excursies.

Bekijk de rondvaarten in Rotterdam (en reserveer direct online)

FutureLand

De geschiedenis over het aanleggen en inrichten van Maasvlakte 2 wordt in FutureLand tot in het kleinste details aan jou gepresenteerd. Dit informatiecentrum bevindt zich temidden van het modernste havengebied van de wereld. Heb je altijd al willen weten hoe de containerschepen worden gelost en/of geladen? Of ga je liever op zoek naar fossielen? Op deze plek kun je met het hele gezin genieten en ontdekken van wat er in de haven van Rotterdam gebeurt. 

 
Meer informatie over Rotterdam:

5x zien & doen in Rotterdam
Rotterdam in één dag
Rotterdam voor beginners

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl
 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies