top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Roosendaal, Nederland

Nederland
top 10 bezienswaardigheden:

Amersfoort
Amsterdam
Apeldoorn
Breda
Delft
Den Bosch
Den Haag & Scheveningen
Drenthe
Eindhoven
Flevoland
Friesland
Gelderland
Gouda
Groningen
Haarlem
Leiden
Limburg
Maastricht
Middelburg
Nijmegen
Nederland
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Roosendaal
Rotterdam
Utrecht
Valkenburg
Vlissingen
Waddeneilanden
Zeeland
Zuid-Holland

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Roosendaal
reisadvies reisadvies Nederland

... meer handige websites

 

Roosendaal is een stad gelegen in West-Brabant die nog geen tachtigduizend inwoners telt. Door de ligging tussen Rotterdam en Antwerpen trekt Roosendaal vooral redelijk wat publiek uit Zuid-Holland en de provincie Antwerpen. Nederlandse dagjesmensen zijn vooral afkomstig van campings in omliggende dorpen zoals Rucphen, Hoeve en Zegge. De Vlaamse gasten zijn hoofdzakelijk shoppers die een dagje komen winkelen in Roosendaal. Vooral de maandag is populair onder de Belgen, die op die dag vooral vanwege de Maandagmarkt naar West-Brabant komen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Roosendaal

bezienswaardigheid nummer 1 Rosada Factory Outlet
Deze Outlet Factory ligt in het recreatiegebied aan de rand van Roosendaal en geeft garantie voor een heerlijk dagje shoppen. Diverse grote merken worden er aangeboden, zoals Nike, Ecco, Calvin Klein, Garcia, GSUS, Marc Picard, Björn Borg, Adidas, Haribo, Converse, Matinique, Riverdale en nog heel veel meer. Nog altijd wordt er gewerkt aan het uitbreiden van het winkelaanbod. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid op externe parkeerplaatsen vlakbij, maar voor een klein bedrag per dag sta je recht voor de deur. Voor de kinderen is er een indoor speelhal met o.a. springkussen en ballenbak. Ook vind je er voldoende verschoonruimtes voor baby’s. Verder zijn er verschillende horeca gelegenheden te vinden voor een kopje koffie met gebak tot aan een heerlijke maaltijd.
www.rosada.nl
   
bezienswaardigheid nummer 2 Tongerlohuys
Dit museum Het Tongerlohuys, biedt een klein kijkje in de geschiedenis van Roosendaal. Op de eerste verdieping van dit museum staat een vaste collectie met voorwerpen die ofwel religieus dan wel voor de industrie of het dagelijks leven belangrijk zijn geweest. Beneden is er ruimte voor wisselende tentoonstellingen. De basisscholen brengen regelmatig een bezoek voor onderwijsprojecten. Voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar is er een speurtocht te maken in het museum. Ook het pand op zich is een bezoekje waard. Het is een van de mooiste plekjes in de binnenstad van Roosendaal. Het pand dateert uit 1762 en was vroeger in gebruik als pastorie van de Sint-Janskerk die er naast ligt.
www.tongerlohuys.nl
   
bezienswaardigheid nummer 3 Maandagmarkt
Elke maandag is er midden in de binnenstad op de Nieuwe Markt in Roosendaal een uitgebreide weekmarkt te vinden. Er staan kraampjes met groente en fruit, mode, haaraccessoires, make-up, muziek, interieur, alles voor de fiets, dierenbenodigdheden, stof, lingerie, planten en bloemen, maar ook franse delicatessen en Hollandse vis. Van alles is er te vinden. Zelfs vanuit buurland België komen veel bezoekers speciaal voor de Roosendaalse markt. Temidden van deze markt is een heerlijke lunchroom/brasserie het Paviljoen, waar u kunt genieten van een heerlijke cappuccino of verse muntthee met wat lekkers.
www.steden.net/nederland/roosendaal/de-maandagmarkt/
   
bezienswaardigheid nummer 4 Passage
Deze winkelpassage ligt in de binnenstad van Roosendaal en verbindt twee winkelgebieden met elkaar. Na een lange tijd van verbouwen is deze passage uiteindelijk een blikvanger van de binnenstad geworden. Redelijk uniek is de bijzondere Italiaanse uitstraling die er is gecreëerd. Met zijn marmeren vloeren, kristal, glas in lood en bladgoud waan je je in het buitenland. De rijke uitstraling komt uit de inspiratie gebaseerd op “The Venetian” in Las Vegas. Maar natuurlijk gaat het ook om het winkelaanbod. Deze is ook niet mis, veelal luxe winkels en speciaalzaken zijn te vinden in deze mooie stijlvolle passage. U vindt er een juwelier, reisbureau, luxe tassenwinkel, kledingzaken, kaashuis, bonbons en Rituals.
www.passageroosendaal.nl
   
bezienswaardigheid nummer 5 Oude Markt
De Oude Markt in Roosendaal is “The place to be” als het gaat om uitgaan en heerlijk op het terras vertoeven. Meer dan 12 horecagelegenheden in mooie oude panden sieren deze markt van Roosendaal. Allerlei keukens worden er vertegenwoordigd en ook een ijssalon met terras is aanwezig. Regelmatig worden er evenementen georganiseerd, zoals Roosendaal Zingt, Beachvolleybaltoernooi, Hap Stap festival, Roosendaalse kermis, Halve Marathon en braderieën.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Skydive
Dit enige indoor skydivecentrum van de Benelux ligt in het recreatiegebied van Roosendaal, vlak bij Outlet Factory Rosada. Met twaalf turbines wordt er verticaal wind opgewekt waarin je kunt skydiven! Onder begeleiding van professionele instructeurs wordt alles uitgelegd en voor gedaan, zodat je daarna deze unieke ervaring kan beleven. Verder is er een eetcafé De Swoop waar je heerlijk kunt nakletsen over deze bijzondere ervaring. Het is ook een prima idee voor bedrijfsuitjes, zeker gezien de mogelijkheid tot het huren van vergaderruimte in het pand
www.indoorskydive.com
   
bezienswaardigheid nummer 7 Carnaval
Dit volksfeest is een grote happening in Roosendaal. Roosendaal verandert in “Tullepetaonestad”. Zeker 5 dagen is het één groot feest in de binnenstad van Roosendaal. Het begint met de Priense Swarree en verder is er een kindermiddag (kiendermiddag), autobusrally (otobusrellie), Leutmarkt en allerlei soorten bal’s. Op zaterdag is er traditioneel een grote carnavalsoptocht met de meest mooie en grote praalwagens en groepen die het thema van het jaar op originele wijze uitbeelden.
www.steden.net/nederland/roosendaal/carnaval-in-tullepetoanestad/
   
bezienswaardigheid nummer 8 Rucphense Heide
Dit mooie stukje natuur ligt tussen Roosendaal en Rucphen in. Dit oorspronkelijke stuifzandgebied staat vol met diverse bomen afgewisseld met grasland, heide en percelen loofbos. Het is een prima gebied voor lange wandelingen, maar ook om te fietsen/mountainbiken of met paard te ontdekken. Centraal op de heide vind je een drukbezochte horecavoorziening (het Ossekopke) met speeltoestellen voor de kinderen.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Station Roosendaal
Door de aanleg van de hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Parijs is het treinstation van Roosendaal geen belangrijk tussenstation meer richting België en Frankrijk. Decennia lang was het grensstation Roosendaal voor veel vakantiegangers het laatste station voordat men aan een buitenlands avontuur begon. Het station heeft nog steeds een treinfunctie, maar is daarnaast tevens een prachtig gebouw dat haar oorsprong vindt in het jaar 1854.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Skidôme Rucphen
Op enkele kilometers rijden van Roosendaal ligt het dorp Rucphen, waar Skidôme Rucphen al jarenlang een zeer populaire indoor skibaan is. Op de kunstpiste kun je alle dagen van het jaar terecht om te skiën, snowboarden of sleetje rijden. Dat laatste gebeurde vroeger vooral in combinatie met georganiseerde kinderfeestjes, sinds september 2011 kent de Skidome een permanente slee- en tubebaan. Helemaal spectaculair is het ijskarten dat je hier kunt beoefenen, waarbij je met elektrische karts de icekartbaan opgaat.
www.skidome.nl
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Roosendaal. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Roosendaal. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Roosendaal:

beste reistijd voor Roosendaal
Roosendaal voor beginners
Roosendaal informatie & tips

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies