top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Amsterdam: Rijksmuseum

Amsterdam
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Amsterdam vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Amsterdam

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
foto via Pixabay.com
alle rechten voorbehouden

Het Rijksmuseum in Amsterdam

Amsterdam is de nummer één stedentripbestemming van de lage landen. De hoofdstad van Nederland mag jaarlijks op miljoenen bezoekers rekenen. Uit binnen- en buitenland bezoeken mensen graag Amsterdam om zijn levendigheid, de oude- en nieuwe architectuur, de vele grachten, romantische bruggen en sfeervolle pleinen. Amsterdam staat daarnaast ook bekend als stad van de kunst en cultuur. Uiteenlopende musea, waaronder zestien rijksmusea, bieden je een kans om je horizon te verbreden. Zo kun je er het Anne Frank Huis bezoeken, waar je met eigen ogen kunt ervaren hoe het was om onder gedoken te zitten tijdens de Tweede Wereldoorlog. In NEMO op het Oosterdokseiland kun je op een innovatieve manier de wereld en al haar geheimen ontdekken. In Museum het Rembrandthuis worden je meegenomen in de wereld van deze grote kunstenaar. En dan is er ook nog het Hermitage, Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het populaire Moco Museum. Het populairste museum van Amsterdam is het Rijksmuseum.

Rijksmuseum

Het meest beroemde museum van Amsterdam is onbetwist het Rijksmuseum. Een bezoek aan dit museum mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens je stedentrip aan de hoofdstad. Omstreeks 1876 werd er een begin gemaakt met de bouw van het Rijksmuseum. Het huidige ‘Trippenhuis’ aan de Kloveniersburgwal werd niet langer als geschikt bevonden. Het was Pierre Cuypers, een architect uit Roermond, die voor het ontwerp van het Rijksmuseum verantwoordelijk is. Zijn historische bouwstijl is eveneens terug te vinden in het Station van Amsterdam, wat ook door Cuypers werd ontworpen. Het Rijksmuseum oogt bijna twee eeuwen later nog altijd één en al grandeur. Bezoekers treffen in het Rijksmuseum een uitmuntende collectie kunst die de geschiedenis van Nederland uit voorgaande eeuwen weerspiegelen. Onder de achtduizend topstukken bevinden zich werken van Jan Asselijn, Rembrandt van Rijn, van Gogh, Jacob Cornelisz, Frans Hals, Jan Steen en Johannes Vermeer. De Eregalerij is beroemd vanwege de tentoongestelde kunst uit de zeventiende eeuw. Daarnaast fungeert het als voorportaal voor de ‘Nachtwachtzaal’, waar het wereldberoemde schilderij ‘de Nachtwacht’ van Rembrandt hangt.

Museumplein

Direct aan het Rijksmuseum bevindt zich het Museumplein. Aan en rondom het fontein, waar je tijdens de wintermaanden op kunt schaatsen, verzamelen mensen graag of nemen er een welverdiende pauze. Het Museumplein in Amsterdam fungeert als uitstekend vertrekpunt voor liefhebbers van kunst. Rondom dit plein tref je namelijk het moderne en surrealistische Moco Museum, het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum, het Concertgebouw en natuurlijk het wereldberoemde Rijksmuseum. Op wandelafstand ligt het Vondelpark, wat een aangenaam rustpunt is binnen de hedendaagse hectiek van Amsterdam.

Meer informatie het Rijksmuseum:

Rijksmuseum

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl
 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies