top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Noord-Holland, Nederland

Nederland
top 10 bezienswaardigheden:

Amersfoort
Amsterdam
Apeldoorn
Breda
Delft
Den Bosch
Den Haag & Scheveningen
Drenthe
Eindhoven
Flevoland
Friesland
Gelderland
Gouda
Groningen
Haarlem
Leiden
Limburg
Maastricht
Middelburg
Nijmegen
Nederland
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Roosendaal
Rotterdam
Utrecht
Valkenburg
Vlissingen
Waddeneilanden
Zeeland
Zuid-Holland

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Noord-Holland
reisadvies reisadvies Nederland

... meer handige websites

 

De hoofdstad van ons land ligt in dit deel van Nederland. Mede dankzij de aanwezigheid van Amsterdam kunnen toeristen binnen deze provincie veel bezienswaardigheden bekijken. Denk hierbij aan alles in en rondom Amsterdam, Schiphol, Den Helder of het pittoreske Volendam. Genoeg te zien, te doen en te beleven. Maar ook de minder bekende grote plaatsen hebben veel cultureel en historische bezienswaardigheden te bieden. Wat te denken van Petten waar je bij De Dijk te Kijk alles komt te weten over het bouwen en het nut van onze dijken. Of welke invloed het water op ons landschap heeft. Of maak eens een tulpenexcursie in Slootdorp. De mogelijkheden zijn binnen deze provincie haast onbeperkt.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Noord-Holland

bezienswaardigheid nummer 1 Amsterdam
De hoofdstad van Nederland ligt in Noord-Holland. De stad wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht. Het heeft dan ook ontelbaar veel trekpleisters wat varieert in oude gebouwen, musea, pleinen, uitgaansgelegenheden en festivals. Aan de top staan natuurlijk de wallen. Deze hoerenbuurt is uniek en in deze omvang alleen in Nederland te vinden. Het gebied wordt ook wel de Ďred light districtí genoemd. Prostitutie en seks georiŽnteerd entertainment is hier orde van de dag. Maar de stad heeft veel meer te bieden. Denk hierbij aan het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, het Vondelpark en het Paleis op de Dam. Door de hoeveelheid grachten zijn de straten veelal met bruggen aan elkaar verbonden. Veel rondvaarten bieden allerlei verschillende tours aan waarbij er veel interessante informatie over de stad wordt verteld. De meest bekende en bezochte pleinen zijn het Museumplein, Leidseplein en het Rembrandtplein.
http://www.amsterdamvoorbeginners.nl
   
bezienswaardigheid nummer 2 Zaanse Schans
Hoewel het formeel geen museum mag worden genoemd, wordt deze wijk van de gemeente Zaanstad zo wel gezien. Het hele gebied aan de Zaan bestaat uit authentieke houten huizen en gebouwen waarvan sommige deels uit de 17de en 18de eeuw. Een goed voorbeeld hiervan is het Bakkerijmuseum In de Gecroode Duyvekater wat dateert uit 1658. Verder zijn er heel veel molens te bewonderen en verschillende oude ambachten.
www.mooistedorpjes.nl/nederland/noord-holland/zaanse-schans
   
bezienswaardigheid nummer 3 Texel
Dit grootste Nederlandse Waddeneiland behoort tot de provincie Noord-Holland. Het eiland is ongeveer twintig kilometer lang en acht kilometer breed. Het eiland is behoorlijk groen doordat het veel duinen, bos en graslanden bezit. Het is dan ook een geliefde verblijfplaats van veel vogelsoorten. Oude gebruiken en rituelen worden op dit eiland goed in stand gehouden. Zo viert men hier op 12 december het Ouwe Sunderklaas feest. Dit is een gemaskerd Sinterklaasfeest waarbij men plaatselijke nieuwsfeiten van het afgelopen jaar in een ander vorm verteld. Er zijn op het eiland een aantal bijzondere bezienswaardigheden te vinden zoals ruÔnes van forten bij Oudeschild, de zeehondenopvang bij De Koog en het luchtvaart & Oorlogsmuseum Texel bij Eijerland.
www.ecomare.nl
   
bezienswaardigheid nummer 4 Volendam
Bekend om zijn klederdracht, de visserij en artiesten als Jan Smit, Nick en Simon. Kortom genoemd de palingsound. De vele toeristen die Volendam bezoeken lopen over ĎDe Dijkí langs het water. Hier bevinden zich vele horecazaken, terrassen en souvenir winkeltjes. Achter deze dijk ligt het pittoreske dorp waar de straten smal zijn en de huizen veelal klein. De gemoedelijkheid en de knusse sfeer heeft er al eeuwen geleden voor gezorgd dat schilders het dorp vaak wisten te vinden om er te schilderen. Op veel oude werken is het dan ook terug te vinden. Naast wat oude kerken is er een visafslag wat tegenwoordig als podium wordt gebruikt en vind je er wat musea zoals het Palingsoundmuseum en het Volendams Museum.
www.mooistedorpjes.nl/nederland/noord-holland/volendam
   
bezienswaardigheid nummer 5 Haarlem
Aan de rivier het Spaarne ligt de boeiende stad Haarlem. Sinds het omstreeks 1245 stadsrechten verwierf, heeft het behoort tot ťťn van de belangrijkste steden van Holland. De historische binnenstad met zijn vele grachten maakt een gezellige indruk. Met name aan de Grote Markt bruist het leven om je heen. Hier staan ook het oude stadhuis en de St. Bavokerk met zijn enorme toren. De vele parken van Haarlem geven de stad een groen karakter. Met name de Haarlemmerhout is enorm populair onder de bevolking. Onder de tientallen musea bevindt zich ook het Teylers Museum. Dit kunst en wetenschappelijk museum bestaat sinds 1784 en is daarmee het oudste museum van Nederland.
   
   
 
bezienswaardigheid nummer 6 Zandvoort
De badplaats Zandvoort heeft een grote aantrekkingskracht op toeristen. De gezellige boulevards lenen zich prima voor het slenteren aan zee. Er zijn aan deze kust een aantal zeer hippe en gezellige strandtenten te vinden waar men graag nipt van een lekker drankje of aanschuift voor een goede maaltijd. Shoppen is er ook prima te doen. De winkels en boetieks zijn er zeven dagen per week geopend. In het Zandvoorts Museum is de geschiedenis terug te vinden over hoe deze vissersplaats uitgroeide tot de moderne badplaats van tegenwoordig.
www.zandvoortsmuseum.nl
   
bezienswaardigheid nummer 7 Zuiderzeemuseum
Rond 1948 werd dit museum opgericht om te zorgen dat de geschiedenis rondom de Zuiderzee en zijn vissers niet verloren zal gaan. Hierom zijn er ook zoín 130 panden bewaard gebleven die binnen dit gebied te bezichtigen zijn. Nu worden er in deze woningen allerlei ambachten en handwerken tentoongesteld of ter plaatse gemaakt. Een aantal voorbeelden hiervan zijn het knopen van visnetten, een borstelmakerij, breeuwen, visrokerij en een zeilmakerij.
www.zuiderzeemuseum.nl
   
bezienswaardigheid nummer 8 Waddenzee
Dit stukje zee is te vinden tussen Waddeneilanden en het vaste land van Denemarken en Duitsland. Het is een belangrijk stukje leefgebied van vogelsoorten als meeuwen, eenden, lepelaars, sterns, bonte strandlopen, rosse grutto en ganzen. Op de droog gevallen delen vinden zij hun voeding. Maar ook zeehonden leven graag in dit gebied. Gelukkig vallen zij tegenwoordig onder beschermde diersoorten. Hierdoor is het vaak een prachtig zicht als de zeehonden heerlijk liggen te genieten in een plasje water of op de droog gevallen bodem. Ook wordt dit deel de kraamkamer genoemd, omdat veel kleine zeehondjes hier worden geboren.
www.waddenzee.nl
   
bezienswaardigheid nummer 9 Beverwijkse Bazaar
Hoogst waarschijnlijk is dit de grootste overdekte markt van Nederland. Honderden kramen verdeeld over een aantal hallen bieden uiteenlopende goederen te koop aan. Al voor ongeveer dertig jaar komen allerlei culturen hier samen om handel te drijven. Onderdelen van deze markt dragen de naam: Zwarte Markt, Oosterse Markt, Grand Bazaar, Computermarkt, Hal 30, Kofferbakmarkt en de Buitenmarkten.
www.debazaar.nl
   
bezienswaardigheid nummer 10 Dance Valley
Dit muziekfestijn heeft inmiddels grote bekendheid verworven. Het festival wordt jaarlijks gehouden binnen het recreatiegebied van Spaarnwoude. Doormiddel van verschillende tenten op het terrein worden er verschillende dance-stijlen aangeboden. Op het centrale podium treden diverse bekende artiesten op. Tevens is het mogelijk om in de nabije omgeving te kamperen.
www.dancevalley.com
   
  Meer informatie over Noord-Holland:

de mooiste dorpjes van Noord-Holland
Noord-Holland informatie & tips
Noord-Holland officiŽle site

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies