top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Middelburg, Nederland

Nederland
top 10 bezienswaardigheden:

Nederland

Plaatsen in Nederland:
Alkmaar
Amersfoort
Amsterdam
Apeldoorn
Arnhem
Bergen op Zoom
Breda
Delft
Den Bosch
Den Haag
Deventer
Doesburg
Dordrecht
Eindhoven
Gouda
Groningen
Haarlem
Hoorn
Kampen
Leeuwarden
Leiden
Maastricht
Middelburg
Nijmegen
Roermond
Roosendaal
Rotterdam
Schiedam
Texel
Tilburg
Utrecht
Valkenburg
Veere
Vlissingen
Volendam
Waddeneilanden
Zierikzee
Zutphen
Zwolle

Provincies in Nederland:
Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid-Holland

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Middelburg
reisadvies reisadvies Nederland

... meer handige websites

 

Middelburg top 10 bezienswaardigheden

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en een populaire dagbestemming tijdens een vakantie in deze prachtige provincie. In de zomermaanden is de stad gevuld met toeristen die de vele hoogtepunten van de stad met eigen ogen willen aanschouwen. Daarnaast is Middelburg een populaire winkelstad met leuke unieke winkeltjes maar er zijn natuurlijk ook de bekende winkelketens te vinden. Middelburg is van oudsher een rijke stad die met name in de zestiende en zeventiende eeuw erg floreerde. De erfenis hiervan is nog steeds goed merkbaar in de stad. Zo kom je overal prachtige oude panden tegen die nog steeds de sfeer van de gouden eeuw uitstralen. Daarnaast is Middelburg de perfecte uitvalsbasis om de andere delen van Walcheren en Zeeland te verkennen. Je bent vanuit Middelburg namelijk zo bij de Westerscheldekering of bij het prachtige dorpje Veere.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Middelburg

bezienswaardigheid nummer 1 Stadhuis van Middelburg
Het stadhuis van middelburg is een imponerend gebouw op de markt van de stad. De bouw startte aan het einde van de vijftiende eeuw en zou ongeveer 50 jaar in beslag nemen. Het stadhuis is in de gotische stijl gebouwd. Op de façade zijn vijfentwintig beelden aangebracht van Zeeuwse graven en gravinnen. De luiken van het gebouw vallen erg op door hun rood witte beschildering. Het stadhuis van Middelburg is een geliefd gebouw bij fotografen. Als je op een zonnige dag in de buurt van het stadhuis bent dan komt je minimaal drie of vier mensen tegen die het gebouw staan te fotograferen. De binnenzijde van het stadhuis kan onder begeleiding van een gids bezocht worden.
www.bijzondereplaatsen.nl/nederland/stadhuis-van-middelburg.htm
   
bezienswaardigheid nummer 2 Abdij van Middelburg
De abdij van Middelburg is een voormalige abdij in het centrum van Middelburg. De oudste delen van de abdij zijn in de elfde eeuw gebouwd. Het waren norbertijnen uit Vlaanderen die zich in Middelburg vestigden en hier de abdij van Middelburg stichten. De monniken werden gedwongen om aan het einde van de zestiende eeuw de abdij te verlaten. Sinds deze periode is het gebouw voor andere doeleinden gebruikt. Zo heeft bijvoorbeeld het kadaster en het Zeeuws archief in de voormalige abdij gezeten. Tegenwoordig is in een groot deel van de abdij het Zeeuws museum gevestigd. De Nieuwe kerk, de Koorkerk en de Abdijtoren ook wel bekend als de Lange Jan zijn onderdeel van het abdijcomplex.
www.bijzondereplaatsen.nl/nederland/abdij-van-middelburg.htm
   
bezienswaardigheid nummer 3 Lange Jan
De Lange Jan is de abdijtoren van de vroegere abdij van Middelburg. De Lange jan staat tussen de Nieuwe kerk en de Koorkerk in. Het is één van de populairste attracties van de stad. De toren kan namelijk beklommen worden meer dan tweehonderd treden nemen je mee naar een plateau halverwege de toren vanwaar je met helder weer een prachtig uitzicht hebt over de stad grote delen van Walcheren, andere Zeeuwse eilanden en de Zeeuwse wateren. De lange jan is zo goed als dagelijks geopend en kan tegen een klein bedrag beklommen worden.
www.steden.net/nederland/middelburg/lange-jan/
   
bezienswaardigheid nummer 4 Mini Mundi
Mini Mundi is een leuk klein familiepark aan de rand van Middelburg bij het Zeeland entertainment Park. Mini Mundi bestaat uit een binnen en een buitenspeeltuin met daarnaast enkele attracties zoals een achtbaan een vliegend schip en een luchtballonnen carrousel. Het vroeger Miniatuur Walcheren is onderdeel van het familiepark. In dit kleine stadje zijn replica's te vinden van alle bekende bouwwerken in Middelburg en de andere plaatsen op Walcheren. Vroeger waren deze miniaturen van hout gemaakt maar tegenwoordig zijn ze van kunststof.
www.zeelandvoorbeginners.nl/bezienswaardigheden.htm
   
bezienswaardigheid nummer 5 Zeeuws Museum
Het Zeeuws Museum bevindt zich in het historische centrum van Middelburg. In de middeleeuwse abdij ontdekt u onverwachte eigenschappen van Zeeland: van archeologische vondsten en wereldberoemde wandtapijten tot streekdracht, schilderijen en exotische objecten die Zeeuwen van verre reizen meenamen. De uiteenlopende collectie staat centraal in vernieuwende tentoonstellingen die altijd een relatie hebben met het hier en nu.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Jachthaven van Middelburg
De jachthaven van middelburg is niet eens zo heel bijzonder maar de historie van de haven is dat wel. Door de haven van Middelburg die te bevaren was via de Sloe groeide Middelburg uit tot één van de belangrijkste handelssteden van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Zoals de VOC als de WIC hadden een kantoor in Middelburg. Later groeide de stad uit tot één van de belangrijkste steden in slavenhandel. Een monument op de balans herinnert hier nog aan. Aan de haven van Middelburg is nog steeds veel van de rijkdom uit de zeventiende en zestiende eeuw terg te vinden. Aan de Rouaanse kaai en langs het Prins Hendrikdok en de Dam staan nog schitterende oude herenhuizen uit deze periode.
www.steden.net/nederland/middelburg/jachthaven-van-middelburg/
   
bezienswaardigheid nummer 7 Kuiperspoort
De Kuiperspoort in Middelburg is nog een klein stukje perfect bewaard gebleven historie in het centrum van de stad. De kuiperspoort vind je tussen de Dam en de Rouaanse kaai. Het is een nauw straatje met kasseien op de grond. De historische panden staan hier bijzonder dicht op elkaar waardoor de kuiperspoort alleen geschikt is om doorheen te wandelen. Het poortgebouw stamt uit de tweede helft van de zestiende eeuw. Dit gebouw werd in de eerste helft van de zeventiende eeuw gekocht door het kuipersgilde. Hieraan heeft de kuiperspoort zijn naam te danken.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Klovenierdoelen
De kloveniersdoelen in Middelburg werden oorspronkelijk gebouwd als schietbaan voor de schutters met bus. Het is een prachtig pand met een schitterende typische Vlaamse gevel. Nadat de schutters uit het gebouw vertrokken waren heeft het pand meerdere functies gehad. Tegenwoordig is er een grand-café en een bioscoop in het pand gevestigd. In de bioscoop waar ongeveer plaats is voor honderd mensen worden voornamelijk arthouse films getoond.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Vismarkt
De vismarkt is een gezellig klein pleintje in het centrum van Middelburg. Op de markt werden vroeger de vissen verhandeld maar tegenwoordig zijn er regelmatig boekenmarkten, rommelmarkten en kunst en ambachtmarkten gehouden. In de zomermaanden kun je op dit plein heerlijk zitten op het terras van Sint John en genieten van hun beroemde yoghurtijs of een overheerlijke tosti eten.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Oostkerk
De Oostkerk van Middelburg opende in 1667 voor het eerst zijn deuren. Het bijzondere van deze kerk naast zijn vorm is het feit dat de Oostkerk specifiek gebouwd is voor protestantse erediensten. Als je dit feit kent zou je een hele sobere kerk verwachten. Dit is echter niet zo de kerk is rijkelijk versierd met guirlandes en beeldhouwwerken. Er zijn in de kerk beeldhouwwerken van vruchten, vogels en bloemen te bewonderen. De kerk is sinds de bouw altijd in gebruik geweest er is echter sprake dat vanaf 2015 de kerk zijn deuren zal sluiten.
www.steden.net/nederland/middelburg/oostkerk/
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel, appartement of B&B

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Middelburg. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Middelburg. Daar kun je per hotel, B&B of appartement meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Middelburg:

Middelburg informatie
Middelburg toerisme
waar overnachten in Middelburg

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies