top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Limburg, Nederland

Nederland
top 10 bezienswaardigheden:

Nederland

Plaatsen in Nederland:
Alkmaar
Amersfoort
Amsterdam
Apeldoorn
Arnhem
Bergen op Zoom
Breda
Delft
Den Bosch
Den Haag
Deventer
Doesburg
Dordrecht
Eindhoven
Gouda
Groningen
Haarlem
Hoorn
Kampen
Leeuwarden
Leiden
Maastricht
Middelburg
Nijmegen
Roermond
Roosendaal
Rotterdam
Schiedam
Texel
Tilburg
Utrecht
Valkenburg
Veere
Vlissingen
Volendam
Waddeneilanden
Zierikzee
Zutphen
Zwolle

Provincies in Nederland:
Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid-Holland

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Limburg
reisadvies reisadvies Nederland

... meer handige websites

 

In het zuidoosten van Nederland ligt de provincie Limburg. Volgens veel oer-Limburgers is dit zonder enige twijfel de gezelligste provincie van Nederland. Limburg kent een aantal factoren die de provincie zo bijzonder maken. Kenmerkend zijn het heuvelachtige landschap in het zuidelijke deel van Limburg. De groene glooiingen met rustieke dorpjes bieden dit stukje Nederland een unieke uitstraling binnen het veelal vlakke land. Een tweede belangrijk kenmerk van Limburg is dat gezelligheid, uitgaan en lekker tafelen belangrijke elementen zijn in het dagelijks leven. Niet voor niets is het Limburgse carnaval zo bekend.

 
 


Top 10 bezienswaardigheden van
Limburg

bezienswaardigheid nummer 1 Maastricht
De Bourgondische hoofdstad van Limburg heeft genoeg te bieden voor een dagje uit. Er zijn ontelbaar veel restaurants en cafeetjes te vinden waarvan het merendeel een heerlijk terras heeft. Je hebt er de majestueuze Sint-Servaasbasiliek, Sint Servaasbrug, de Helpoort (oude stadspoort), het bruisende vrijthof en de gezellige markt met zijn prachtige stadhuis. De verfrissende en vernieuwende wijk Céramique zal menig architect zijn hart sneller doen kloppen. Bijzonder fraaie bouwwerken als dat van het inmiddels wereldberoemde Bonnefantenmuseum sieren deze inspirerende wijk. Het aanbod qua musea als het Bonnefantenmuseum, Natuurhistorisch Museum Maastricht en het Sint Pietersmuseum maken van Maastricht een heerlijke bestemming.

TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Maastricht. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Maastricht. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

   
bezienswaardigheid nummer 2 Drielandenpunt
Het hoogste punt van het nogal vlakke Nederland is tevens daar waar het grenst aan België en Duitsland. Dit noemt men het drielandenpunt. In dit park is een horecagelegenheid, een doolhof/labyrint en mogelijkheden tot groepsactiviteiten als boogschieten, kompas-tochten en kinderfeestjes. Vanuit dit park zijn er veel mogelijkheden voor fiets- en wandeltochten te maken.
www.drielandenpunt.nl
   
bezienswaardigheid nummer 3 Valkenburg
Wie is er nog nooit in Valkenburg geweest? Deze stad behoort tot de meest populaire bestemmingen van de provincie Limburg. Er is dan ook genoeg te doen en te zien. Je hebt er een openluchttheater, Kasteel Valkenburg, de Romeinse Catacombe, een kuuroord, Spookjesbos Valkenburg en prehistorische vuursteenmijnen. Maar de meeste toeristen brengen een bezoek aan één van de vele grotten. In de fluwelengrot, waar jaarlijks de kerstmarkt wordt gehouden, is een groot gangenstelsel te vinden die je leidt langs verschillende wandtekeningen en een echte grotkapel. De gangen werden vroeger gebruikt om bijvoorbeeld vanuit het kasteel ergens ongezien naartoe te gaan. In de gemeentegrot van Valkenburg zijn kunstwerken als beelden en wandtekeningen te bewonderen. In de zomermaanden is het heerlijk om in de koele grotten te wandelen.
Valkenburg bezienswaardigheden top 10

TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Valkenburg. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Valkenburg. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

   
bezienswaardigheid nummer 4 Gaia ZOO
Uitgeroepen tot het beste dierenpark van Nederland in 2011. Het park is eigenlijk opgedeeld in vier gebieden: het groene regenwoud met apen, zwijnen en dwergnijlpaarden; de toendra’s en steppe met Przewalskipaarden, muskusossen en andere rendieren; de savanne met giraffen, leeuwen, springbokken en neushoorns; het vierde gebied is Limburg met daarin de koe, het varken en de kinderboerderij. Dit dierenpark vind je in Kerkrade.
www.gaiazoo.nl
   
bezienswaardigheid nummer 5 Park Gravenrode
Dit recreatieve gebied beslaat het landschap tussen Kerkrade en Landgraaf in en is onderdeel van parkstad Limburg. Binnen dit 700 hectare tellende deel van Limburg vind je ondermeer het Gaia dierenpark, Snowworld in Landgraaf, Discovery Center Continium en de mijnstreek.
www.parkgravenrode.com
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Discovery Center Continium
Vanaf 1 september 2014 verrijzen naast Discovery Center Continium op het Museumplein in Kerkrade een Design Lab en een Earth Theater. Zo ontstaat een heus Museumplein, waar je vanaf medio oktober 2015 nog meer ontdekt over de wereld waarin wij leven. Vanwege deze nieuwbouw is het Continium in deze periode alleen geopend voor schoolgroepen (op reservering). Maar niet getreurd, in plaats van de full experience in Kerkrade presenteren we in deze periode namelijk maar liefst vier Discovery Experiences! In Maastricht, Sittard, Venlo en Aken zijn leuke exposities, interactieve workshops en Science Shows te beleven! Vanaf medio oktober 2015 kun je in Discovery Center Continium weer ontdekken op welke manier wetenschap en techniek je leven beïnvloeden. Niet alleen het leven nu, maar ook van vroeger en van de toekomst. Zo kun je dan de strijd aan gaan met robots, beleven hoe de mensen in de mijnen werkten, shoppen in de winkel van de toekomst en inzoomen tot nanoniveau.
www.continium.nl
   
bezienswaardigheid nummer 7 Thermenmuseum Heerlen
Pas in 1940 is dit belangrijke bouwwerk uit de Romeinse tijd ontdekt en sindsdien zijn hier Nederlands meest imposante archeologische bevindingen blootgelegd. In dit museum loop je middels een brug over de opgravingen heen waardoor je een prima zicht hebt op de bouwresten. Verder vind je in het museum gevonden voorwerpen die men tijdens het blootleggen tegen kwam.
www.thermenmuseum.nl
   
bezienswaardigheid nummer 8 Wereldtuinen Mondo Verde
Bij de Limburgse plaats Landgraaf is een 25 hectare groot themapark te vinden. Vele internationale tuinen die opgesierd zijn middels beelden, watervallen en vogels, worden hier tentoongesteld. In het Dinobos is voor de kinderen veel te ontdekken. Dit park heeft ook een deel ingericht als attractiepark, zodat je hier met het hele gezin plezier kunt beleven.
www.wereldtuinenmondoverde.nl
   
bezienswaardigheid nummer 9 Schutterspark
In dit oudste volkspark van Nederland zijn een aantal leuke attracties te vinden. Hoewel het grootste deel bestaat uit wandel- en natuurgebieden is er ook een deel bestemd voor kinderen. Zo vind je er een kinderboerderij, speeltuin, roeivijver met waterfietsen en bootjes, het blote voetenpad en een modelspoorbaan. Dit park ligt in de Limburgse plaats Brunssum.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Kasteel Hoensbroek Zuid-Limburg
Dit kasteel behoort tot één van de grootste van Nederland en is de grootste burcht gelegen tussen de Maas en de Rijn. Kasteel Hoensbroek is een zeer goed onderhouden bouwwerk wat geheel door water wordt omringt. Aan de voorzijde is de toegangsbrug te vinden. De verschillende bouwstijlen geven je een goed beeld van de eeuwen wat het heeft doorstaan.
www.kasteelhoensbroek.nl
   
  Meer informatie over Limburg:

de mooiste dorpjes van Limburg
Limburg informatie
Limburg officiële site
Limburg voor beginners
Nederland voor beginners

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies