top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Amsterdam: De grachten van Amsterdam

Amsterdam
top 10 bezienswaardigheden:

De meest indrukwekkende, mooie en interessante bezienswaardigheden van Amsterdam vind je hier.

Overzicht
Bezienswaardigheden in andere landen en plaatsen:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Amsterdam

... meer handige websites

© teksten: top10bezienswaardigheden.nl
foto via Pixabay.com
alle rechten voorbehouden

De grachten van Amsterdam

Vraag aan een buitenlandse toerist wat hij indrukwekkend vond aan zijn vakantie in Nederland en de stad Amsterdam zal zeker genoemd worden. Met name de Amsterdamse grachten worden vaak genoemd als één van de hoogtepunten van een bezoek aan ons land. Nou is onze hoofdstad niet de enige plek in Nederland waar je dergelijke uitgegraven kanalen kunt vinden, maar het is wel het grootste netwerk van grachten van Nederland. Voor de Amsterdamse binnenstad zijn de grachten zelfs gezichtsbepalend. Het geluk van Amsterdam is dat ze altijd besloten hebben om de grachtengordel grotendeels intact te laten. Hierdoor is er een uniek stuk historie behouden gebleven voor ons en volgende generaties. De oudste grachten stammen uit de vijftiende eeuw en zijn dus onderdeel van middeleeuws Amsterdam.

Belangrijke toeristische attractie

Dat het Amsterdamse grachtenstelsel belangrijk is voor Amsterdam als toeristische attractie, blijkt uit het aantal mensen dat jaarlijks deelneemt aan een rondvaart door de Amsterdamse grachten. Gemiddeld zijn er op jaarbasis zo'n 3 miljoen binnen- en buitenlandse toeristen die een kaartje kopen voor een rondvaart door Amsterdam. Daarmee is een rondvaart door Amsterdam de grootste toeristische attractie van Nederland. En dat is knap, als je weet wat Nederland allemaal te bieden heeft aan attracties en bezienswaardigheden.

Een rondvaart door Amsterdam is een ontspannen manier om de stad te leren kennen vanuit een ander perspectief. Vanaf het water ziet de stad er anders uit dan vanaf ooghoogte in de straten. De rust van het varen zorgt ervoor dat je de grachtenpanden en andere bezienswaardigheden die je tijdens de tocht tegenkomt beter in je op kunt nemen. Onderweg word je door een gids overladen met informatie over alles wat je onderweg ziet en over de historie van Amsterdam.

Beschermd erfgoed

Een deel van de Amsterdamse grachten is sinds 2010 beschermd erfgoed. Het betreft niet de grachten zelf, maar de grachtengordel die langs de vier belangrijkste grachten van Amsterdam lopen: de Herengracht, de Keizersgracht, de Prinsengracht en de Singel. De grachtenpanden die langs deze grachten staan zijn door de toevoeging aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO beschermde panden. De grachtenpanden zijn een mooi voorbeeld van zeventiende architectuur. Wie voorbeelden wil zien van verschillende soorten typisch Hollandse gevels die kan hier zijn hart ophalen.

Meer informatie de grachten van Amsterdam:

De grachtengordel

...meer handige websites
...alle bezienswaardigheden op top10bezienswaardigheden.nl

 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies