top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Flevoland, Nederland

Nederland
top 10 bezienswaardigheden:

Nederland

Plaatsen in Nederland:
Alkmaar
Amersfoort
Amsterdam
Apeldoorn
Arnhem
Bergen op Zoom
Breda
Delft
Den Bosch
Den Haag
Deventer
Doesburg
Dordrecht
Eindhoven
Gouda
Groningen
Haarlem
Hoorn
Kampen
Leeuwarden
Leiden
Maastricht
Middelburg
Nijmegen
Roermond
Roosendaal
Rotterdam
Schiedam
Texel
Tilburg
Utrecht
Valkenburg
Veere
Vlissingen
Volendam
Waddeneilanden
Zierikzee
Zutphen
Zwolle

Provincies in Nederland:
Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid-Holland

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Flevoland
reisadvies reisadvies Nederland

... meer handige websites

 

Als jongste provincie van Nederland heeft Flevoland toch heel veel moois te bieden. Het landschap aan de voormalige Zuiderzee is erg open en heeft vaak veel strijd moeten leveren tegen het opkomende water. Met de aanleg van de afsluitdijk in 1932 kwam er al snel een einde aan dit leed. Sindsdien werd ook de naam Zuiderzee veranderd in het IJsselmeer. De centraal in Nederland gelegen provincie Flevoland bestaat uit leuke dorpen en interessante steden zoals Almere-Stad, Urk, Dronten, Emmeloord en Lelystad. En ook de natuurgebieden zijn niet minder populair. De Oostvaardersplassen en Horsterwold ontvangen jaarlijks vele bezoekers die er genieten van de rijke flora en fauna. Daarnaast is het tulpenfestival in het voorjaar een leuke tip. Via een tulpenroute kun je per fiets, auto of al wandelend de provincie en de vele tulpensoorten ontdekken. De provincie Flevoland met daarin de Flevopolder en de Noordoostpolder prikkelen elk seizoen de zintuigen op meerder manieren. Ook qua eten en drinken. Allerlei verse streekproducten zie je weer terug komen op de kaart. Deze jongst provincie van Nederland is zeker niet de minste.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Flevoland

bezienswaardigheid nummer 1

Urk

Urk is een klein vissersdorp aan het IJsselmeer. De levendige haven is altijd van groot belang geweest. Vroeger werd immers het meeste geld verdient in de visserij. De charmante uitstraling van het vissersdorp Urk geeft je direct het gevoel van weleer. Slenterend door de smalle staten en steegjes heb je niet al te veel verbeelding nodig om te beseffen hoe het er hier honderd jaar geleden aan toe ging. Interessante bezienswaardigheden zijn de vuurtoren uit 1844, het achttiende-eeuws monumentale kerkje aan zee, het geboortehuis van schrijver Appie Baantjer en het Urker Museum in het oude raadhuis.
www.mooistedorpjes.nl/nederland/flevoland/urk

   
bezienswaardigheid nummer 2

Aviodrome

Het lucht- en ruimtevaartmuseum Aviodrome is gelegen in Lelystad. Liefhebbers van vliegtuigen kunnen hun hart ophalen hier. Hier heb je de mogelijkheid om achter het stuur in de cockpit te zitten van bijvoorbeeld een Boeing 747, maak je misschien wel je eerste echte vlucht boven Aviodrome of leun je lekker achterover tijdens het bekijken van een 4D film in het filmtheater. Zowel binnen als buiten zijn er verschillende vliegtuigen van dichtbij te bewonderen. De binnenexpositie richt zich vooral op de verschillende facetten en tijdsperiodes van de luchtvaart. Zo ontdek je hier het begin van de luchtvaart, zie je hoe militairen vliegtuigen begonnen door te ontwikkelen en leer je alles over de opkomst en ontwikkeling van de burgerluchtvaart. Het draait in Aviodrome niet alleen om vliegtuigen. Er is een speciale ruimtevaartexpositie en de helikopters hebben hun plekje binnen dit boeiende museum.

Je kunt je entreetickets vooraf reserveren via de Aviodrome website.

   
bezienswaardigheid nummer 3

Schokland

Het voormalige veeneiland Schokland is sinds het droog vallen van de Noordoostpolder in 1942 samengevoegd aan het vaste land. De oorspronkelijke inwoners Ďschokkersí hebben jaren en zelfs eeuwen lang gestreden tegen het stijgende water. Unesco heeft Schokland en omgeving sinds 1995 opgenomen in de lijst van werelderfgoederen. Het is een typisch voorbeeld van een prehistorische bewoond natuurgebied in Nederland. In het dorp zijn ruÔnes te bewonderen van de kerk van Ens, kun je een bezoek brengen aan de Gesteentetuin of ga je met een rugzak op pad om alle geheimen van Schokland te ontdekken. In het Museum Schokland aan de Middelbuurt wordt de geschiedenis van Schokland op heldere wijze verwoord.
www.mooistedorpjes.nl/nederland/flevoland/schokland

   
bezienswaardigheid nummer 4

Bataviawerf

Omstreeks 1985 werd de Bataviawerf opgericht door Willem Vos. Zijn droom om als schepenbouwer het schip Batavia zo origineel mogelijk na te bouwen is hiermee in vervulling gegaan. De reconstructie van dit VOC schip uit 1629 is sinds 1995 tentoongesteld aan de Bataviawerf. Het tweede project diende zich vrijwel gelijk aan. Een replica van het schip van Michiel de Ruyter, de 7 ProvinciŽn, kon natuurlijk niet uitblijven. Ook dit schip uit de Gouden Eeuw is zorgvuldig nagebouwd en ligt in de haven van Bataviawerf. De werkplaatsen waar deze schepen werden gebouwd zijn natuurlijk ook te bezoeken. Je hebt er zoal een smederij, een zeilmakerij en de modelbouw.
www.bataviawerf.nl

   
bezienswaardigheid nummer 5

De OrchideeŽn Hoeve

Wanneer de temperaturen een beetje achterblijven en je graag de warmte dicht bij huis op wilt zoeken, dan moet je zeker eens een bezoek brengen aan de OrchideeŽn Hoeve in Luttelgeest. In de tropische tuinen van de hoeve kun je verschillende werelddelen bezoeken. Elk werelddeel is er vertegenwoordigd in planten en bloemen. En er is ook nog een hele grote vlindertuin. Daarnaast zijn er enkele dieren te bespeuren zoals natuurlijk de vlinder, maar ook spinnen, papegaaien, vissen, schildpadden en aapjes. De kleintjes vermaken zich nog het allerbest in het Mangrovebos. Dit bos is namelijk ingericht als groot klim- en klauter paradijs.
www.orchideeenhoeve.nl

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Walibi Holland

Het bekendste pretpark van de provincie Flevoland is onbetwist Walibi Holland. Sinds het ontstaan van dit park in 1971 zijn er al heel wat bezoekers over de vloer geweest. Met namen als Walibi Flevo, Six Flags Holland en nu dus als Walibi Holland heeft de organisatie flink wat naamsbekendheid gecreŽerd. Sinds 1993 kun je er ook muziekfestivals als het bekende Lowlands bezoeken. Walibi Holland is een uitstekende keuze als pretpark. Voor alle leeftijden zijn er leuke attracties te bezoeken. Echte Ďthrillseekersí komen aan hun trekken in attracties als Goliath. Hiermee raas je met 106 km/uur over steile spoorbanen en maak je enkele diepe vluchten. De kleintje vinden vaak een rustige vlucht in bijvoorbeeld Squadís Stunt Flight al spannend genoeg. Het park Walibi Holland is uitstekend binnen een dag te verkennen.
www.walibi.nl

   
bezienswaardigheid nummer 7

De Oostvaardersplassen

Misschien is het natuurgebied de Oostvaardersplassen wel het mooiste natuurpark van Nederland. Onder het beheer van Staatsbosbeheer probeert men al jaren dit moerasachtige gebied mooi en schoon te houden. Als habitat van vele grazers, otters, vossen, vogels en vissen is het belangrijk dat bijvoorbeeld de natuurlijke omgeving zo authentiek mogelijk blijft. Het gebied binnen de Oostvaardersplassen is uitermate geschikt geweest voor het maken van de bijzonder mooie natuurfilm ĎDe Nieuwe Wildernisí van regisseurs Mark Verkerk en Ruben Smit.
www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/oostvaardersplassen

   
bezienswaardigheid nummer 8

Bataviastad

Als allereerste outlet van Nederland heeft Bataviastad veel naambekendheid opgebouwd. Vanuit alle hoeken van Nederland kon men vanaf 2001 hier in Lelystad allerlei grote en kleine merknamen tegen een voordelige prijs kopen. Het winkelgebied is opgebouwd als een kleine kleurrijke vestingstad. Onder de vele merken bevinden zich namen als Gant, Gsus, Dept, Gaastra, Benetton, Replay, Michael Kors, Superdry en McGregor.
www.bataviastad.nl

   
bezienswaardigheid nummer 9

Natuurpark Lelystad

Het natuurlijke recreatiegebied Lelystad is uit nood ontstaan. De uit de voegen groeiende dierentuin Artis kwam eigenlijk plaats te kort voor wat paarden, wilde zwijnen, herten en elanden. Deze dieren zijn tegenwoordig op natuurlijke wijze te bespeuren in het Natuurpark Lelystad. Het Flevo-landschap heeft het gebied in beheer en probeert de natuurlijke omgeving zo goed mogelijk in tact te houden. Natuurpark Lelystad leent zich uitstekend voor wandelingen, fietstochten en het deelnemen aan activiteiten als wildkamperen, safaritochten en ontbijten met dieren. In het bezoekerscentrum is er meer informatie voorhanden.
www.flevo-landschap.nl

   
bezienswaardigheid nummer 10

Blote Voeten Zeebodempad

In de provincie Flevoland bij Kraggenburg, kun je een bijzonder blote voeten zeebodempad volgen. De route die je dus bij voorkeur op blote voeten aflegt, is ongeveer 2,5 km lang. Tijdens de wandeling word je middels borden geÔnformeerd over de geschiedenis van het gebied, de begroeiing en de invloeden van de Nederlandse seizoenen. Het idee voor een blote voeten pad werd al in de negentiende eeuw ontwikkeld door de Beierse priester Sebastiaan Kneipp, grondlegger van de natuurgeneeskunde.
www.blotevoetenzeebodempad.nl

   
 

Meer informatie over Flevoland:

de mooiste dorpjes van Flevoland

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies