top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Eindhoven, Nederland

Nederland
top 10 bezienswaardigheden:

Amersfoort
Amsterdam
Apeldoorn
Breda
Delft
Den Bosch
Den Haag & Scheveningen
Drenthe
Eindhoven
Flevoland
Friesland
Gelderland
Gouda
Groningen
Haarlem
Leiden
Limburg
Maastricht
Middelburg
Nijmegen
Nederland
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Roosendaal
Rotterdam
Utrecht
Valkenburg
Vlissingen
Waddeneilanden
Zeeland
Zuid-Holland

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Eindhoven
reisadvies reisadvies Nederland

... meer handige websites

 

Eindhoven bezienswaardighedenHoewel je op het eerste gezicht Eindhoven zou categoriseren als moderne stad, heeft het toch een 140-tal aan rijksmonumenten. Met name in de wijk ‘de Bergen’ ligt het aantal vrij hoog. In dit deel van de stad ligt ook het Wilhelminaplein wat bekend staat om zijn ‘bruine’ kroegen. Het bedrijf Philips is onlosmakelijk verbonden met de stad Eindhoven. Al is het alleen al dat dit bedrijf van onder andere lampen, medische apparatuur en elektronica de hoofdsponsor is van de Eindhovense voetbalclub PSV. Op verschillende plekken komt de naam Philips terug. Hun eerste gloeilampenfabriek staat in deze stad, hoewel dat nu dienst doet als museum. De invloed van Philips in het ontwikkelen van technologieën is nog altijd voelbaar op de High Tech Campus van de stad. Het aantal parken, musea, kunstobjecten en historische bezienswaardigheden zorgen voor een levendige en gezellige stad waar veel te doen en te beleven is. Zo vind iedere zomer hier Park Hilaria plaats. Dit tijdelijke pretpark inclusief discotheek en biergarten biedt plezier voor jong en oud. Naast de vele kermisattracties en eettentjes zijn er regelmatig live optredens van uiteenlopende artiesten te bewonderen. Voor circusliefhebbers is er zelfs het Circo Circolo met unieke voorstellingen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Eindhoven

bezienswaardigheid nummer 1 Strijp S
Het meest hippe en creatieve deel van Eindhoven is gelegen op het voormalige Philips terrein net buiten het centrum. Daar waar je voor 2004 alleen met een daarvoor bedoeld pasje binnenkwam, is de voormalige ‘verboden stad’ nu voor iedereen toegankelijk. Oude fabrieken en kantoren doen tegenwoordig dienst als wooncomplex met hippe lofts, als restaurant, als winkel, als hotel, als BMX park of als ontdekfabriek. Daarnaast worden de pleinen en straten gebruikt voor evenementen als de Dutch Design Week, de Feelgood Market en nog heel veel meer. Lekker eten doe je vervolgens in restaurants als Radio Royal of in het Ketelhuis waar ze nog ouderwets vinyl platen draaien.
www.strijp-s.nl
www.steden.net/nederland/eindhoven/strijp-s
   
bezienswaardigheid nummer 2 PreHistorisch Dorp
Reis 15.000 jaar terug in de tijd. Beleef zes tijdperken van prehistorie tot aan de late middeleeuwen in preHistorisch Dorp. Ontdek hoe de Romeinen leefden, ontmoet krijgshaftige Batavieren, bezoek boeren uit de ijzertijd en ga op jacht in de prehistorie. Oude ambachten herleven in eeuwenoude hoeves, vakwerkhuizen en boerderijen.
http://www.prehistorischdorp.nl/
   
bezienswaardigheid nummer 3 Van Abbemuseum
In dit museum voor hedendaagse kunst zijn uiteenlopende werken te zien van onder andere Picasso, Chagall, McCarthy en Lissitzky. Door de internationale diversiteit en uitwisseling van kennis vind je hier veel inspiratie en prikkelingen om over verschillende onderwerpen na te denken. Regelmatig wordt de bezoeker op een soms zeer bijzondere manier betrokken bij een tentoonstelling.
www.vanabbemuseum.nl
   
bezienswaardigheid nummer 4 Sint-Catharinakerk
Waarschijnlijk is dit het mooiste rijksmonument van Eindhoven. De rooms-katholieke kerk werd gebouwd in 1861. Het ontwerp kwam van de hand van de architect Pierre Cuypers, die tevens verantwoordelijk is voor onder andere het ontwerp van het Rijksmuseum en Centraal Station van Amsterdam. Zeer bijzonder aan de Sint-Catharinakerk zijn de twee 73 meter tellende torens. Hoewel de kerk de Tweede Wereldoorlog redelijk heeft weten te doorstaan, moesten er toch wel een aantal restauraties plaatsvinden. Het klokkenspel, wat officieel carillon heet, werd in 1966 geschonken door het personeel van het bedrijf Philips.
www.binnenstadsparochie.nl
   
bezienswaardigheid nummer 5 De Markt
Al tijdens de nederzetting is dit marktplein een belangrijke plaats geweest voor Eindhoven. Regelmatig werden hier markten gehouden om handel te drijven. Nog altijd heeft de Markt een belangrijke functie. Met name voor het gezellig samenkomen op één van de vele gezellige terrassen en/of restaurants. In de winter wordt er een ijsbaan gecreeerd. Naast de markt vind je het grote overdekte winkelcentrum ‘de Heuvel Galerie’ en het muziekcentrum Frits Philips. Andere belangrijke pleinen zijn het Stationsplein waar zich hoofdzakelijk het uitgaansleven en de bioscoop zich bevindt. En het Wilhelminaplein ligt meer bij het winkelgebied en de ‘bruine’ kroegen.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Philips Museum
Aan de Emmasingel ligt het Philips Museum. Iedere Nederlander weet waarschijnlijk wel dat deze fabrikant voornamelijk bekend is geworden om zijn gloeilampen. Later werd het bedrijf uitgebreid en tegenwoordig zijn zij een belangrijke speler als het gaat om ontwikkelingen in de technologie en het produceren van consumenten-elektronica, medische- en communicatie apparatuur. Tijdens uw bezoek aan dit museum wordt alles helder en duidelijk uitgelegd. Heel bijzonder is het om te zien hoe snel alle ontwikkelingen elkaar hebben opgevolgd en nog steeds doen.
www.philipsmuseumeindhoven.nl
   
bezienswaardigheid nummer 7 Heuvel Galerie
Naast de Markt in Eindhoven vind je een groot winkelcentrum met zeker honderd winkels. Naast al het shop plezier is er nog een mogelijkheid om er geld achter te laten. In het winkelcentrum zit namelijk ook een vestiging van het Holland Casino. Deze heeft wel een eigen entre aan de buitenzijde. Tevens is er ook nog eens het Muziekcentrum Frits Philips te vinden. Hier zijn regelmatig concerten te beluisteren van uiteenlopende artiesten en/of orkesten.
www.heuvel-galerie.nl
   
bezienswaardigheid nummer 8 Ton Smits Huis
Een onderdeel van de Genneper Parken is het Ton Smit Park. Ton Smit was Nederlands eerste cartoonist met internationale bekendheid. Daarnaast heeft hij zijn creativiteit gebruikt voor het maken van schilderijen. De prestigieuze ‘Gouden Palm’ prijs werd door hem gewonnen in 1964 met zijn creatie ‘het kuikentje’. Na zijn overlijden heeft hij een deel van zijn schilderkunsten nagelaten aan de gemeenschap die hiervoor de Ton Smits Stichting oprichten. Zijn atelierswoning doet nu dienst als museum voor zijn schitterende werken.
www.tonsmitshuis.nl
   
bezienswaardigheid nummer 9 Stadswandelpark
In het zuiden van Eindhoven ligt het stadsdeel Stratum. Hier bevindt zich dit mooie park waar men heerlijk kan wandelen en genieten van de fraaie beeldende kunst die verspreid over het park te vinden zijn. Ook is hier bijvoorbeeld het Radiomonument te vinden uit 1936 wat de totstandkoming van de eerste radiografische verbinding in 1927 met Nederlands-Indië symboliseert. Een ander groot park is het Philips de Jong Wandelpark.
Regelmatig kun je hier leden van de PSV-selectie voorbij zien komen tijdens hun bosloop. Je vindt dit park in het stadsdeel Strijp nabij het landgoed De Wielewaal en de Herdgang.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Genneper Watermolen
In het stadsdeel Gestel staat een watermolen waarvan de basis hoogstwaarschijnlijk nog dateert van voor 1249. Tijdens de Tachtigjarige oorlog is hij vrijwel volledig verwoest en vervolgens in 1587 herbouwd. In 1963 werd de molen grotendeels gerestaureerd en is daarmee opnieuw deels herbouwd. De korenmolen werd aangedreven door een waterrad. Hoewel de molen op zondag opengesteld is voor publiek, is deze niet in bedrijf. Wel is er een winkel gevestigd. Op verschillende werken van Vincent van Gogh is de molen terug te vinden.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Eindhoven. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Eindhoven. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Eindhoven:

beste reistijd voor Eindhoven
Eindhoven in 12 uur
Eindhoven informatie
Eindhoven voor beginners

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies