top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Den Haag en Scheveningen, Nederland

Nederland
top 10 bezienswaardigheden:

Nederland

Plaatsen in Nederland:
Alkmaar
Amersfoort
Amsterdam
Apeldoorn
Arnhem
Bergen op Zoom
Breda
Delft
Den Bosch
Den Haag & Scheveningen
Deventer
Doesburg
Dordrecht
Eindhoven
Gouda
Groningen
Haarlem
Hoorn
Kampen
Leeuwarden
Leiden
Maastricht
Middelburg
Nijmegen
Nederland
Roosendaal
Rotterdam
Schiedam
Texel
Tilburg
Utrecht
Valkenburg
Vlissingen
Volendam
Waddeneilanden
Zutphen
Zwolle

Provincies in Nederland:
Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid-Holland

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Den Haag
reisadvies reisadvies Nederland

... meer handige websites

 

Kurhaus in ScheveningenOfficieel heet de stad Den Haag ‘s-Gravenhage, waarmee waarschijnlijk vroeger het bos van de graven werd aangeduid. De stad van waaruit de Nederlandse regering en zijn parlement het land bestuurt. Er is hierdoor de unieke situatie ontstaan dat de regering in een andere stad zetelt dan de hoofdstad van het land, wat Amsterdam is. De stad staat bol van de historische gebouwen en monumenten. De grachten bieden je de kans om tijdens een rondvaart de stad goed in beeld te krijgen. Het is aan te bevelen om plan te maken wat je wilt gaan bezichtigen. Het grote aanbod van musea en bezienswaardigheden maken het je niet makkelijk om keuzes te maken. De naastgelegen mondaine badplaats ‘Scheveningen’ is een stadsdeel van Den Haag. Hier is het op warme dagen heerlijke vertoeven aan de boulevard of op het strand.

TIP: ontdek Den Haag op de fiets

Een leuke manier om Den Haag te ontdekken is door middel van een fietstocht met een echte Haagse gids die je alles vertelt over de historie en bezienswaardigheden van Den Haag. In 3 uur tijd maak kennis met het Binnenhof, Haagse humor en de geheimen van Den Haag. Reserveren is verplicht, maar annuleren kan altijd gratis!
Meer informatie over deze boeiende fietstocht door Den Haag

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Den Haag en Scheveningen

bezienswaardigheid nummer 1 Mauritshuis
In dit Rijksmuseum zijn voornamelijk schilderijen te zien uit de 17e en 18e eeuw. De inmiddels wereldberoemde collectie bestaat uit ruim 800 schilderijen, een twintigtal beeldhouwwerken en wat miniaturen en tekeningen. Het oudste deel van de verzameling was ooit eigendom van prins Willem V van Oranje-Nassau. Het is mogelijk om het museum met een gids te bezoeken.
www.mauritshuis.nl
   
bezienswaardigheid nummer 2 Haags Historisch Museum
Het prachtige pand aan de Korte Vijverberg heeft nog altijd zijn originele entre met daarin zuilen en bogen uit de 17e eeuw. Ooit deed het pand dienst als gebouw van de St. Sebastiaanschutterij, een soort burgerwacht. Later werd het een rechtbank om vervolgens tot museum te dienen. Er zijn veelal objecten en schilderijen te vinden uit de 16e tot en met de 21e eeuw. Op de eerste verdieping is er ruimte gemaakt voor wisselende tentoonstellingen. Op zolder zijn onder andere de poppenhuizen te vinden van Jonkvrouwe Lita de Ranitz (1876-1960) te vinden.
www.haagshistorischmuseum.nl
   
bezienswaardigheid nummer 3 Ridderzaal en Binnenhof
Het belangrijkste en oudste gebouw op het Binnenhof is de Ridderzaal. Het werd in de 13e eeuw gebouwd om dienst te doen als bestuurscentrum onder leiding van graaf Willem II. Sinds 1904 wordt de Troonrede er door ons koningshuis uitgesproken. Het binnenhof is nog altijd in functie als bestuurscentrum, aangezien hier de Nederlandse Politiek zijn werk doet. De werkkamer van de minister-president van Nederland heeft zijn kantoor in ‘Het Torentje’. De poort die vroeger als toegangspoort fungeerde aan het Binnenhof staat ook wel bekend als Gevangenpoort. Tegenwoordig is het een museum over straf en misdaad door de eeuwen heen.
http://anemaa.home.xs4all.nl/ges/straten/binnenhof_01.htm
   
bezienswaardigheid nummer 4 Scheveningen
Van de twee badplaatsen binnen de gemeente Den Haag is Scheveningen de grootste. Met name de gezellige en levendige boulevard en het imposante hotel Kurhaus trekken jaarlijks vele duizenden bezoekers naar dit oude vissersdorp. Op zomers dagen liggen de stranden vol met lokale en dagjes mensen. Het meest historisch deel van Scheveningen bevindt zich rondom de Oude Kerk aan de Keizerstraat wat tevens de drukste winkelstraat is.
Sinds juli 2015 kun je de Scheveningse Pier ook weer bezoeken. Hiermee is er een icoon aan de Noordzeekust terug van weggeweest.
www.scheveningendenhaag.com
   
bezienswaardigheid nummer 5 Paleis Huis ten Bosch
In het Haagse Bos ligt dit woonverblijf van Prinses Beatrix. In 1645 werd de eerste steen gelegd voor dit zomerverblijf van Frederik Hendrik en zijn vrouw Amalia van Solms. Na zijn overlijden drie jaar later werd het paleis een mausoleum. De dochters van Amalia verkochten na haar dood het paleis aan hun neef Willem III van Oranje. En zo is het bij onze Koninklijke familie terecht gekomen. Vanaf 1981 woonde onze voormalige vorstin er met haar gezin.
www.koninklijkhuis.nl
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Paleis Noordeinde
Dit werkpaleis van koning Willem Alexander is niet opengesteld voor publiek. Na het ontstaan in 1533 heeft het paleis op deze plaats altijd invloedrijke mensen gehuisvest en een belangrijke functie vervuld. In 1880 werd in dit paleis prinses Wilhelmina geboren, de oma van onze koningin Beatrix. En vervolgens haar moeder in 1909. Regelmatig wordt de entree van het paleis gebruikt voor belangrijke gebeurtenissen zoals het vertrek en balkon scène van prinsjesdag of het tekenen in de felicitatieregisters tijdens de geboortes van de kinderen van Willem-Alexander. Ook bevinden zich op dit adres de Koninklijke paardenstallen.
www.koninklijkhuis.nl
   
bezienswaardigheid nummer 7 Haagse Markt
De grootste en meest uitgebreide markt van Nederland is te vinden in de stad Den Haag. Er wordt door sommigen beweerd dat het de grootste van Europa is. Tussen de Hoefkade en het Hobbemaplein is vier dagen per week allerlei koopwaar uitgestald en passeren er zo’n 25.000 bezoekers per dag. Vlakbij de markt ligt de bekende Schilderswijk. Deze wijk staat bekend om zijn multiculturele inwoners. Dit brengt met zich mee dat er veel winkels zijn met buitenlandse voedingsmiddelen en andere exotische producten. Ook het aanbod van restaurants is uiteenlopend.
www.dehaagsemarkt.nl
   
bezienswaardigheid nummer 8 Vredespaleis
In dit paleis bevinden zich een aantal organisaties die zich voornamelijk bezig houden met internationaal recht en politiek. Verder is er een rechtsbibliotheek, een Academie voor Internationaal Recht en worden er met enige regelmaat evenementen georganiseerd die een verbinding hebben met internationaal recht en politiek. Het gebouw werd ontworpen door de Franse architect Louis M. Cordonnier. In het paleis bevinden veel geschenken uit verschillende landen en beelden en portretten van voorvechters van de vrede uit de geschiedenis. Hoewel de eerste steen in 1907 werd gelegd is de bouw pas in 1913 afgerond. Sinds 1999 brand er naast de ingang een eeuwige vredesvlam.
www.vredespaleis.nl
   
bezienswaardigheid nummer 9 Madurodam
In Scheveningen is een miniatuurstad te bezichtigen met daarin Nederlands bekendste gebouwen. Men krijgt hier in vogelvlucht een duidelijk beeld van alle belangrijke en met name historische gebouwen, landerijen, moderne wijken en begraafplaatsen. Alles is op een schaal van 1:25 nagebouwd. Regelmatig zijn er verschillende tentoonstellingen te zien.
www.madurodam.nl
   
bezienswaardigheid nummer 10 Kijkduin
Deze buitenwijk van Den Haag ligt in de duinen en aan het strand. Het is een kleinere badplaats dan Scheveningen, maar heeft ook een boulevard met wat winkels. Aan het strand zijn wat horecagelegenheden te vinden. Ook zijn er een aantal recreatieparken in deze plaats te vinden.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Den Haag en Scheveningen. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Den Haag of Trivago Scheveningen. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Den Haag en Scheveningen:

de leukste boutique hotels in Den Haag
Den Haag in één dag
Den Haag voor beginners
waar overnachten in Den Haag
waar overnachten in Scheveningen

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies