top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Den Bosch, Nederland

Nederland
top 10 bezienswaardigheden:

Nederland

Plaatsen in Nederland:
Alkmaar
Amersfoort
Amsterdam
Apeldoorn
Arnhem
Bergen op Zoom
Breda
Delft
Den Bosch
Den Haag
Deventer
Doesburg
Dordrecht
Eindhoven
Gouda
Groningen
Haarlem
Hoorn
Kampen
Leeuwarden
Leiden
Maastricht
Middelburg
Nijmegen
Roermond
Roosendaal
Rotterdam
Schiedam
Texel
Tilburg
Utrecht
Valkenburg
Veere
Vlissingen
Volendam
Waddeneilanden
Zierikzee
Zutphen
Zwolle

Provincies in Nederland:
Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid-Holland

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Den Bosch
reisadvies reisadvies Nederland

... meer handige websites

 

Den BoschDen Bosch of eigenlijk moet je 's-Hertogenbosch zeggen ligt in het noorden van de provincie Noord-Brabant niet ver bij de grens met Gelderland vandaan. Het is qua inwoners aantal de vierde stad van Noord-Brabant. Het is één van de mooiste steden van Nederland,dit komt met name door het prachtige historische centrum van den Bosch. Den Bosch is één van de culturele hoofdsteden van Nederland. In de stad zijn vele musea te vinden en meerdere podia voor kleinkunst, theater en muziekvoorstellingen. In Den Bosch zijn er tal van bezienswaardigheden te vinden, de meeste bezienswaardigheden zijn te vinden in het historische centrum van de stad. Denk hierbij aan het prachtige stadhuis op de markt, de Sint Janskathedraal en de oude vestingwerken. Een bezoek aan 's-Hertogenbosch is niet compleet zonder dat je een Bossche Bol heb geproefd.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Den Bosch

bezienswaardigheid nummer 1 Sint Janskathedraal
De Sint Janskathedraal is een prachtige kathedraal aan de rand van het centrum van Den Bosch. De kathedraal staat op de hoek van de Parade en de Torenstraat. De Kathedrale Basiliek van Sint-Jan Evangelist is gebouwd in de Brabantse gotiek en wordt in het algemeen gezien als één van de mooiste gebouwen in deze stijl. Wat de kathedraal bijzonder maakt zijn de dubbele luchtbogen en de bijna honderd luchtboogfiguren. Deze luchtboogfiguren kom je nergens anders ter wereld tegen. Andere bijzondere aspecten aan de kerk zijn het beeld van zoete moeder, de zestiende eeuwse koorbanken en de luchtboogstoelen. Een leuk modern detail dat na de laatste restauratie is toegevoegd is een beeld van een engel toegevoegd met een broek aan en een GSM in haar handen.
www.steden.net/nederland/den-bosch/de-kathedraal/
   
bezienswaardigheid nummer 2 Uilenburg
De Uilenberg is één van de leukste buurten in het historische centrum van Den Bosch. De wijk was in de jaren zestig en zeventig van de vorige hopeloos verloederd. Tegenwoordig is de plek waar de leukste restaurants en cafés van Den Bosch te vinden zijn. Door de wijk heen loopt de Binnendieze als een rode draad. De meeste straten in de wijk zijn autoluw gemaakt waardoor in de zomermaanden heerlijk rustig op het terras kan zitten bij één van de vele cafés en restaurants in de wijk. Naast de vele horeca bedrijven in Uilenburg vind je hier enkele van de leukste winkels van Den Bosch.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Noordbrabants museum
Het Noordbrabants Museum is zoals de naam al doet vermoeden een museum dat volledig geweid is aan Noord-Brabant. Met name aan de kunst en cultuur uit deze provincie maar ook over de lange interessante geschiedenis van de streek. Het museum is gevestigd in een voormalig Militair Gouvernement. In 2013 heeft het vernieuwde Noordbrabant museum zijn deuren geopend en vormt het samen met het Stedelijk museum 's-Hertogenbosch het museum kwartier. In het museum zijn onder andere kunstwerken te vinden van Pieter Breughel en Vincent van Gogh. Er is tevens een afdeling geweid aan middeleeuwse kunstenaars die geïnspireerd werden door Jheronimus Bosch.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Jheronimus Bosch Art Center
In 2007 opende ongeveer op de plaats waar de beroemdste zoon van 's-Hertogenbosch geboren is het Jheronimus Bosch Art Center. Het centrum is bedoeld als eerbetoon aan Jheronimus Bosch die het overgrote deel van zijn leven in Den Bosch doorbracht. In het centrum is onder ander werk te vinden van kunstenaars die geïnspireerd zijn door Bosch. Het is echter meer dan alleen maar een museum er is tevens een bibliotheek, een auditorium en er worden met regelmaat concerten en optreden in het centrum gehouden. Een bezoek aan het Jheronimus Bosch Art Centrum mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan Den Bosch.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Bossche bollen
Bossche bollen zijn waarschijnlijk de bekendste en lekkerste gebakjes die je in Den Bosch kan vinden. Ieder zichzelf respecterende horecagelegenheid en zo goed als iedere bakkerij in Den Bosch verkoopt deze zoete lekkernij. Een Bossche bol bestaat uit soezenbeslag dat gevuld wordt met slagroom en geglazuurd wordt met pure chocolade. De doorsnee van een gewone Bossche bol bedraagt ongeveer twaalf centimeter. In Den Bosch spreekt men niet over de Bossche bol maar over een sjekladebol wat zoiets betekent als chocoladebol. Volgens veel mensen is de Bossche bol Jan de Groot de lekkerste.
www.steden.net/nederland/den-bosch/bossche-bol/
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Rondvaart op de Binnendieze
Wie den Bosch een keer van een andere kant wil zien kan een rondvaart maken op de Binnendieze. Er zijn twee verschillende opstapplaatsen één opstapplaats in de historische wijk Uilenburg en in de buurt van de Parade op de hoek van de Zuidwal en de Oude Dieze. Tijdens de rondvaart verteld de schipper alles wat je ooit had willen weten over Den Bosch en zijn vele bezienswaardigheden. De restauratie van de Binnendieze heeft alles bij elkaar ongeveer vijfentwintig jaar in beslag genomen. De originele lengte van de Binnedieze bedroeg ongeveer twaalf kilometer. tegenwoordig is hier slechts vier kilometer nog van intact. De vier kilometer lange tocht neemt je mee naar de mooiste plekjes van Den Bosch. sommige bruggen en tunnels zijn vrij laag waardoor je af en toe diep moet bukken om je hoofd niet te stoten.
www.steden.net/nederland/den-bosch/rondvaart-op-de-binnendieze/
   
bezienswaardigheid nummer 7 Paleiskwartier
Het paleiskwartier is een nieuwe schitterend vormgegeven wijk net naast het centrum van Den Bosch. In de wijk zijn woningen, prachtige kantoorcomplexen en gezellige horecagelegenheden te vinden. Wat opvalt als je door de wijk heenloopt zijn de vele prachtig vormgegeven gebouwen die tussen de vele waterpartijen en openbare parken zijn gebouwd. De wijk vormt hierdoor een groot contrast met de historische binnen stad van Den Bosch. Wil je graag meer zien van deze moderne woonwijk in een oude stad dan kun je een architectenwandeling door de wijk heen lopen.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Stadhuis
Het stadhuis van Den Bosch is gebouwd in de Hollands Classicisme stijl en is het pronkstuk van de grote markt van de stad. Al sinds de veertiende eeuw staat op deze plek in de stad het raadhuis van Den Bosch. Door de eeuwen heen is het gebouw meerdere malen uitgebreid gerenoveerd en na een grote brand grotendeels herbouwd. Tijdens deze verbouwing in de zeventiende eeuw kreeg het stadhuis zijn huidige uiterlijk. Hoog boven het stadhuis in de klokkentoren bevind zich nog een klok die uit de veertiende eeuw stamt. De klokken van het stadhuis worden ieder half uur geluid.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Bastionder
Het Bastionder is zoals zijn naam al doet vermoeden een ondergronds bastion. In het Bastion Oranje is tegenwoordig een informatiecentrum gevestigd over het oorlogsverleden van Den Bosch. In het bastion kun je een kijkje nemen naar de vijfhonderd jaar oude stadsmuren van de stad. Het bastion is gebouwd aan het begin van de zeventiende eeuw toen de stad was ingenomen door de legers van prins Frederick Henderick. In het Bastionder staat het smeedijzeren geschut Stuer Ghewalt.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Stedelijk museum 's-Hertogenbosch
Het stedelijk museum van 's-Hertogenbosch vaak ook wel sm-s genoemd is een museum waar een leuke afwisselende verzameling moderne en hedendaagse beeldende kunst en design te zien is. Het museum heeft een grote metamorfose ondergaan en is sinds mei 2013 weer geopend voor het publiek. Tot de collectie van het museum behoren enkele werken van Pablo Picasso en Alessandro Mendini. Naast de grote werken zijn kunstwerken te zien van aanstormende Nederlandse talenten. In het museum worden met regelmaat tijdelijke exposities gehouden. Het stedelijk museum 's-Hertogenbosch vormt tegenwoordig samen met het Noordbrabants museum het museumkwartier van Den Bosch.
www.sm-s.nl
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel, appartement of B&B

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Den Bosch. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Den Bosch. Daar kun je per hotel, B&B of appartement meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Den Bosch:

Den Bosch informatie
Den Bosch officiële site

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies