top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Breda, Nederland

Nederland
top 10 bezienswaardigheden:

Amersfoort
Amsterdam
Apeldoorn
Breda
Delft
Den Bosch
Den Haag & Scheveningen
Drenthe
Eindhoven
Flevoland
Friesland
Gelderland
Gouda
Groningen
Haarlem
Leiden
Limburg
Maastricht
Middelburg
Nijmegen
Nederland
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Roosendaal
Rotterdam
Utrecht
Valkenburg
Vlissingen
Waddeneilanden
Zeeland
Zuid-Holland

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Breda
reisadvies reisadvies Nederland

... meer handige websites

 

In de Brabantse Bourgondische stad Breda is altijd wat te beleven. Is het niet aan de Grote Markt dan is het wel in één van de vele musea die de stad telt. Het fraaie groene stadspark en de vele singels die door de stad lopen geven Breda een gezellige en stadse uitstraling die het verdient. Veel van de bezienswaardigheden bevinden zich en en om het centrum, waardoor het allemaal goed op loopafstand te doen is. De vele historische gevels en panden geven elke straat een bijzonder uiterlijk. Vooral voor liefhebber van shoppen en terras zullen goed aan hun trekken komen in deze heerlijke stad.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Breda

bezienswaardigheid nummer 1 Grote Markt
Met name als het mooi weer is, is deze gezellige markt goed gevuld met mensen. Dit bruisende plein in het hart van het centrum staat dan ook bekend om zijn gezellige terrassen en goede eetgelegenheden. Regelmatig is het plein decor voor vele festivals als Breda Jazz, Harley Davidson dag Breda en tijdens de carnaval. Door de aanwezige bomen doet het plein zeer gezellig aan. Bijzondere bezienswaardigheden die aan deze Grote Markt liggen zijn het oorlogsmonument ‘Judith met het hoofd van Holofernes, het oude stadhuis waar nog regelmatig mensen trouwen en natuurlijk de Onze-Lieve-Vrouwekerk.
www.steden.net/nederland/breda/grote-markt/
   
bezienswaardigheid nummer 2 Haven
In het prachtige historische centrum van Breda bevindt zich ook de haven van de stad. Verschillende rondvaartboten voeren je door de haven langs het Spanjaardsgat en de vele monumentale panden die er langs de oevers te vinden zijn. Eén van Breda’s oudste straten is zelfs vernoemd naar de haven. In deze Haven straat zijn tegenwoordig veel horeca en de bijbehorende gezellige terrassen te vinden. Op de hoek van de Haven en de Vismarktstraat is de oude vishal te vinden. Hier werd vroeger de vangst van de dag verhandeld. In het jaar 2007 heeft er een feestelijke opening van de Haven plaatsgevonden. De Haven is namelijk gedempt geweest van 1965 tot 2007.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Onze-Lieve-Vrouwekerk
Midden in het centrum aan de Grote Markt staat het belangrijkste monument van de stad. De start van de bouw begon rond het jaar 1410 en duurde enkele jaren. Daarna hebben er natuurlijk verschillende aanpassingen en restauraties plaatsgevonden. In de kapel liggen tientallen leden van de familie van Hendrik III van Nassau-Breda begraven. Zowel de buitenkant als de binnenkant zijn zeer fraai gedecoreerd. Het grootste pronkstuk van deze Onze-Lieve-Vrouwekerk is het schilderij over de geschiedenis van het Sacrament van Niervaert wat zich in de Nievaartkapel bevindt.
www.grotekerkbreda.nl
   
bezienswaardigheid nummer 4 Begijnhof
Aan de rand van het enorme Valkenberg park ligt de historische Begijnhof van Breda. Hier vind je kleine huisjes een kerk en wat hofjes met daarin een kruidentuin. Omstreeks de twaalfde eeuw leefden hier katholieke vrouwen die hun leven in het teken van het geloof leidden. Vaak leefden zij vrij sober en simpel. De eerste huisjes werden rond 1535 gebouwd. In de achttiende eeuw kwam er een verdieping op. Aan het washuis, het bleekveld en de kruidentuin is te zien dat zij er veel voor deden om zichzelf te kunnen onderhouden. Aan de Catharinastraat 29 is het Begijnhof Museum te vinden. Hier zie je de leefomstandigheden zoals een woonkamer en keuken terug.
www.begijnhofbreda.nl
   
bezienswaardigheid nummer 5 Park Valkenberg
Achter het Kasteel van Breda ligt het mooie stadspark Park Valkenberg. In dit heerlijke rustpunt van de stad vind je een schitterend fontein, restanten van verdedigingstorens, beelden van onder andere Hercules, het Baroniemonument en speelgelegenheden. Vaak wordt dit park gepasseerd door mensen die via het treinstation op weg zijn naar de binnenstad.
www.steden.net/nederland/breda/valkenberg-park/
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Kasteel van Breda
Al zeer vroeg in zijn geschiedenis staat dit kasteel met zijn prachtige slotgracht bekend om zijn warme band met leden uit het huis van Oranje-Nassau. Het kasteel werd omstreek 1350 gebouwd en diende als woonverblijf van de Hollandse edelman Jan van Polanen. In de jaren die volgen worden en een aantal aanpassingen en verbouwingen gedaan. Het kasteel van Breda heeft vele jaren de functie van militaire kazerne vervult. Tegenwoordig staat het kasteel bekend als instituut voor Militaire doeleinden en is het tijdens de Brabantse Kasteeldagen deels geopend voor publiek.
www.steden.net/nederland/breda/kasteel-van-breda/
   
bezienswaardigheid nummer 7 ‘t Sas
Dat Breda een prima winkelstad is, is algemeen bekend. Maar wie net iets meer zoekt dan de standaard grote ketens te bieden hebben, mag zeker een bezoek aan ‘t Sas niet overslaan. Aan dit knusse binnenplein vind je net even wat chiquere winkels en een schitterend gelegen terras. Vooral tijdens de zomermaanden wordt het terras goed bezocht voor het nuttigen van een heerlijke lunch of diner. Overnachten behoort er zelfs tot de mogelijkheden.
www.sasbreda.nl
   
bezienswaardigheid nummer 8 Breda’s Museum
In de oude Chassékazerne is dit belangrijke museum van de Breda gevestigd. Hier is met name de kunst- en cultuurgeschiedenis van de stad en zijn bisdom te bewonderen. Er worden bijvoorbeeld religieuze kunstwerken, oude foto’s en beeldende kunst uit de middeleeuwen tentoongesteld. Daarnaast zijn er regelmatig wisselende tentoonstellingen te vinden. Andere onderdelen van Breda’s Museum zijn te vinden in de Buitenpost van Holland Casino, de Grote Kerk en aan het Begijnhof.
www.breda-museum.org
   
bezienswaardigheid nummer 9 MOTI Museum
Dit museum staat geheel in het teken van de grafische industrie. De volmondige naam is Museum Of The Image. Eigenlijk wordt hier in een notendop de beeldcultuur van de 21ste eeuw besproken en tentoon gesteld. Maar ook de toekomst is een inspiratie voor dit museum. Het belang van visuele communicatie en de enorme hoeveelheden waar we dagelijks mee te maken hebben, zijn hier dan ook regelmatig onderwerp van discussie.
www.motimuseum.nl
   
bezienswaardigheid nummer 10 De Barones
Vlakbij het chique winkelplein ‘t Sas bevindt zich het luxe overdekt winkelcentrum van de stad. Hier in de Barones zijn veel ketens met een pand vertegenwoordigd. Maar ook verschillende kleine ondernemers bieder er hun waar aan. Het winkelcentrum is vanuit verschillende in- en uitgangen te betreden. Twee liggen er aan de Nieuwstraat, één aan de Lange Brugstraat en één aan de Karrestraat.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Breda. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Breda. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Breda:

Breda informatie en tips
Breda officiële site

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies