top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Amsterdam, Nederland

Nederland
top 10 bezienswaardigheden:

Amersfoort
Amsterdam
Apeldoorn
Breda
Delft
Den Bosch
Den Haag & Scheveningen
Drenthe
Eindhoven
Flevoland
Friesland
Gelderland
Gouda
Groningen
Haarlem
Leiden
Limburg
Maastricht
Middelburg
Nijmegen
Nederland
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Roosendaal
Rotterdam
Utrecht
Valkenburg
Vlissingen
Waddeneilanden
Zeeland
Zuid-Holland

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Amsterdam
reisadvies reisadvies Nederland

... meer handige websites

 

Amsterdam bezienswaardigheden top 10De Nederlandse hoofdstad Amsterdam is uniek in haar soort. Voor conservatief ingestelde mensen lijkt de grootste stad van Nederland op een Sodom en Gomora, waar alles lijkt te mogen en kunnen. Dit imago van Amsterdam zorgt deels dan ook voor een zeer specifiek soort toerisme. Opvallend is bijvoorbeeld het aantal Britten dat speciaal voor het tolerante drugsbeleid naar Amsterdam komt. Toch is Amsterdam meer dan drugs, seks en verderf. De eeuwenoude stad heeft een wereldberoemde grachtengordel met daaraan prachtige authentieke grachtenpanden. Amsterdam heeft een eigen sfeer, een eigen soort humor, een eigen soort mensen die van Mokum een stad maken die anders is dan alle andere steden in Nederland. Niet voor niets is Amsterdam ook onder Nederlandse toeristen erg populair als bestemming voor een dagtrip of een weekendje weg.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Amsterdam

bezienswaardigheid nummer 1 Grachtengordel
De grachtengordel van Amsterdam is een attractie op zich. Deze unieke grachten zijn het beste te beleven met een rondvaartboot, waarmee eigenlijk één van de best bezochte attracties van heel Nederland genoemd is. De meest mooie historische panden uit de ‘Gouden Eeuw’ komen voorbij met al hun verhalen. Ook de bruggen mag je niet vergeten. De vier Amsterdamse hoofdgrachten zijn Brouwersgracht, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht.
www.steden.net/nederland/amsterdam/grachtengordel/
   
bezienswaardigheid nummer 2 Anne Frank Huis
In dit huis heeft het joodse meisje Anne Frank ondergedoken gezeten in een bezet Nederland. Hier schreef zij haar wereldberoemde dagboek. Kort na de oorlog is de Anne Frank Stichting opgezet en is het huis gered van de sloop. Sinds 1960 is het nog steeds te bezichtigen en mag je alles met eigen ogen bekijken.
www.annefrank.org
   
bezienswaardigheid nummer 3 Rijksmuseum
Zeer zeker mag dit museum zich de belangrijkste en grootste van Nederland noemen. Er zijn zo’n 200 zalen gevuld met ruim 1 miljoen voorwerpen uit collecties van de 17de eeuwse Nederlandse meesters. Verder zijn er collecties te zien van onder andere Italiaanse meesters en Aziatische kunst. Natuurlijk is het pronkstuk van Rembrandt ‘de Nachtwacht’ hier te bewonderen.
www.rijksmuseum.nl

De populariteit van het Rijksmuseum kan vooral op drukkere dagen voor wachtrijen bij de kassa's zorgen. Regel daarom je entreekaarten voor het Rijksmuseum vooraf. Dat kan online via Ticketbar Amsterdam.

   
bezienswaardigheid nummer 4 Amsterdamse Wallen
De Amsterdamse wallen is een verzamelnaam voor een aantal straten in het oudste deel van Amsterdam. Dit stuk tussen de Warmoesstraat en de Zeedijk is waar veel prostituees hun zaken doen vanuit een kamertje die is te zien van achter het glas. Vaak is dit versiert met rode lampen en is daarmee ook het kenmerk voor deze buurt “Red Light District”. Sinds 2006 is er zelfs 1 keer per jaar een open dag op de wallen.
www.steden.net/nederland/amsterdam/de-wallen/
   
bezienswaardigheid nummer 5 Rembrandthuis
Dit museum was ook daadwerkelijk het huis waar Rembrandt tussen 1639 en 1658 heeft gewoond. Het huis kostte in 1639 dertienduizend gulden (ongeveer 6.000 euro), wat hij in termijnen mocht betalen. In dat zelfde jaar kreeg hij de opdracht om “de Nachtwacht” te maken. Doordat hij uiteindelijk niet kon of wilde betalen, volgde zijn faillissement en verhuisde hij in 1658 naar een klein huurhuis op de Rozengracht.
www.rembrandthuis.nl
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Vondelpark
Dit mooie stadspark is vernoemd naar de dichter en toneelschrijver Joost van den Vondel, van wie er ook een standbeeld in het park staat. Dit park is niet alleen voor de inwoners van Amsterdam een veel bezocht park. Jaarlijks komen er ongeveer 10 miljoen mensen. Veel van deze bezoekers komen bijvoorbeeld voor de openlucht theatervoorstellingen of concerten.
www.zuid.amsterdam.nl
   
bezienswaardigheid nummer 7 The Amsterdam Dungeon
Deze attractie brengt je 500 jaar terug in de duistere geschiedenis. Veel geschiedenis komt voorbij zoals de duistere geheimen van Rembrandt en de beul Peter Titelmann. Je moet er wel een beetje moedig voor zijn. Onder de 14 jaar geen toegang.
www.the-dungeons.nl
   
bezienswaardigheid nummer 8 Artis
Deze beroemde Amsterdamse dierentuin bestaat al sinds 1838. Met zijn historische panden uit de 19de eeuw is dit een moderne dierentuin met een oude charme. Deze dierentuin heeft een indrukwekkende lijst aan dieren
www.artis.nl
   
bezienswaardigheid nummer 9 Koninklijk Paleis op de Dam
Dit paleis was ooit ontworpen als stadhuis voor de bestuurlijke en rechtelijk macht van Amsterdam. In 1655 was de bouw bijna klaar en kon het in gebruik worden genomen. Rond het jaar 1808 kreeg het stadhuis een andere bestemming, namelijk die van het derde keizerlijk paleis van het Napoleontische keizerrijk. In dit koninklijk paleis ontvangt ons koningshuis officiële staatsbezoeken. Zelf woont de koningin in Huis ten Bosch in Den Haag. De rest van het jaar is het koninklijk paleis opengesteld voor publiek door de Stichting Koninklijk Paleis Amsterdam. Regelmatig zijn er tentoonstellingen te bewonderen.
www.paleisamsterdam.nl
   
bezienswaardigheid nummer 10 Leidseplein
Op dit plein, midden in het centrum van Amsterdam, is altijd wat te beleven. Het staat bekend als uitgaansgebied met veel terrassen, restaurants en theaters. In de winter wordt het omgetoverd tot een winters tafereeltje met een gezellige schaatsbaan, versierd met lichtjes.
www.steden.net/nederland/amsterdam/leidseplein/
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Amsterdam. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Amsterdam. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Amsterdam:

Amsterdam in één dag
Amsterdam informatie
Amsterdam officiële site
Amsterdam voor beginners
wat te doen in Amsterdam
beste reistijd voor Amsterdam
bijzondere plaatsen in Amsterdam

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies