top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Nederland

Nederland
top 10 bezienswaardigheden:

Amersfoort
Amsterdam
Apeldoorn
Breda
Delft
Den Bosch
Den Haag & Scheveningen
Drenthe
Eindhoven
Flevoland
Friesland
Gelderland
Gouda
Groningen
Haarlem
Leiden
Limburg
Maastricht
Middelburg
Nijmegen
Nederland
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Roosendaal
Rotterdam
Utrecht
Valkenburg
Vlissingen
Waddeneilanden
Zeeland
Zuid-Holland

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Nederland
reisadvies reisadvies Nederland

... meer handige websites

 

Nederland bezienswaardigheden top 10Nederland is een klein land waar enorm veel te zien en te doen is. Niet voor niets kiezen jaarlijks miljoenen Nederlanders voor een vakantie in eigen land. De contrasten binnen Nederland zijn groot, het land barst van de musea en bezienswaardigheden die de moeite waard zijn en voor natuurliefhebbers zijn er nog steeds prachtige natuurgebieden te ontdekken in ons eigen kleine kikkerlandje. Daarnaast bieden steden zoals Amsterdam en Rotterdam enorm veel cultuur, historie en architectuur. Nederland is ook het land waar je een hoge concentratie aan leuke pretparken vindt. De Efteling is daar natuurlijk een schoolvoorbeeld van, maar er zijn ook een aantal kleinere attractieparken die zeker de moeite waard zijn om een dagje naartoe te trekken. De enige instabiele factor waar je in Nederland altijd mee te maken zult hebben is het weer. Zonzekerheid is iets wat we in Nederland niet kennen. Vandaar dat onze top tien bezienswaardigheden van Nederland ook een aantal bezienswaardigheden bevat die ook bij minder goed weer de moeite waard zijn.

Een top tien is altijd erg beperkt. We hebben express evenementen zoals de Elfstedentocht, het carnaval en Amsterdam Pride al weggelaten uit het overzicht. In de linkerkolom staan top-10's van provincies en steden in Nederland voor meer inspiratie van wat er in Nederland allemaal te zien en te doen is.

 
 

Top 10 bezienswaardigheden van Nederland

bezienswaardigheid nummer 1 Amsterdam
Meer Nederlands dan Amsterdam bestaat bijna niet. Althans, in de kern is Amsterdam natuurlijk oer-Hollands. Veel van de Nederlandse geschiedenis is terug te voeren naar onze hoofdstad. Tegenwoordig is het centrum van Amsterdam getransformeerd tot een openluchtmuseum waar je meer toeristen dan Amsterdammers ziet. De stad telt enorm veel bezienswaardigheden zoals de grachten, de klassieke gevels, toonaangevende musea zoals het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh-museum en natuurlijk de Amsterdamse wallen.Het leuke van Amsterdam is dat je je zelfs als Nederlander echt op vakantie voelt als je door Amsterdam loopt. Zo veel verschilt de hoofdstad van de gemiddelde leefomgeving van Nederlanders die elders wonen.
www.amsterdamvoorbeginners.nl
   
bezienswaardigheid nummer 2 Nederlandse Musea
Museumliefhebbers komen in Nederland helemaal aan hun trekken. Nederland telt een paar honderd geregistreerde musea, die zeer uiteenlopend van karakter en grootte zijn. Het Rijksmuseum, het Anne Frankhuis en het Van Gogh Museum in Amsterdam zijn de drukst bezochte musea van Nederland. De hoofdstad alleen al telt meer dan honderd musea. Leuke musea voor kinderen zijn bijvoorbeeld het Nederlands Spoorwegmuseum in Utrecht, NEMO in Amsterdam, Naturalis in Leiden en het Archeon in Alphen aan den Rijn.
https://www.nederlandtop10.nl/musea/ 
   
bezienswaardigheid nummer 3 Rotterdam
Door de bombardementen in 1940 en de Rotterdamse haven is Rotterdam helemaal niet te vergelijken met Amsterdam. De skyline van Rotterdam, die vooral langs de Nieuwe Maas ligt, wordt vooral gedomineerd door moderne architectuur. Op dat gebied is Rotterdam een schoolvoorbeeld van twintigste-eeuwse en hedendaagse architectuur. Mooi is om te zien hoe moderne elementen samenwerken met oude gebouwen die nog wel in Rotterdam te vinden zijn. Een fraai voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de Kop van Zuid waar het oude havengebied samensmelt met veel moderne nieuwbouw.
www.rotterdamvoorbeginners.nl 
   
bezienswaardigheid nummer 4 De Efteling
Hoewel Nederland redelijk veel leuke attractieparken kent, is en blijft de Efteling de absolute nummer één op dat gebied. De Efteling is ooit begonnen als een klein familiepark dat vooral bedoeld was voor gezinnen met kinderen tot twaalf jaar. Tegenwoordig is het een gigantisch attractiepark dat jaarlijks enkele miljoenen bezoekers van alle leeftijden ontvangt. Sinds enkele jaren is de Efteling alle dagen van het jaar geopend. Basis voor het park is de typische stijl van Anton Pieck. Hoewel er in de loop der jaren ook andere stijlen geďntroduceerd werden is de stijl van Pieck op veel plekken nog steeds zichtbaar. Het sprookjesbos, waar het eigenlijk allemaal een beetje mee begonnen is, vormt nog steeds een populair gebied binnen de Efteling.
www.efteling.nl
   
bezienswaardigheid nummer 5 Molens van Kinderdijk
Nederland is klompen, tulpen, kaas en molens. Dat beeld vrijwel onuitwisbaar onder buitenlandse toeristen die Nederland nog niet bezocht hebben. Dat Nederland vooral op basis van ondernemersgeest en innovaties wereldwijd een land van betekenis is, dat is bij minder mensen bekend. Voor toeristen die naar Nederland komen staat het bezoeken van molens dan ook hoog op het verlanglijstje. Er zijn twee plekken die vanwege de molens veel bezocht worden: de Zaanse Schans en Kinderdijk. De Kinderdijkse molens staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, waardoor deze poldermolens een plek in deze top tien verdienen.

Meer info over de molens van Kinderdijk

   

bezienswaardigheid nummer 6 De Noordzeestranden
Nederland telt vele kilometers aan prachtige stranden. Deze Noordzeestranden bestaan vaak uit lange zandstranden met daarachter duinen of dijken. Samen vormen primaire waterkeringen die ons moeten beschermen tegen de zee. De stranden hebben vooral een belangrijke recreatieve functie. Tijdens aangenaam zomers weer trekken Nederlanders massaal naar de stranden. Tropische temperaturen zijn goed voor vele kilometers file richting de kust. Populaire badplaatsen zijn Domburg, Renesse, Ouddorp, Scheveningen, Zandvoort, Bloemendaal, Noordwijk en Katwijk. Rustzoekers gaan graag naar de Waddeneilanden om daar van de stranden te genieten.
www.zeelandvoorbeginners.nl/stranden.htm
   
bezienswaardigheid nummer 7 De vele dorpen van Nederland
Nederland telt ontzettend veel leuke dorpen. Deze lopen uiteen van oude vestingplaatsjes, authentieke leefkernen met een geheel eigen cultuur tot aan levendige badplaatsen. Als je een vakantie zou wijden aan de mooiste dorpjes van Nederland dan heb je aan een vakantie van drie weken hoogstwaarschijnlijk niet voldoende. Wat te denken van het Venetië van het noorden: Giethoorn? Of van oude vissersdorpen zoals Urk? Nederland heeft zoveel mooie dorpen en kleine stadjes dat er zelfs boeken aan gewijd worden.
www.mooistedorpjes.nl/nederland
   
bezienswaardigheid nummer 8 Nationale Park De Hoge Veluwe
De Hoge Veluwe is het bekendste en meest bezochte nationale park van Nederland. Het natuurgebied ligt in de provincie Gelderland. Opvallend is dat het park niet gesubsidieerd wordt. Als bezoeker betekent dit dat je moet betalen om het park binnen te kunnen. Behalve een fraai natuurgebied kun je ook een aantal fraaie monumenten zien zoals het Jachthuis Sint-Hubertus. Erg bekend is het in het park gelegen Kröller-Müller Museum. Vooral het beeldenpark dat bij het museum hoort is de moeite waard. Hét transportmiddel binnen de Hoge Veluwe zijn de witte fietsen die gratis gebruikt mogen worden.
www.hogeveluwe.nl
   
bezienswaardigheid nummer 9 Keukenhof
Hoewel het park slechts zo'n twee maanden per jaar open is, trekt de Keukenhof jaarlijks om en nabij de miljoen bezoekers. Die komen in het voorjaar genieten van het prachtige bloemenpark dat bij Lisse aangelegd wordt. Het park is onderdeel van landgoed van Kasteel Keukenhof. Als het park open is kun je genieten van bloementuinen die aangelegd zijn met meer dan zeven miljoen bolbloemen zoals krokussen, tulpen en narcissen.

Meer info over de Keukenhof 

   
bezienswaardigheid nummer 10 Dierentuinen
Dierenliefhebbers kunnen in Nederland verschillende dierentuinen en -parken bezoeken. De grootste Nederlandse dierentuinen behoren tot de Europese top. Mooie voorbeelden hiervan zijn Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, Artis in Amsterdam en Burgers Zoo in Arnhem. Sommige parken beperken zich tot een aantal diersoorten, zoals het Dolfinarium in Harderwijk dat alleen maar zeedieren huisvest en de Apenheul in Apeldoorn waar alleen maar apen rondlopen. In totaal passeren om en nabij de tien miljoen betalende bezoekers de kassa's van de gezamenlijke dierentuinen van Nederland.
www.top10bezienswaardigheden.nl/top10/dierentuinen-in-nederland-en-belgie.htm
   
  Meer informatie over Nederland:

Nederland top 10
Nederland voor beginners
beste reistijd voor Nederland
de mooiste dorpjes van Nederland
steden in Nederland
waar overnachten in Nederland

  ...meer handige websites
   
 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies