top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Myanmar

Myanmar
top 10 bezienswaardigheden:

Myanmar

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Myanmar
reisadvies reisadvies Myanmar

... meer handige websites

 

Het nog redelijk onontdekte buurland van Thailand, Myanmar, is in zekere zin steeds populairder aan het worden. De naam werd door de junta veranderd van Birma in Myanmar. Het in Zuidoost Azië gelegen land heeft behoorlijk wat geweld achter de rug en kan zich pas sinds enkele jaren richten op het toerisme. Tot 2011 heeft Myanmar een nieuwe grondwet in laten gaan, die een einde maakte aan een militaire dictatuur. Nu de rust enigszins is teruggekeerd wordt het land langzaam maar zeker heropgebouwd. In de toekomst zal er dan ook zeker nog heel veel gaan veranderen. Tot die tijd kun je in Myanmar genieten van authentieke bezienswaardigheden. Helaas mag je als toerist nog niet overal komen. Sommige gebieden zijn verboden terrein. Ter plaatse wordt dat duidelijk aangegeven. Myanmar is een bestemming waar je liefdevol wordt ontvangen door de plaatselijke bevolking. Het overgrote deel heeft een boeddhistische geloofsovertuiging. Op verschillende plaatsen kom je dan ook tempels en pagodes tegen waar allerlei offers en rituelen worden uitgevoerd. Daarnaast worden er nog verschillende boeddhistische festivals gevierd, zoals de Pwe. De meest bezochte plaatsen van Myanmar zijn: Mandalay, Bagan, Kalaw, Mawlamyine, Inle Meer, Kyaikhtiyo, Monywa, Yangon, Pyay en de archeologische stad Mrauk U. Myanmar is een bijzondere culturele bestemming waarin prachtige landschappen, indrukwekkende religieuze bouwwerken en de Birmese samenleving op een wonderschone manier samenkomen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Myanmar

bezienswaardigheid nummer 1 Schwedagonpagode
De grootste tempel en meest heilige plek van Myanmar bevindt zich in de stad Rangoon (Yangon) bij de Schwedagonpagode. De Schwedagonpagode vind zijn oorsprong in de vijfde eeuw voor Christus. Daarna is het meerdere malen verbouwd en opgeknapt en werd het uiterlijk steeds mooier. Al heel wat eeuwen wordt het als een boeddhistisch bedevaartoord gezien en daarom is het er vrijwel altijd druk. De Schwedagonpagode is prachtig om te zien. De met bladgoud versierde tempel steekt fraai af tegen het landschap. En ook de kleine tempels eromheen zijn rijkelijk versierd met goud en edelstenen. Het is gebruikelijk om gepast gekleed te zijn tijdens je bezoek. Armen en benen dienen bedekt te zijn en je mag op blote voeten het heilige domein betreden.
www.shwedagon.org
   
bezienswaardigheid nummer 2 Gouden Rots
De metershoge gouden rots van Myanmar ligt in de plaats Kyaikto. Na een behoorlijke klim kom je bovenaan bij de hoge berg met daarop de gouden rots. De rots ligt namelijk op de 1100 meter hoge Kyaiktyo berg. Bovenop de rots is een pagode gebouwd waarin volgens zeggen een haar van Boeddha zou liggen. De gouden rots met daarop de pagode wordt in Myanmar als bedevaartsoord gezien. Vanaf deze plek heb je meteen een bijzonder fraai uitzicht over de stad.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Yangon
De voormalige hoofdstad van Myanmar is de grootste stad van het land. Sinds 2005 is Yangon niet langer de hoofdstad, maar is dit overgenomen door Naypyidaw. Yangon is een stad met veel bezienswaardigheden. Zo kun je er een aantal boeddhistische tempels bezoeken, waaronder de Shwedagon Pagode, Botataung Pagode en Ngahtatgyi Pagode. En ook het nationale museum is een aanrader. Hierin worden allerlei schatten tentoongesteld die afkomstig zijn van de laatste koning van Myanmar, koning Thibaw Min. Middels allerlei tours kun je een bezoek brengen aan de drijvende markt van Yangon, kun je kooklessen volgen of een stadswandeling maken langs allerlei highlights van de stad Yangon.
www.ycdc.gov.mm/download.php?pdffile=tourism-guide
   
bezienswaardigheid nummer 4 Botataung Pagode
In het hart van de stad Yangon is eveneens een beroemde pagode te vinden. De Botataung pagode is een vermelding waard. De huidige Botataung pagode is gebouwd na de Tweede Wereldoorlog. De voorganger werd namelijk volledig verwoest tijdens bombardementen. Tijdens de bouwwerkzaamheden is er een geheime ruimte ontdekt met daarin een stenen kistje, juwelen, ornamenten en allerlei gouden en zilveren voorwerpen. In het kistje zat een kleine gouden pagode met daarin een in goud opgerolde haar van vermoedelijk de heilige Boeddha.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Mandalay
De centraal gelegen plaats Madalay ligt aan de Irrawaddy rivier. Als belangrijk handelscentrum heeft de stad het economisch gezien iets beter dan andere steden. De meeste bezoekers van de stad komen er om de beroemde Mandalayheuvel te beklimmen. Middels het volgen van een pad met zo’n zeventienhonderddertig treden, word je getrakteerd op een waanzinnig mooi uitzicht. Ook het Fort van Mandalay trekt veel bekijks. Dit fort werd herbouwd nadat de voorganger deels werd verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. In Mandalay zijn eveneens veel Boeddhistische tempels, kloosters en stoepa’s te bezoeken. De mooiste tempel is de Mahamuni pagode.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Mount Popa
De ruim vijftienhonderd meter hoge Mount Popa is een stratovulkaan. De steile hellingen zijn ontstaan door gestolde lava die afkomstig is van verschillende uitbarstingen die er door de jaren hebben plaatsgevonden. Bovenop Mount Popa is een boeddhistisch klooster ‘Taung Kalat’ gevestigd. Het sprookjesachtige decor van deze religieuze plek tekent prachtig af tegen het landschap van Myanmar.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Anandatempel
In de stad Bagan, waar ooit meer dan tienduizend tempels stonden, zijn nu nog zo’n tweeduizend boeddhistische gebedshuizen te bewonderen. De twaalfde eeuwse Anandatempel in de stad Bagan is hier één van de mooiste van. In de architectuur van de Anandatempel zijn duidelijke invloeden uit India te onderscheiden. En ook de binnenkant van de tempel is indrukwekkend te noemen. Er staan veel gouden beelden van Boeddha, in elke hoek bevindt zich een pagode en de vele stenen sculpturen belichten verschillende episodes uit de geschiedenis. Vooral tijdens de festiviteiten in de maand december is de Anandatempel rijkelijk versierd. De stad Baban is tevens vanuit de lucht te bewonderen. Het is namelijk mogelijk om per luchtballon over de vele tempels de zweven. Het uitzicht zal voor altijd in je geheugen gegrift zijn.
www.easternsafaris.com
   
bezienswaardigheid nummer 8 Hpo Win Daung
Aan de westelijke oever van de Chindwin rivier is een grottencomplex te vinden met daarin decoratieve afbeeldingen van Boeddha. Waarschijnlijk stammen de uit de rots gehakte grotten uit de veertiende tot en met de achttiende eeuw. De honderden beelden alsmede de wand en plafond beschilderingen bevatten veelal een typische kleur rood. De Hpo Win Daung grotten zijn bereikbaar per boot. Bij de aanlegplaats Nyaungbingyi reis je per auto verder.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Inle Meer
Het ruim honderd vierkante kilometer tellende Inle meer van Myanmar ligt ten noordoosten van de hoofdstad Naypyidaw. Het meer wordt door de lokale bevolking vooral gebruikt om in te vissen, handel te drijven en om er te wonen. Er bestaan namelijk hele dorpen op het Inle meer, die hun huizen op palen hebben gebouwd. Zij hebben er zelfs drijvende tuinen gecreëerd. Toeristen komen vaak naar het Inle meer om de drijvende markt te bezoeken. In het nabij gelegen dorpje Nyaung Shwe kun je vervolgens leuke markten bezoeken en zijn er eventueel goede mogelijkheden om te overnachten.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Pindaya grotten
Het meest bezochte bedevaartsoord van de regio Myelat, zijn onbetwist de Pindaya grotten in de gelijknamige stad. De kalkstenen grotten zijn gevuld met duizenden beelden van Boeddha in allerlei soorten en maten. De Shwe u Min pagode wordt gezien als de mooiste tempel van de regio. Bezoekers kunnen er voor kiezen om de grotten via traptreden te bezoeken of per lift. De Pindaya grotten liggen op ongeveer drie kwartier wandelen van de stad Pindaya.
   
  Meer informatie over Myanmar:

wikipedia

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies