top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Yucatán

Mexico
top 10 bezienswaardigheden:

Cancun
Mexico
Mexico City
Playa del Carmen
Puerto Vallarta
Yucatan

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Yucatan

... meer handige websites

 

Het schiereiland Yucatan ligt in het zuidoosten van het land Mexico. Het is een populaire toeristische regio waarin strand, natuur en Mayacultuur de grote trekpleisters van het gebied vormen. Yucatan is in tegenstelling tot grote delen van Mexico vrij vlak. De meeste toeristen die naar Yucatan komen verblijven in de stad Cancun, in het sfeervollere Playa del Carmen of op het eiland Cozumel. Vanwege de aangename temperaturen in de winterperiode is het ook gedurende de wintermaanden druk in Yucatan.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Yucatán

bezienswaardigheid nummer 1

Chichén Itzá

Eén van de belangrijkste steden van de Maya was Chichén Itzá. Het gebied is zo groot, dat het de aanbeveling heeft om een gids in te huren. Je vindt er onder andere de 365 treden tellende tempel El Castillo (tempel van Kukulcan), gebouwen in Puucstijl en het observatorium Caracol.

Meer info:
www.allesovercancun.nl/chichen-itza.htm

   
bezienswaardigheid nummer 2

Cobá

De Maya-stad Cobá wordt vaak bezocht om zijn ruďnes langs de meren Lago Cobá en Lago Macanxoc. Cobá is waarschijnlijk één van de oudste Maya steden ter wereld. Het hoogtepunt van een bezoek aan deze ruďnes is de vaak genoemde Tempelpiramide Nohoch-Mul ook wel Castillo genoemd. De honderd treden tellende tempel is zeer indrukwekkend.

   
bezienswaardigheid nummer 3

Uxmal

Een andere ruďne-stad is Uxmal. Het ligt ongeveer 80 kilometer ten zuiden van Mérida. Er staat bijvoorbeeld de ‘piramide van de tovenaar’ van ongeveer 40 meter hoog. Het staat weer op een paleis van het Vogelbinnenhof. Verder vind je er een binnenhof van het nonnenklooster en begraafplaatsgroep.

   
bezienswaardigheid nummer 4

Xelhá

De archeologische site Xelhá ligt naast de stad Tulum. Xelhá heeft heel schatten uit de Maya cultuur die te bezichtigen zijn. Het behoorde tot één van de belangrijkste havens uit die tijd. Nu vandaag is Xelhá ook bekend om zijn Xel-Ha natuurpark. Dit commerciële waterpark is gecentreerd in een natuurlijke inham waar zoet en zout water samen komen. Er is een natuurlijk aquarium en schildpadden reservaat. Zwemmen met dolfijnen behoort tot de mogelijkheden.

   
bezienswaardigheid nummer 5

Playa del Carmen

De badplaats Playa del Carmen is met recht een vakantiedorp te noemen. De hoeveelheid luxe hotels, resorts aan de prachtige stranden en chique clubs en bars hebben van dit eens kleine vissersdorp een waar vakantieparadijs gemaakt. Door de voornamelijk laagbouw van hotels doet het niet zo druk en groots aan als de badplaats Cancún. Natuurlijk zijn in Playa del Carmen, zoals in veel andere steden in Yucatan, ruďnes en piramides te vinden. Vooral de Xaman-Ha ruďnes, die door de hele stad verspreid liggen. Playa del Carmen heeft alles te bieden voor een fantastisch verblijf.

Meer info:
www.allesoverplayadelcarmen.nl

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Tulum

In Quintana Roo ligt de oude Maya-stad Tulum. De stad heeft een redelijk unieke ligging. Het ligt namelijk op een 12 meter hoge klif aan de Caribische Zee waardoor je een magistraal uiterlijk hebt over de turkooizen gekleurde zee. In en nabij de stad Tulum zijn veel historische bezienswaardigheden te vinden, waaronder de Templo del Dios Descendente en de muurschilderingen van Templo de los Frescos.

Meer info:
www.bijzondereplaatsen.nl/mexico/tulum.htm

   
bezienswaardigheid nummer 7

Cozumel

Het eiland Cozumel is een populaire aanlegplaats voor cruiseschepen. De prachtige koraalriffen nodigen uit om te duiken en de tropische vissen te aanschouwen. Op verschillende plaatsen zijn Maya ruďnes te bezichtigen en er zijn nog veel ongerepte stranden te vinden. In ongeveer 45 minuten kun je met een veerboot een oversteek maken naar Playa del Carmen en San Miguel. Het eiland Cozumel heeft een heerlijk unieke uitstraling en een schitterende zonsondergang.

Meer info:
www.landenportal.nl/cozumel.htm

   
bezienswaardigheid nummer 8

Akumal

Veel duikers en surfers komen naar de badplaats Akumal wat ligt tussen de steden Playa del Carmen en Tulum. Vele riffen en grotten zijn een waar spektakel onder water. Een vertaling van Akumal is “plaats van de schildpadden”. Snorkelaars komen deze dan ook regelmatig onder water tegen. Vaak leggen zij hun eieren ‘s nachts op het strand. De baai waar Akumal in ligt is verder redelijk rustig en heeft een zeer relaxte sfeer.

   
bezienswaardigheid nummer 9

Cancún

De meest bekende plaats van Yucatan is de badplaats Cancún in het meest oosten van Mexico. Sinds 1960 is Cancún een zeer geliefde vakantiebestemming. Bekend om zijn prachtige stranden en dichtbij gelegen Maya cultuur. Met de komst van veel grote hotels en resorts is er helaas van het authentieke Cancún als vissersdorp niet veel meer te vinden. De prachtig mooie stranden, het warme klimaat en de boeiende onderwaterwereld staan gelukkig nog wel steeds garant voor een heerlijk verblijf in Cancún.

Meer info:
www.allesovercancun.nl

Op deze site:
top 10 bezienswaardigheden van Cancún

   
bezienswaardigheid nummer 10

Mérida

De hoofdstad van Yucatán is Mérida. De koloniale stad heeft een prachtige kathedraal aan het centrale plein ‘Plaza Grande’. Doordat de meeste huizen overwegend wit zijn, wordt Mérida ook wel ‘La Ciudad Blanca’ de witte stad genoemd. De stad heeft een aantal mooie parken zoals het Santa Lucia Park waar elke zondag een antieke markt is. In het Santiago Park is elke week wel een keer live muziek. In Mérida zijn heel veel musea te bezoeken. Een aanrader is het museum voor hedendaagse kunst MACAY Museum of het Mérida City Museum in het majestueuze voormalig postkantoor paleis. Bezoek ook eens de ambachtelijke markt van Lucas de Gálvez.

   
 

Meer informatie over Yucatan:

beste maanden voor een zonvakantie naar Yucatan
beste reistijd voor Yucatan
winterzon vakantie in Yucatan

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies