top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Puerto Vallarta

Mexico
top 10 bezienswaardigheden:

Cancun
Mexico
Mexico City
Playa del Carmen
Puerto Vallarta
Yucatan

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Puerto Vallarta

... meer handige websites

 

Puerto Vallarta is een stad in het westen van Mexico, gelegen in de staat Jalisco. Puerto Vallarta is van een bescheiden vissersstadje uitgegroeid tot een groet toeristische bestemming aan de westkust, waar vooral veel Amerikaanse toeristen hun vakantie doorbrengen. In het voorjaar is het heelmaal topdrukte als de Amerikaanse studenten hier hun ´spring break´ komen vieren. Wie naar Puerto Vallarta op vakantie gaat met er rekening mee houden dat de stranden van de plaats prima zijn, maar veel minder tropisch aandoen dan de stranden van de populaire badplaatsen in Yucatan zoals Cancun en Playa del Carmen. Als je een vakantie naar Puerto Vallarta boekt, kijk dan goed of je hotel daadwerkelijk bij de plaats zelf staat of dat het in de nieuwe hotelwijk Nuevo Vallarta gesitueerd is. Je zit dan op bijna een half uur rijden van het centrum van Puerto Vallarta.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Puerto Vallarta

bezienswaardigheid nummer 1

Malecón

De promenade van Puerto Vallarta wordt ook wel Malecón genoemd. Deze enkele kilometers lange promenade ligt langs gezellige restaurants, winkeltjes en diverse kunstgalerijen die deze plaats rijk is. Vaak kom je onderweg wat straatartiesten en tekenaars/schilders tegen die voor een leuke prijs de meest mooi dingen presenteren. Misschien zijn er zelfs wel zandsculpturen met de meest uiteenlopende afbeeldingen te zien. Tijdens de wandeling kom je een mooi sculptuur van een jongen die een zeepaardje berijdt tegen. Dit bronzen figuur is gemaakt door Rafael Zamarripa en is het symbool voor Puerto Vallarta geworden. Aan de noordzijde van de Malecón is een markt te vinden.

   
bezienswaardigheid nummer 2

La Iglesia de Nuestra Señora de Guadalupe

De officiële vertaling van deze kathedraal van Puerto Vallarta is ‘kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe’. Midden in het centrum van Puerto Vallarta steekt de kroon op de toren van deze kerk boven alles uit. Al eerder is de kroon van deze kerk naar beneden gevallen door de aardbeving in 1985. Toen is het vervangen door een glasvezel exemplaar. Het is aan te bevelen om de kerk van binnen te bezichtigen. Let dan vooral op Onze-Lieve-Vrouw boven het altaar.

   
bezienswaardigheid nummer 3

Playa de los Muertos

Het meest populaire strand van Puerto Vallarta is Playa de los Muertos. Aan de mooie zee van Banderas Bay is het heerlijk om een dagje te luieren en te zonnen op het strand. Regelmatig zie je vissersboten en boten met toeristen voorbij kabbelen. Er worden verschillende watersporten aangeboden zoals parasailing. Rondom dit strand ligt de wijk Olas Atlas, wat eigenlijk de oude binnenstad van Puerto Vallarta is.

   
bezienswaardigheid nummer 4

Plaza de Armas

De meest belangrijke plek van Puerto Vallarta is het Plaza de Armas. Hier bevinden zich twee overheidsgebouwen en het bureau voor toerisme. Vaak wordt er op dit plein muziek gemaakt en zijn er straatartiesten te vinden. Vanaf een bankje is het heerlijk genieten van de omgeving of misschien een goed boek. Hier bevindt zich ook het tequilamuseum.

   
bezienswaardigheid nummer 5

Teatro Saucedo

Ooit bevond zich in dit theater een casino en heuse balzaal. De theaterfunctie is er inmiddels ook niet meer. Wat overgebleven is, is een prachtig gebouw dat in 1922 gebouwd is naar het ontwerp van de Italiaan Angelo Corsi.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Waterpark Splash

Waterratten hebben het prima naar hun zin in waterpark Splash. In dit ruim opgezette waterpark van Puerto Vallarta is veel te doen. Vooral de kinderen zullen het hier prima naar de zin hebben. Er zijn veel verschillende glijbanen, zeehondenshows, lazy river, ontmoetingen met dolfijnen en een dolfijnenshow.

   
bezienswaardigheid nummer 7

Las Caletas

Wie graag een dagje wil ontsnappen aan de toeristische drukte die de badplaats Puerto Vallarta met zich meebrengt, doet er goed aan om het idyllische strand van Las Caletas te bezoeken. Las Caletas is alleen per boot te bereiken. Het ligt in een afgelegen stuk natuurgebied ten zuiden van Banderas Bay. Zowel voor rust als voor actie is dit een prima bestemming. Je kunt lekker luieren in een hangmat op het strand of ga juist kajakken of snorkelen. De kinderen vermaken zich ondertussen prima in Kids Adventure Land, waar ze kunnen klimmen, lopen over hangbruggen of deelnemen aan diverse andere activiteiten.

   
bezienswaardigheid nummer 8

Canopy Adventure Park

Als je klaar bent met luieren op het strand en zin hebt in wat actie, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Canopy Adventure Park. Na ongeveer 45 minuten zit je vanaf Puerto Vallarta midden in de jungle, waar je als Tarzan door doorheen kunt vliegen. Bij de Sierra Madre bergen ligt een biologisch paradijs waar verschillende platforms zijn gecreëerd om langs te klimmen, glijden of vliegen. Je moet wel van een beetje spanning houden.

   
bezienswaardigheid nummer 9

Winkelen

Puerto Vallarta heeft meer dan voldoende gelegenheden om te shoppen. In elke straat of steegje is wel een winkeltje of boetiekje te vinden. Het zal je opvallen dat het aanbod van kunstgaleries ook niet mis is. Wat zeker een leuke ervaring zal zijn, is het bezoeken van een markt. Er worden vele markten gehouden, maar de grootste zijn Mercado Isle Cuale en Mercado Municipal Cuale. Hier komt werkelijk van alles aan bod.

   
bezienswaardigheid nummer 10

Vallarta Botanical Gardens

De botanische tuinen van Puerto Vallarta zijn werkelijk prachtig. Veel inheemse en bedreigde soorten bloemen en planten zijn hier te vinden in al hun pracht en praal. Er worden verschillende tours gegeven en je kunt deelnemen aan verschillende workshops waaronder het maken van traditionele medicijnen van verschillende planten.

Meer info:
www.vbgardens.org

   
 

Vakantie naar Puerto Vallarta

Wil je een vakantie naar Puerto Vallarta boeken? Kijk bij de Puerto Vallarta vakanties van TUI.nl voor de beste Puerto Vallarta vakantie-aanbiedingen! Je boekt bij TUI mét SGR-garantie!

Meer informatie over Puerto Vallarta:

beste reistijd voor Puerto Vallarta
winterzon vakantie in Puerto Vallarta

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies