top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Cancun

Mexico
top 10 bezienswaardigheden:

Cancun
Mexico
Mexico City
Playa del Carmen
Puerto Vallarta
Yucatan

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Cancun

... meer handige websites

 

Hotels en strand van CancúnDe Mexicaanse stad Cancún is een populair toeristenoord op het schiereiland Yucatan. De stad zelf telt meer dan een half miljoen inwoners. De meeste toeristen verblijven niet in de stad zelf maar in de vele hotels op het gelijknamige eiland Cancún dat voor de stad ligt. Dit deel wordt tegenwoordig vaak aangeduid als de hotelzone of hotelstrip. De reden dat Cancun zo populair is als vakantiebestemming is het feit dat de stranden fantastisch zijn, het klimaat het hele jaar warm weer biedt en Cancún redelijk centraal tussen veel belangrijke bezienswaardigheden ligt. Zo kun je binnen een straal van 200 kilometer meerdere overblijfselen van historische Maya-steden bezoeken. Hoe intens de kleur blauw van de zee voor de kust van Cancún is zie je overigens als je met het vliegtuig landt of opstijgt nabij Cancun International Airport. Je denkt bijna dat de zee door een fotobewerkingsprogramma zoals Photoshop bewerkt is, zo fel is de blauwe kleur voor de kuststrook.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Cancun

bezienswaardigheid nummer 1

Stranden

Laten we eerlijk zijn: de stranden van Cancún vormen veruit de belangrijkste attractie van de stad. Veel feller blauw zoals de zee hier toont bij zonnig weer zul je het elders niet aantreffen. Niet voor niets dat juist op deze locatie zoveel strandhotels gebouwd zijn. Het zeewater is altijd aangenaam warm en ook de luchttemperatuur leent zich altijd voor een dagje aan het strand. Wie dat wil die kan op verschillende plekken bij Cancún prima snorkelen

Meer info:
www.allesovercancun.nl/stranden.htm

   
bezienswaardigheid nummer 2

Maya Ruïnes

In Cancún zijn een aantal archeologische vindplaatsen. Er is echter nog één stukje van een Maya-ruïne te vinden in deze badplaats zelf. Dit is bij Ruïnes del Rey. Andere archeologische bevindingen zijn El Meco, Yamil Lu’um en Pok ta Pok. Vanuit Cancún kun je verder dagexcursies maken naar grotere en bekendere Maya-steden zoals Chichén Itzá, Tulum en Uxmal.

   
bezienswaardigheid nummer 3

Xel-Ha

Vlakbij Cancún ligt het zeer bijzondere natuurlijke aquarium van Mexico. Er zijn verschillende activiteiten te doen zoals snuba. Dit is een combinatie tussen snorkelen en duiken. Of zwemmen met dolfijnen of lopen op de bodem van de oceaan met een soort van glazen helm op. Misschien ooit gedroomd van een ontmoeting met een Manatee? Ook dit behoort tot de mogelijkheden in het prachtige Xel-Ha park.

   
bezienswaardigheid nummer 4

Isla Mujeres

Het pittoreske eilandje Isla Mujeres ligt op paar kilometer afstand van Cancún. Hier zijn het voornamelijk huizen in Caribische stijl zodat de Mexicaanse charme nog puur en echt is. In dit voormalige vissersdorp zijn een aantal restaurants en hotels te vinden, maar zeker niet zo veel als in Cancún en Playa del Carmen. Het is hier voornamelijk chillen en relaxen of een beetje snorkelen. Of maak eens een wandeling door het prachtige gebied van Hacienda Mundaca. Verder zijn er wat winkels en is er een schildpadden boerderij te bezoeken.

Meer info:
www.allesovercancun.nl/isla-mujeres.htm

   
bezienswaardigheid nummer 5

Jungle Tours

Er worden door verschillende organisaties Jungle Tours aangeboden. Vaak ga je met een jeep de jungle in om vervolgens met een groep onder leiding van gids wat dorpjes of bewoners te bezoeken. Zo zie en leer je wat meer over de lokale gebruiken en ideeën. Er zijn ook tours waarbij je gaat vissen, snorkelen, duiken of bijvoorbeeld met waterscooters.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Pretparken

Vlakbij Cancún liggen een paar parken waar je je prima kunt vermaken. Zo is er het natuurpark Garrafon in Isla Mujeres wat per boot ongeveer 25 minuten van Cancún ligt. Hier kun je verschillende avonturen in en bij het water beleven. Of Xplor met zijn unieke ondergrondse wereld. Wie eens interactief wil zwemmen met een haai, mag een bezoek aan Xcaret niet overslaan.

   
bezienswaardigheid nummer 7

Nachtleven

Het nachtleven van Cancún zal je niet teleurstellen. Er is voor iedereen wat te vinden. Er zijn meer dan voldoende restaurants, bars en gezellige clubs en discotheken. De nachtclubs van Cancún behoren zelfs tot de beste van de wereld. In sommige clubs entertainen zelf acrobaten of worden er bijzonder spectaculaire lichtshows gecreëerd. De topper in Cancún is Coco Bongo, waar menig avond een rij staat om naar binnen te gaan.

   
bezienswaardigheid nummer 8

Paardrijden

Er zijn verschillende ranches te vinden in Cancún, waar je een paard kan huren. Helemaal top is het natuurlijk om met zo’n paard door de branding te lopen en te genieten van een ondergaande zon. Maar eigenlijk is iedere tocht per paard een aanrader. Je voelt je snel een met de natuur en kan genieten van al het moois wat je onderweg tegenkomt.

   
bezienswaardigheid nummer 9

Crococun Zoo

Deze oorspronkelijke krokodillen boerderij is tegenwoordig wat meer uitgebreid met een aantal andere dieren zoals apen, herten, vogels en slangen. Je krijgt onder andere uitleg over de dieren en mag soms zelfs een kleine krokodil vasthouden.

Op deze site:
informatie over Crococun

Meer info:
www.crococunzoo.com

   
bezienswaardigheid nummer 10

Winkelen

Wie graag shopt voor lokale producten, komt in Cancún bedrogen uit. Het zijn voornamelijk grote merken en namen die voorbij komen in het enorme aanbod van winkels. Er zijn ook een aantal ‘malls’ waaronder de La Isla Shopping Mall en Kukulcan Plaza.

Meer info:
www.steden.net/mexico/cancun/la-isla/

   
 

Vakantie naar Cancun

Wil je een vakantie naar Cancun boeken? Kijk bij de Cancun vakanties van TUI.nl voor de beste Cancun vakantie-aanbiedingen! Je boekt bij TUI mét SGR-garantie!

Meer informatie over Cancun:

alles over Cancun
beste maanden voor een zonvakantie naar Cancun
beste reistijd voor Cancun
Cancun informatie
Cancun informatie en tips
Cancun voor beginners
winterzon vakantie in Cancun

  ...meer handige websites
   


 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies