top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Port Louis, Mauritius

Mauritius
top 10 bezienswaardigheden:

Mauritius
Port Louis

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Port Louis
reisadvies reisadvies Mauritius

... meer handige websites

 

Het eiland Mauritius ligt in de Indische Oceaan naast Madagascar. Veel pas getrouwde stellen kiezen voor Mauritius om daar hun huwelijksreis vol te brengen. De hagelwitte stranden, wuivende palmbomen, mooie hotels en het prachtige blauwe water zijn uitstekende ingrediënten voor wie op zoek is naar rust, zon, zee en strand. Maar ook als je niet net getrouwd bent of gewoon met je gezin of reispartner een leuke zon bestemming zoekt, dan is het paradijselijke eiland Mauritius een aanbeveling waard. Mauritius heeft namelijk nog zo veel meer te bieden. De hoofdstad Port Louis heeft bijvoorbeeld een gezellige haven, boeiende musea, Port Louis Chinatown en verschillende andere culturele bezienswaardigheden die je er kunt ontdekken. Breng bijvoorbeeld eens een bezoek aan de Centrale Markt en maak kennis met de lokale bevolking daar. Of duik eens in de paardenrace cultuur en waag een gok door in te zetten op wat jij denkt dat het snelste paard is. En ook het prachtige Port Louis Theatre biedt uiteenlopende shows, concerten en andere vormen van entertainment die garant staan voor een gezellig avondje uit.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Port Louis

bezienswaardigheid nummer 1 Aapravasi Ghat
Vroeger werden de vele immigranten bij aankomst op het eiland Mauritië via Port Louis ontvangen in Aapravasi Ghat. Het complex werd gebouwd door de Britten in 1849 en deed dienst als immigratiedepot. Niet langer werden er slaven gebruikt en verhandeld, maar werden er arbeidsmigranten uit India, Madagascar, China en zuid-oost Azië aangetrokken die er een contract kregen. Inmiddels is Aapravasi Ghat een museum die een zeer geslaagd ‘experiment’ uit de negentiende eeuw vertegenwoordigd. Bezoekers kunnen er onder andere een ziekenboeg, stallen, keuken, militaire ruimtes, wasruimtes en woonvertrekken bezoeken. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten te ondernemen. Aapravasi Ghat is sinds 2006 opgenomen in de werelderfgoedlijst van Unesco.
www.aapravasighat.org
   
bezienswaardigheid nummer 2 Blue Penny Museum
Aan de Caudan Waterfront in Port Louis staat een prachtig koloniaal huis, wat beter bekend staat als het Blue Penny Museum. Voorheen deed dit pand dienst als havenkantoor. Het Blue Penny Museum biedt je de kans om op gepaste wijze kennis te maken met het eiland Mauritius en haar bewoners. Middels een omvangrijke collectie kunst, brieven, kaarten en postzegels komen allerlei belangrijke episodes uit het verleden en heden aan bod. Het meest waardevolle is de ‘rode en blauwe Mauritius’. Dit zijn de eerste twee postzegels uit de Britse kolonie Mauritius. Ook het mythische verhaal over de geliefden Paul en Virginie van schrijver Jacques-Henri Bernardin de Saint-Pierre wordt uitvoerig behandeld in het Blue Penny Museum.
www.bluepennymuseum.com/en/
   
bezienswaardigheid nummer 3 Le Caudan Waterfront
De jachthaven Le Caudan Waterfront is bijna een dorp op zich. Behalve vele winkels vind je er ook een casino, restaurants, een bioscoop, een museum, een hotel en een leuke markt met handgemaakte spulletjes. De jachthaven en de verschillende onderdelen hiervan zijn vernoemd naar belangrijke figuren uit de Mauritaanse geschiedenis. Het hoofdgebouw staat bijvoorbeeld bekend als ‘Barkly Wharf’, wat te herleiden is naar Sir Henry Barkly een lid uit het Britse parlement en tevens gouverneur van Mauritius. Le Caudan zelf is een verwijzing naar Jean Dominique Michel de Caudan, oprichter van de zoutpannen die nu bekend staan als de Robert Edward Hart Garden. Eén van de meest gefotografeerde plekjes binnen Le Caudan Waterfront is het steegje met de vele kleurrijke paraplu’s. Ze beschermen de bezoekers zowel tegen de zon als tegen de regen.
www.caudan.com
   
bezienswaardigheid nummer 4 Centrale Markt
Vlakbij Le Caudan Waterfront bevindt zich de Centrale Markt van Port Louis. Deze markt heeft uiteenlopende producten in huis. Veel lokale ondernemers proberen hier hun verse producten aan de man te brengen. Groente en fruit worden hier keurig per soort gepresenteerd en worden net als de verse kruiden, vlees en vis na een beetje onderhandelen gemakkelijk verkocht. Op de verdieping erboven kun je uiteenlopende souvenirs, kleding, speelgoed en andere prularia kopen.
www.steden.net/mauritius/port-louis/centrale-markt/
   
bezienswaardigheid nummer 5 Fort Adelaide
Tussen de jaren 1834 en 1840 werd er in Port Louis op een heuvel een vesting gebouwd om de haven te bewaken. De hogere ligging biedt een duidelijk zicht op de haven en de kustlijn, waardoor er snel alarm geslagen kon worden als dat nodig was. Tegenwoordig is het door de Britten gebouwde Fort Adelaide nog altijd in goede staat. Bezoekers kunnen het binnenplein bewonderen en de aanwezige kanonnen, maar komen er vooral om van het uitzicht te genieten. Fort Adelaide werd door de Britten vernoemd naar de vrouw van koning Willem IV en is overigens gratis te bezoeken.
www.steden.net/mauritius/port-louis/fort-adelaide/
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Jummah Masjid Moskee
Aan de Rue Royale tref je een moskee uit 1895. Het werd gebouwd op de fundamenten van een moskee uit 1852, maar besloeg uiteindelijk een heel blok daar omheen. De Jummah Masjid Moskee behoort nu tot de mooiste moskee van Mauritius. Op het domein van de Jummah Masjid Moskee zijn ook een koranschool en bibliotheek te vinden. De moskee is niet geopend voor niet-moslims. Het binnenplein, wat een aangenaam rustoord lijkt, is wel toegankelijk.
http://jummahmasjid.org
   
bezienswaardigheid nummer 7 Kwan Tee Pagoda
Het blijft bijzonder om te zien hoeveel verschillende geloven er op het niet al te grote eiland Mauritius vertegenwoordigd zijn. De Kwan Tee Pagode is de allereerste Chinese pagode van het eiland. Deze pagode bij Les Salinas werd omstreeks 1842 gebouwd onder leiding van Hahime Choissane. De Kwan Tee Pagode werd gebouwd om meerdere goden te vereren. Zo tref je er een altaar voor de god van de rijkdom, Choisan. Maar ook de goden die zeevaarders beschermen en die van de vruchtbaarheid hebben hier een plaatsje. De aanwezige kleuren staan representatief voor geluk, welvaart en puurheid. De Kwan Tee Pagode wordt gezien als een meditatief oord, waar vooral rust en vrede te vinden zijn.
www.kwantee-mauritius.com
   
bezienswaardigheid nummer 8 Cathédrale Saint-Louis de Port-Louis
De Rooms-katholieke kerk ‘Cathédrale Saint-Louis de Port-Louis’ werd in 1933 gebouwd. Eerdere kerkgebouwen die hier stonden werden verwoest door cyclonen of dreigden in te storten door fouten in de constructie. Het huidige ‘Sin Lwi’ bouwwerk staat er al enige tijd succesvol. Ook de binnenkant van de ‘Cathédrale Saint-Louis de Port-Louis’ is het vernoemen waard. Her en der hangen religieuze schilderijen, waaronder werken van Alfred Richard uit Mauritius. Veel van de kunst heeft te lijden onder het klimaat van Mauritius en dus wordt er ook veel deskundig gerestaureerd.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Postmuseum
Het oude en belangrijkste postkantoor van Port Louis is tegenwoordig ingericht als museum. Dagelijks kunnen bezoekers zich hier tegoed doen aan uiteenlopende verhalen, kunst en foto’s die verband houden met diverse hoogtepunten uit de geschiedenis van Mauritius. Natuurlijk wordt er ook speciaal aandacht besteed aan de telecommunicatie en post.
www.mauritiuspost.mu/postal-museum
   
bezienswaardigheid nummer 10 Champs du Mars
De paardenrenbaan Champs du Mars werd omstreeks 1812 geïntroduceerd. Sinds die tijd wordt er regelmatig geld ingezet en gokt men op het beste paard. Het initiatief tot het oprichten van een renbaan was afkomstig van de Britse gouverneur Sir Robert Townsend Farquhar. Inmiddels is de Champs du Mars of Mauritius Turf Club niet meer weg te denken uit de gemeenschap van Mauritius en vormt het een aangename vorm van entertainment. Ook toeristen weten hun weg naar de paardenraces gemakkelijk te vinden. De meest populaire en klassieke races zijn: Maiden Cup, Duke of York Cup, Dutches of York Cup en Barbé Cup.
www.mauritiusturfclub.com
   
 

Meer informatie over Port Louis:

Port Louis tips

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies