top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Marrakech, Marokko

Marokko
top 10 bezienswaardigheden:

Casablanca
Fez
Marokko
Marrakech

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Marrakech

... meer handige websites

 

Marrakech (ook geschreven als Marrakesj of Marrakesh) is één van de vier koningssteden van Marokko. De op de Haouzvlakte gelegen stad kent een prachtige historische kern die al sinds vele jaren op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Dankzij de unieke sfeer en de prachtige bezienswaardigheden behoort Marrakech al jarenlang tot de best bezochte steden van Noord-Afrika. De toeristische sector springt hier goed op in door het aanbieden van hoogwaardige luxe hotels en een ruim aanbod van excursies in en rondom Marrakech. Marrakech is dankzij het ruime aanbod in relatief goedkope vluchten een populaire stedentripbestemming geworden. In ruim drie uur vlieg je al vanaf Amsterdam naar deze sfeervolle Marokkaanse stad.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Marrakech

bezienswaardigheid nummer 1

Djemaa el Fna

Het Djemaa el Fna plein is hét plein van Marrakech. Hier gebeurt alles waar je als toerist op zit te wachten. Je kunt er heel veel authentieke Marokkaanse producten vinden, waarbij je de geuren van alle soorten kruiden niet snel zult vergeten. Ook zijn er veel straatartiesten te vinden, waaronder acrobaten, slangenbezweerders, verhalenvertellers, muzikanten en tanden trekkers. Later op de avond zijn het voornamelijk eettentjes die er zaken doen.

Meer info:
www.steden.net/marokko/marrakech/jemaa-el-fna/

   
bezienswaardigheid nummer 2

Medina de Marrakech

De medina van Marrakech is een waar doolhof van smalle straatjes. Het hart van de medina is het grote plein Jemaa el Fna. Overal komt het nogal wat chaotisch over. Dit autovrije centrum heeft vele winkels, kraampjes, terrasjes en diverse uitgaansgelegenheden. De winkeliers nemen graag de tijd voor een praatje en proberen zo hun handelswaar aan je te verkopen. Afdingen is heel normaal en hoort zeker bij de cultuur, maar vergeet niet het wederzijds respect.

Meer info:
www.steden.net/marokko/marrakech/souks-van-de-medina/

   
bezienswaardigheid nummer 3

Koutoubia Moskee

De allergrootste moskee van Marrakech is de Koutoubia Moskee. Deze moskee staat ook wel symbool voor de stad Marrakech. Vanaf het Djemaa el Fna plein is de minaret van deze moskee te zien. Niet-moslims mogen er helaas niet binnen.

Meer info:
www.steden.net/marokko/marrakech/koutoubia-moskee/

   
bezienswaardigheid nummer 4

Palais de la Bahia

Dit paleis werd gebouwd in 1880 en moest vooral groot zijn. Rond de 160 kamers die het paleis telt, liggen diverse tuinen op ongeveer 8 hectare grond. Het werd gebouwd in opdracht van Si Moussa. Hij wilde vooral niet dat zijn 4 echtgenotes en zij 24 bijvrouwen elkaar vanuit de tuin konden zien. De bouw duurde ongeveer 10 jaar, maar dan heb je ook wat!

Meer info:
www.bijzondereplaatsen.nl/marokko/bahiapaleis.htm

   
bezienswaardigheid nummer 5

Souks

De souks zijn te vinden achter het plein Djemaa el Fna. In de vele kleine straten en steegjes komt een bonte verzameling van kleuren je langs deze souks tegemoet. Kleding, schoenen, kruiden, hoeden, lampen, stoffen, manden, tapijten, schalen, wol en vazen komen tijdens een wandeling voorbij. Sommige delen zijn overdekt of beschut tegen de zinderende hitte van de zon.

Rondleiding door de souks
Wie alles uit zijn/haar bezoek aan Marrakech wil halen die raden we aan om de rondleiding 'Souks & Medina' te boeken. Tijdens een drie uur durende rondwandeling met ervaren gids leer je alles over dit mooie stukje van Marrakech.

Je kunt de rondleiding hier vooraf reserveren.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Ville Nouvelle

In deze moderne wijk van Marrakech zitten heel veel diverse winkels. Er zijn handwerkwinkels, warenhuizen, exclusieve winkels, designershops, antiekwinkels etc. Het is een welkome afwisseling met de winkels en boetieks in de medina. Hier vind je ook wat luxere restaurants en bars.

   
bezienswaardigheid nummer 7

Dar Si-Saïd

Dit museum Dar Si-Saïd gaat over het verleden van Marrakech. Ook zijn er regelmatig tentoonstellingen op de eerste verdieping. Op de begane grond zijn Berber kleding en sieraden te bewonderen. In kamers liggen in overvloed verschillende tapijten en de meest indrukwekkende meubelen. Cederhouten deuren en andere soorten houtsnijwerk zijn te vinden op de binnenplaats.

   
bezienswaardigheid nummer 8

Hammam

Je mag eigenlijk Marrakech niet verlaten zonder een bezoek te brengen aan een Marokkaanse hammam. In zo’n Marokkaanse spa kom je heerlijk tot rust. In deze badhuizen zijn verschillende soorten van badrituelen te boeken. Kom tot rust in de sprookjesachtige omgeving van een hammam.

   
bezienswaardigheid nummer 9

Jardin Majorelle

Jardin Majorelle ligt aan het Majorelle Museum waar voornamelijk islamitische kunst te vinden is. Aan de voormalige blauwe villa van de Franse schilder Jacques Majorelle ligt een prachtige tuin inclusief fontein en vol met cactussen, palmbomen en andere bijzondere planten, waartussen vele vogels neerstrijken. Sinds 1947 is zijn tuin open voor publiek.

   
bezienswaardigheid nummer 10

Paleis Dar M’Nebhi

Op het plein Place Ben Youssef ligt het Marrakech Museum. Dit museum bevindt zich in het paleis Dar M’Nebhi wat dateert uit de 19e eeuw. De binnenplaats kenmerkt zich met vele hoekjes om te zitten en mooie fonteinen. Het paleis is gedecoreerd met vele tegeltjes en heeft mooie beschilderde plafonds. De voormalige Hammam en keuken van het paleis doen nu dienst als toonzaal voor de kunstcollecties.

   
 

TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Marrakech. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Marrakech. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Marrakech:

beste reistijd voor Marrakech
Marrakech in één dag
Marrakech informatie
Marrakech voor beginners
goedkoop naar Marrakech
waar overnachten in Marrakech

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies