top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Marokko

Marokko
top 10 bezienswaardigheden:

Casablanca
Fez
Marokko
Marrakech

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Marokko

... meer handige websites

 

Marokko is het meest noordwestelijke land van Afrika. Nederlanders kennen het land vooral als het land waar de voorouders waar een redelijke hoeveelheid landgenoten van afstammen. Waar het toerisme richting Marokko vroeger dan ook vooral bestond uit familiebezoek door geïmmigreerde Marokkanen en hun nakomelingen, daar zie je nu een duidelijke verschuiving naar Nederlandse toeristen die nieuwsgierig zijn wat het mooie land aan de andere kant van de Middellandse Zee te bieden heeft. Marrakech is inmiddels uitgegroeid tot een populaire bestemming voor een paar dagen vakantie. Populair zijn ook de rondreizen waarbij koningssteden aangedaan worden. Een derde soort toerisme dat duidelijk in opkomst is, is het strandtoerisme. Steeds meer zonaanbidders vliegen naar Marokko om te genieten van zon, zee en strand.

 
 

Top 10 bezienswaardigheden van Marokko

bezienswaardigheid nummer 1

Marrakech

De stad Marrakech wordt ook wel ‘de rode stad’ genoemd. Rood is dan ook een kleur die overal in de stad opduikt. De sfeer van duizend en één nacht is vooral te proeven binnen de medina (oude stad) van Marrakech. Allerlei straatartiesten doen hun ding op het grote plein Djema el Fna. ‘s Nachts wemelt het er van de diverse eettentjes en veranderd het plein in een groot openlucht restaurant. De souks zijn te vinden in de diverse steegjes achter het grote plein. Marrakech heeft negentien poorten. Eén daarvan is de Bab Agnaou-stadspoort. De poort is in de vorm van een hoefijzer en bevat inscripties met teksten uit de koran. Tegen het Atlas gebergte ligt een zeer mooi park ‘de Menara tuinen’. Er staat een paviljoen uit de 16e eeuw. De minaret van Koutoubia en het Bahia Palace mag u tijdens een bezoek zeker niet overslaan.

Meer info:
www.marrakechvoorbeginners.nl

Op deze site:
top 10 bezienswaardigheden van Marrakech

   
bezienswaardigheid nummer 2

Fez

Fez (of Fes) is de vroegere hoofdstad van Marokko en bestaat uit drie delen: Fès el Bali, Fes-Jdid en Ville Nouvelle. In het autovrije Medina (oude stad)zie je nog altijd ezels gebruikt worden als pakezel door de kleine smalle straatjes. Fes is wereldberoemd om zijn Fes hoeden. Een bekend voorbeeld is de Britse komiek Tommy Cooper. Hij droeg altijd een originele Fes hoed. Aladdin en zijn aapje dragen er ook één. Rood met een kwastje. De Bou Inania Madrassa is een opleidingsinstituut van Fes met een mooie architectuur. Het is ook de enige madrassa met minaret in Fes en ook de enige die voor niet-islamitische toeristen toegankelijk is. Vergeet niet het En-Nejjarine plein te bezoeken in de oude stad Fès el Bali. Snuif de sfeer en zie de pracht van de mozaïeken decoraties. Hier ligt ook het Nejjarine museum voor houtbewerking. Het Palais Royal in de “nieuwe stad’ is bewonderenswaardig groot en ligt in de buurt van de joodse wijk Mellah.

Meer info:
www.fezvoorbeginners.nl

Op deze site:
top 10 bezienswaardigheden van Fez

   
bezienswaardigheid nummer 3

Meknes

Om zijn vele paleizen, heeft Meknes de bijnaam ‘Versailles van Marokko’ te danken. Er zijn vele wandelingen te maken in Meknes die je voeren door de oude stad vanaf het hart Place el Hédim met zijn mooi fontein en het museum Dar Jamaï. In deze oude stad staat ook de Almohaden moskee uit de 12e eeuw. In de winkelstraat Skakine kunt u allerlei aanbod verwachten die bij een grote winkelstraat horen. Vele pelgrims en toeristen slaan een bezoek aan het Mausoleum van Moulay Ishmaël niet af. De prachtige toegangspoort laat direct tot de verbeelding spreken over wat voor moois er achter die poort moet bevinden. Er bevindt zich een moskee, graftombe en tuinen. Voor niet moslims is een gedeelte te bezichtigen.

Meer info:
www.steden.net/marokko/meknes/

   
bezienswaardigheid nummer 4

Ouzoud

Natuur en rustzoekers moeten zeker het dorp Ouzoud bezoeken. Dit dorp wat bekend is om zijn Cascades d’Ouzoud watervallen, heeft namelijk meer te bieden. Er zijn vele restaurantjes waar je verschrikkelijk lekker kunt eten. En er zijn kilometers aan olijfbomen, waar je in de buurt een heerlijke verkoelende waterbron vindt voor een verfrissende duik. De natuur in de omgeving van de Gorges de Oued el Abid rivier geeft je af en toe de kans om apen te zien. Dit heuvelachtige gebied leent zich ook prima voor mountainbiken of klimmen.

   
bezienswaardigheid nummer 5

Agadir

De groene stad Agadir is een modern stukje van Marokko. Hier zijn weinig historische panden te vinden, maar wel een schitterende moderne boulevard. Een belangrijk herkenningspunt in de stad is de witte minaret van de Loubnan moskee. Daar bevinden zich ook diverse winkels, terrasjes en een winkelcentrum. In Agadir vind je ook hele mooie zandstranden met in de buurt vele resorts en luxe hotels. Bij de Sous-Massa, waar twee rivieren samenkomen, zijn vele soorten vogels te spotten die van deze heerlijke groene streek genieten.

bezienswaardigheid nummer 6

Tanger

Tanger is een stad met veel cultuur en geschiedenis. Vanwege zijn mooie landschap heeft het in het verleden veel kunstenaars en schrijvers getrokken. Op de Grand Socco is een plein waar regelmatig markten worden gehouden. Je vindt er tweedehands spullen, kruiden en andere kleurrijke goederen. De vrouwelijke verkoopsters zijn bekend om hun bijzondere kleding met stro hoed. Aan dit gebied liggen ook de Mendoubia tuinen met mooie fonteinen. In Tanger vind je ook een aantal musea, waaronder het Forbes Museum. Het museum heeft een grote collectie aan soldaten van lood, waarmee tot in de kleinste details verschillende veldslagen worden tentoongesteld.

   
bezienswaardigheid nummer 7

Casablanca

Casablanca betekent ‘witte huis”. Het is daarom niet vreemd, dat deze stad bekend is om zijn witte panden. De haven van Casablanca speelt een belangrijke rol in deze industriële handelsstad. De haven behoort tot één van de grootste kunstmatige havens ter wereld. De grote Hassan II Moskee heeft een prominente plaats in Casablanca. Van hieruit heb je een mooi uitzicht op de Atlantische Oceaan. Bezoek ook de oude Medina (oude stad) met zijn koloniale klokkentorens. Het heeft twee stadspoorten en een fort uit de 18e eeuw.

Meer info:
www.steden.net/marokko/casablanca/

Op deze site:
top 10 bezienswaardigheden van Casablanca

   
bezienswaardigheid nummer 8

Merzouga

De stad Merzouga in Marokko is zeer bijzonder. Met name om zijn ligging. Deze stad ligt namelijk midden in de Sahara woestijn. Hier is het mogelijk om te proeven aan het Berbers bestaan. Natuurlijk doe je dit met een kamelen safari. Tot de mogelijkheden behoort ook het slapen tijdens de tocht in de woestijn in een bedoeïenentent. Het zal een bijzondere indruk achter laten.

   
bezienswaardigheid nummer 9

Tétouan

Tétouan is een stad met een zeer oude binnenstad. Met zijn vroegere smeltkroes van Berbers, Arabische en Spaanse culturen, heeft dat een bijzondere sfeer achtergelaten in de medina. Verschillende prachtige huizen sieren deze stad. Hier vind je nog heel veel ambachtslieden die nog steeds met hun vakmanschap de kost verdienen. De mooiste stranden van Marokko zijn hier te vinden tussen Ceuta en Tétouan.

   
bezienswaardigheid nummer 10

Rabat

Rabat is de hoofdstad van Marokko. In de oude wijk ligt op een rots een ribat (kloostervesting). Later werd hier een moskee en een paleis aan toegevoegd. Het kreeg de naam Kashba Oudaïa. Eén van de belangrijkste grafmonumenten van de Islamitische cultuur ligt hier in Rabat. Dit is het Mausoleum Mohammed V. In dit enorme complex is de sarcofaag van koning Mohammed V te bewonderen.

Meer info:
www.steden.net/marokko/rabat/

   
 

Meer informatie over Marokko:

beste maanden voor zonvakantie naar Marokko
beste reistijd voor Marokko
bijzondere plaatsen in Marokko
Marokko informatie
Marokko voor beginners
mooiste dorpjes in Marokko
rondreis Marokko
steden in Marokko
winterzon vakantie in Marokko

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies