top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Gozo, Malta

Malta
top 10 bezienswaardigheden:

Gozo
Malta

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Gozo
reisadvies reisadvies Malta

... meer handige websites

 

Gozo is het tweede eiland van het land Malta. Het eiland heeft een enorme aantrekkingskracht op cultuurliefhebbers en toeristen voor wie de drukte van de toeristenplaatsen op het eiland niet hoeft. Gozo heeft dan ook een geheel eigen identiteit. Het wordt door de meeste toeristen vooral gezien als het meest authentieke eiland. Behalve aantrekkelijke dorpjes en stukjes mooie natuur biedt Gozo ook uitstekende mogelijkheden voor sportief aangelegde mensen. Behalve duiken kun je op Gozo heerlijke lange wandeltochten maken waardoor je het eiland nog meer in je opneemt.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Gozo

bezienswaardigheid nummer 1 Azure Window
Aan de westkust van het eiland ligt een prachtige natuurlijke brug die de naam Azure Window draagt. Deze naam dankt het aan het beeld dat je krijgt als je vanaf de rotsen door de opening kijkt. De azuurblauwe zee vormt dan een prachtig contrast met de harde rotsen.
www.allesovermalta.nl/azurewindow.htm
   
bezienswaardigheid nummer 2 Victoria (Rabat)
Door veel mensen, met name de inwoners, wordt de hoofdstad van Gozo ‘Rabat’ genoemd. Deze grootste stad van het eiland heeft een aantal leuke bezienswaardigheden. Er zijn een aantal musea te bezoeken en bijvoorbeeld de verdedigingsburcht uit de Bronstijd. Dit noemt met het Citadel. De kathedraal van Gozo is een bezoekje waard. Hij stamt uit de 17de eeuw en is gewijd aan Maria. Het ontwerp is te danken aan Lorenzo Gafa, die ook verantwoordelijk is voor de magistrale kathedraal van Mdina in Malta.
   
bezienswaardigheid nummer 3 De Citadel
Deze plek in Victoria heeft een grote aantrekkingskracht op alle bezoekers. De verdedigingsburcht prijkt dan ook hoog boven de stad uit. Dit was natuurlijk vroeger heel belangrijk omdat vanaf hier het land werd verdedigd tegen indringers en er daarom goed zicht moest zijn. Vanuit de torens is dit geweldige uitzicht te ervaren. In de Citadel bevindt zich ook de prachtige kathedraal die ontworpen werd door de Maltese Lorenzo Gafa. Verder vind je binnen de muren een gevangenismuseum, het archeologische museum, het folkloristisch museum en het biologische museum.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Dwejra Point
Aan de westkust van het eiland Gozo vind je Dwejra Point, welke bekend staat als mooiste duiklocatie van het eiland. Hier ligt vlakbij de kust de statige ‘rots van de generaal’ (Il-Gebla tal-General) met zijn Qawra Tower, waarlangs mensen omhoog konden worden gehesen op deze moeilijk bereikbare rots. Ook staat Dwejra Point bekend om zijn binnenzee ‘Fungus Rock’, waar je heerlijk ongestoord kunt zwemmen. Het gehele gebied hieromheen is uitermate geschikt om te duiken en of snorkelen.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Tempels van Ggantija
In 1827 werden de oude megalithische tempels van het eiland Gozo opgegraven nabij het plaatsje Xagħra. De bijzonder vormgegeven stenen partijen dateren uit de periode 3600-2500 voor Christus. Rondom dit gebied zijn veel werktuigen en gebruiksvoorwerpen gevonden. Nog altijd wekken deze tempels veel nieuwsgierigheid en vragen op.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Xlendi
In het zuidwesten van het eiland Gozo ligt het dorpje Xlendi, die bekend staat om zijn prachtige rotsformaties, steile kliffen en uitmuntende stranden. In het dorp vind je de kapel die gewijd is aan ‘Onze Lieve Vrouw van de berg Karmel’ uit 1868, een uitkijktoren vanwaaruit vroeger het dorp werd bewaakt en een kleine wandelboulevard. Zeer bijzonder is de geheime molen die zich bevindt achter een kapel in een rots. Deze molen is gebouwd tijdens de Koude Oorlog van 1950 om kernenergie veilig te kunnen produceren.
www.wix.com/xlendin/xlendi
   
bezienswaardigheid nummer 7 Xewkija
Deze oudste plaats van het eiland is niet erg groot met zijn oppervlakte van ongeveer vier vierkante kilometer. De meest bezochte bezienswaardigheid is de bijzonder fraaie en tevens zeer grote koepelkerk ‘de Rotunda’. Er is maar liefst 27 jaar gebouwd aan deze prachtige paleisachtige kerk. In het Nationale Museum van Gozo is een stuk marmer met inscriptie te bewonderen wat tijdens opgravingen is gevonden in Xewkija. De inscriptie verteld het verhaal over de dood van een Arabisch meisje met de naam Sarah. Verder is er nog een windmolen die deels te bezichtigen is en vind je er de Universiteit van het eiland.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Fort Rinella
De Victoriaanse vesting werd gebouwd door de Britten tussen 1878 en 1886. Vanuit deze locatie probeerden men gevaarlijke indringers op afstand te houden met militair geweld als kanonnen en kleinere vuurwapens. Sinds 1991 is het fort opengesteld voor publiek en kun je in dit museum meer te weten komen over dit deel van de geschiedenis. Leuk voor de kinderen is een rondleiding verzorgt door een geheel in die tijd verkleedde persoon.
www.fortrinella.com
   
bezienswaardigheid nummer 9 Musea
Als je graag meer wilt weten over de geschiedenis van Gozo, is het aan te bevelen om wat musea te bezoeken. De meest interessante van het eiland zijn: Het Natural History Museum, het Archeologisch Museum in het Palazzo Bondi in Victoria, het Folklore Museum en het barokke Kathedraal Museum in de Citadel Victoria.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Duiken
Het is zeker de moeite waard om te gaan duiken nabij het eiland Gozo. In het heldere water zijn een aantal uitnodigende wrakken te vinden en zijn er zelfs grotten te bezoeken onder water. Het bijbehorende onderwaterleven is er zeer divers. Langs de schitterende baaien zie je voornamelijk zeebrasem, lipvissen, heremietkreeften en vliegende knorhanen. Op verschillende locaties is het mogelijk vanaf de kant te duiken.
   
 

Vakantie naar Gozo

Wil je een vakantie naar Gozo boeken? Wij kunnen dan Eliza was here als reisorganisatie van harte aanbevelen. Het motto van Eliza was here is 'Ver weg van de massa'. Ook op Gozo heeft Eliza een aantal idyllische accommodaties ontdekt waar je je vakantie kunt vieren.
Bekijk hier de vakanties naar Gozo bij Eliza was here!

Meer informatie over Gozo:

alles over Gozo
beste maanden voor zonvakantie naar Gozo
winterzon vakantie op Gozo

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies