top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Madagascar

Madagascar
top 10 bezienswaardigheden:

Madagascar

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Madagascar
reisadvies reisadvies Madagascar

... meer handige websites

 

Het Franstalige eiland Madagascar ligt ten oosten van Afrika. Het wordt middels de zeestraat Mozambique van elkaar gescheiden. Sinds de afschaffing van de monarchie en daarna de onafhankelijkheid van Frankrijk in 1960, staat Madagascar op eigen benen. Tegenwoordig wordt er tijdens verkiezingen een president gekozen. Madagascar is een land wat in ontwikkeling duidelijk achterloopt op ons westerse bestaan. Hierdoor zijn er zelfs nog een aantal authentieke dorpen te vinden waar inheemse stammen vrij sober doch gelukkig leven. De Betsilo stam in de buurt van Fianarantsoa is hier een prachtig voorbeeld van. Het allermooiste van Madagascar is echter de natuur. Het is namelijk een uitmuntende bestemming als we het over biodiversiteit hebben. Deze natuurlijke rijkdom wordt gecombineerd met fraaie landschappen, indrukwekkende uitzichten en een kleurrijke cultuur. Maar ook voor een actieve vakantie kun je in Madagascar uitstekend terecht. Het beklimmen van de bergen binnen het Andringitra gebergte kunnen voor spannende uren zorgen. En ook de rivieren dagen je uit voor avontuurlijke tochten. En dan hebben we het nog niet over de onderwaterwereld gehad. De zuidwestkust van Madagascar staat namelijk bekend om de kilometers lange kleurrijke riffen, waar je als duiker niet uitgekeken raakt. Kortom, Madagascar is heel veel meer dan alleen maar mooie stranden.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Madagascar

bezienswaardigheid nummer 1 Allée des baobabs
De typische baobab boom is kenmerkend voor het eiland Madagascar. Met name tussen de westelijk gelegen steden Morondava en Belo sur Tsiribihina, rijken de nationale bomen van Madagascar hoog naar de hemel. Wanneer je de nationale weg ‘route Nationale 8’ volgt passeer je vanzelf de Allée des baobabs. De baobab bomen zijn hier wel zo’n dertig meter hoog. Met name tijdens de zonsopkomst of zonsondergang leveren de kleuren een prachtig schouwspel.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Nationale park Montagne d’Ambre
Het noordelijk gelegen nationale park Montagne d’Ambre, is een bezoekje meer dan waard. In het park kun je namelijk prachtige watervallen ontdekken, uitgestrekte meren en een overwegend groen landschap. Een groter contrast met het omliggende gebied is haast niet mogelijk. Dit nationale park van Madagascar is bereikbaar via de plaats Joffreville, waar ook het bezoekerscentrum is gelegen. Montagne d’Ambre is een habitat voor verschillende diersoorten. Je kunt er namelijk apen spotten, zoals de lemuren met hun gestreepte staart en de maki. Maar ook kameleons, hagedissen, slangen, fretkatten, vogels, vlinders en kikkers zijn er te ontdekken. Het is bijzonder om zoveel biodiversiteit te kunnen bewonderen in dit toegankelijke Amber Mountain Park.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Nationaal park Ranomafana
In het natte deel van Madagascar, nabij de plaats Fianarantsoa, ligt het nationale park Ranomafana. Dit zuidelijk gelegen park wordt veelal bezocht om de warmwaterbronnen, de veelal aanwezige lemuren apen, rivierkreeften en de uiterst indrukwekkende natuur. Ook in dit park is er veel biodiversiteit te bespeuren. Hoewel er gemarkeerde routes zijn te bewandelen, is het sterk aan te bevelen om dit onder de leiding van een gids te doen. De weersomstandigheden kunnen je hier aardig verrassen.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Nationaal park Marojejy
Dit ruigere park van Madagascar ligt in het noordoosten boven de plaats Andapa. Nationaal park Marojejy werd omstreeks 1948 ontdekt door de botanist Henry Humbert. Deze professor heeft er vervolgens voor gestreden dat het bijzondere gebied beschermd natuurgebied zou worden. En dat is gelukt. Sinds 2007 wordt het National Park Marojejy genoemd op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het regenwoud, de grillige rotspartijen en de overgangen van verschillende landschappen zullen je niet onberoerd laten. Er zijn in dit park eveneens verschillende reptielen, apen, vogels, knaagdieren en vleermuizen te spotten.
www.marojejy.com
   
bezienswaardigheid nummer 5 Nationaal park Isalo
In vergelijking tot de bovenstaande parken, is nationaal park Isalo overwegend dor en droog. Isalo nationaal park ligt dan ook in het zuidwesten van het eiland, waar zeker tijdens de zomermaanden veel minder neerslag valt. De grillige rotsformaties rondom het Isalogebergte leveren soms prachtige plaatjes op. Eén van de beroemdste plekken is de Fenetre d’Isalo. Een wandeling door nationaal park Isalo voert je langs zandsteen formaties, diepe kloven, mysterieuze grotten als ‘Grotte des Portugais’ en vaak droge graslanden. Maar het meest bijzondere is misschien wel de stilte om je heen.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Rova van Antananarivo
In de hoofdstad van Madagascar staat het opvallend mooie paleiscomplex Rova van Antananarivo. Tijdens de zeventiende en achttiende eeuw verbleven hier op deze plek de koningen en koninginnen van Madagascar. Het eerste en meest opvallende paleis werd dan ook gebouwd voor koningin Ranavalona I en later voor Ranavalona II. Hun graven zijn op deze locatie te vinden. Het huidige paleiscomplex is grotendeels afgebrand in 1995. Daarna is men gestart met de reconstructie hiervan. Doordat Rova van Antananarivo hoog ligt, heb je vanaf deze locatie een uitermate indrukwekkend uitzicht over de regio.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Nosy Be
Toeristen die voor de luxe en de mooie stranden naar Madagascar trekken, verblijven waarschijnlijk op het eiland Nosy Be. Dit overwegend grote eiland ligt in het noordwesten van Madagascar in de straat Mozambique, een zeestraat in de Indische Oceaan. Het eiland Nosy Be heeft net als het eiland Madagascar, een overweldigende natuur en idyllische stranden. Verschillende resorts bieden de mogelijkheid om te snorkelen, kajakken, duiken en zeilen. Ben je op zoek naar meer avontuur, dan kun je prima uit de voeten in het natuurpark Réserve naturelle intégrale de Lokobe. In de koloniale plaats Hell-Ville kun je de locale markt bezoeken, genieten van een wandeling langs de promenade of een bezoek brengen aan het Musée Océanographique (Maritiem Museum).
   
bezienswaardigheid nummer 8 Nationaal park Zahamena
Ten oosten van het Alaortra meer, in het oosten van Madagascar, ligt het nationale park Zahamena. Officieel heet het park ‘Réserve Naturelle Intégrale de Zahamena’. Het inmiddels beschermde natuurgebied is in het bezit van een regenwoud gevuld met uiteenlopende flora en fauna. Ook hier tref je lemuren, amfibieën, reptielen, vogels en de Madagaskargrasuil. Maar ook zo’n zestig soorten orchideeën, verschillende palmbomen en uiterst bijzondere plantensoorten, waaronder medicinale varianten.
http://zahamenatropicalrainforest.weebly.com
   
bezienswaardigheid nummer 9 Tsimbazaza Zoo
In de hoofdstad Antananarivo kun je een dierentuin bezoeken die omstreeks 1925 werd opgericht. Tsimbazaza Zoo is officieel een dierentuin, maar laat zich echter meer omschrijven als een park. In het museum van Tsimbazaza Zoo kun je opgezette dieren bewonderen. En in de dierentuin zelf heb je de kans om allerlei inheemse diersoorten van dichtbij te aanschouwen. Alle dieren die je er tegenkomt, zijn afkomstig van het eiland Madagascar. Denk hierbij aan allerlei verschillende lemuren, maki, fretkatten en landschildpadden. Ook de plantensoorten zijn in vele variaties aanwezig.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Tuléar
In het zuidwesten van Madagascar bij de havenstad Tuléar, kun je fantastisch duiken en/of snorkelen. Met name rondom de wateren van Ifaty, wat iets boven Tuléar ligt, zijn veel koraalriffen te ontdekken. De onderwaterwereld is erg mooi en kleurrijk. Het is tevens heel goed mogelijk dat je hier tijdens de zomermaanden walvissen tegenkomt. De plaats Ifaty is klein en erg rustig. In de havenstad Tuléar is iets meer te beleven. Je kunt hier de lokale markt bezoeken, een museum met lokale kunst en natuurlijk genieten van lokale drankjes en gerechten.
   
  Meer informatie over Madagascar:

Madagascar winterzon vakantie

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies