top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Santiago, KaapverdiŽ

KaapverdiŽ
top 10 bezienswaardigheden:

Boa Vista
KaapverdiŽ
Sal
Santiago

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Santiago

... meer handige websites

 

Santiago is het grootste eiland van KaapverdiŽ. Omdat de Kaapverdische hoofdstad Praia op Santiago ligt, is dit bijna duizend vierkante kilometer tellende eiland het politieke en economische hart van de archipel. Hoewel het eiland zeker een toeristische aantrekkingskracht heeft, is het aantal Nederlandse toeristen dat de vakantie op Santiago viert beperkt. De Nederlandse touroperators kiezen vooral voor Sal, Boa Vista en Sao Vicente als vakantiebestemmingen.

Het groene Santiago wordt vaak 'Afrika in het klein; genoemd. Veel eigenschappen die je kent van het Afrikaanse vasteland, zie je hier terug. Dat komt vooral door het bergachtige landschap, dat dankzij het tropische klimaat gezegend is met prachtige groene dalen. Santiago is een verrassende plek waar Afrikaanse tradities en Portugese in perfecte harmonie samengaan.

Gelegen in het zuiden van het land, voor de West-Afrikaanse kust, is dit stukje land de thuisbasis van meer dan de helft van de Kaapverdische bevolking en het belangrijkste toeristische knooppunt. Het staat bekend om zijn stranden en unieke koloniale steden, maar ook om zijn rijke geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Een bezoek aan het eiland Santiago is echt een van de beste dingen om te doen in KaapverdiŽ. Onze top 10 bezienswaardigheden van Santiago laat je zien wat er allemaal te ontdekken en beleven valt op dit boeiende Kaapverdische eiland.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Santiago

bezienswaardigheid nummer 1

Cidade Velha

Wil je het koloniale verleden van KaapverdiŽ ontdekken? Breng dan een bezoek aan Cidade Velha. Het was de eerste door Europeanen gebouwde stad in de tropen en tot 1769 de hoofdstad van het land, totdat Praia die rol overnam. Het heette oorspronkelijk Ribeira Grande, maar veranderde zijn naam om verwarring met de gelijknamige stad op het eiland Santo Ant„o te voorkomen. Na het verval in de achttiende eeuw duurde het tot de jaren zestig van de twintigste eeuw dat men de historische waarde besefte en grote delen van de stad gerestaureerd werden.

Op 10 juni 2009 werd Cidade Velha geklasseerd als ťťn van de zeven wereldwonderen van Portugese oorsprong. Vanwege zijn geschiedenis, die tot uiting komt in een waardevol architectonisch erfgoed, werd het op 26 juni van hetzelfde jaar door de UNESCO geclassificeerd als werelderfgoed. Cidade Velha ligt ongeveer vijftien kilometer ter westen van de huidige hoofdstad Praia.

   
bezienswaardigheid nummer 2

Strand van Tarrafal

Het ten opzichte van hoofdstad Praia aan de andere kant van het eiland gelegen strand van Tarrafal is de ideale plek om te relaxen en de tijd uit het oog te verliezen. Als je naar het strand kijkt, is het landschap perfect en een reis ansichtkaart waardig. De baai, waar het vlakke strand, gewassen door de oceaan, contrasteert met de bergen op de achtergrond. Op het strand maken de opzichtige boten van de vissers het landschap compleet, schijnbaar wachtend op de volgende reis. Word verliefd op het uitgestrekte zandstrand en het kristalheldere water.

Het strand van Tarrafal is een plek met weinig mensen, waardoor degenen die het bezoeken op hun gemak zijn. Ideaal om te ontspannen en te wandelen langs de zee op het heldere zand, te zonnebaden en te genieten van het warme en heldere water. Naast het strand zijn er restaurants. Het is goed gelegen, dicht bij het dorp Tarrafal. De toegang tot het strand is vlak en eenvoudig. Praia do Tarrafal is waarschijnlijk het beste strand van het eiland Santiago.

   
bezienswaardigheid nummer 3

Fortaleza Real de San Felipe

Het Forte Real de S„o Filipe is een 16e-eeuws fort in de stad Cidade Velha in het zuiden van het eiland Santiago. Het ligt op een plateau boven het stadscentrum, 120 meter boven de zeespiegel. Het fort maakte deel uit van een verdedigingssysteem voor de stad, dat ook zes kleinere forten aan de kust en een muur langs de haven omvatte. Het fort is tussen 1999 en 2001 gerestaureerd.

Het fort werd gebouwd onder Filips I van Portugal tussen 1587 en 1593, kort na de inval van Sir Francis Drake in Santiago in 1585. Het completeerde het bestaande verdedigingssysteem, bestaande uit de oudere forten S„o LourenÁo, S„o BrŠs, Presidio, S„o VerŪssimo, S„o Jo„o dos Cavaleiros en S„o Antůnio. Resten van deze forten zijn nog steeds te zien. Het Forte Real de S„o Filipe werd gebouwd van uit Portugal geÔmporteerde steen. Het werd ontworpen door de militaire ingenieurs Jo„o Nunes en Filippo Terzi.

Fortaleza Real de San Felipe bestaat uit drie bastions naar het binnenland van het eiland (oosten). Naar het noorden en zuiden toe wordt het beschermd door een steile klif. De toegang is vanuit het westen. Binnen het fort waren militaire opslagplaatsen, een bakstenen regenbak, de residentie van de gouverneur, het garnizoen, de gevangenis en de kapel van S„o GonÁalo.

   
bezienswaardigheid nummer 4

Quebra Canela Beach

De wijk Quebra Canela staat bekend om zijn populaire strand, een van de beste stranden van KaapverdiŽ. Quebra Canela Beach heeft kristalhelder water en goudkleurig zand, zodat je geen speciale schoenen nodig hebt om het water in te gaan. De toegang tot het water is zeer soepel. Dit strand is geschikt voor verschillende categorieŽn mensen, eenzame reizigers, liefhebbers van ontspanning, gezinnen met kinderen, senioren enz. Het is erg druk tijdens het seizoen.

De kust van Quebra Canela is vrij toegankelijk voor iedereen. Dit strand heeft de volgende voorzieningen, ligstoelen en parasols, strandrestaurant, toiletten. Tijdens het seizoen staat deze strandlijn onder toezicht van een strandwacht.

Naast zwemmen en zonnebaden kun jeook deelnemen aan andere activiteiten, zeekajakken.
Quebra Canela Beach is een waar paradijs voor snorkelaars en strandliefhebbers, terwijl natuurliefhebbers een wandeling kunnen maken naar Cruz do Papa, een enorm kruis op een heuveltop, vanwaar je kunt genieten van een fantastisch uitzicht over de baai.

   
bezienswaardigheid nummer 5

Faro de Dona Maria Pia

Farol de Dona Maria Pia is een vuurtoren op het zuidelijkste punt van het eiland Santiago. Hij staat op de landtong Ponta Temerosa, bij de ingang van de haven van Praia, 2 km ten zuiden van het stadscentrum van Praia. De vuurtoren werd gebouwd in 1881 en werd genoemd naar Maria Pia van Savoye, die destijds koningin van Portugal was. De achthoekige witgeschilderde toren is 21 meter hoog en het brandvlak ligt 25 meter boven het gemiddelde zeeniveau.

De vuurtoren staat ook bekend als Farol da Ponta Temerosa of Farol da Praia. Het gebouw is dankzij de vrije ligging en het contrast met de omgeving een geliefd object om op de foto te zetten tijdens een vakantie op Santiago.

   

   
bezienswaardigheid nummer 6

Serra de Malagueta

Het Serra Malagueta National Park ligt op een vulkanische bergketen die het noorden van Santiago domineert. De machtige bergketen strekt zich in een boog uit van de westkust tot de oostkust van het eiland. Met zijn 1064 meter is de top van het nationale park de op ťťn na hoogste van het eiland. Het Nationaal Park Serra Malagueta werd opgericht op 24 februari 2005 en beslaat 774 hectare prachtig landschap.

Wie het Nationaal Park Serra Malagueta in al zijn glorie wil ervaren, moet zeker een wandeling door het nationale park maken. Vooral in de herfst is het prachtig. Na het regenseizoen schittert het hele eiland in een weelderig groen. Op een heldere dag zie je aan de horizon de silhouetten van de buureilanden Maio en Fogo. Het Nationaal Park Serra Malagueta is het vertrekpunt voor negen verschillende wandelroutes. Goed ontwikkelde wandelpaden vergemakkelijken de beklimming van de 1000 meter hoge top. Aan de oostkust wacht u een bijzonder mooie afdaling van de Serra Malagueta naar de Ribeira Principal. De Ribeira Principal is een 8 km lange stroom. De bron ligt in het Nationaal Park Serra Malagueta. De bron ligt op 900 meter hoogte en stroomt in noordoostelijke richting naar het dorp Ribeira Principal.

   
bezienswaardigheid nummer 7

Mercado de Sucupira

Houd je van winkelen en ben je in Praia? Bezoek dan de Mercado de Sucupira om een traditionele winkelervaring te beleven. De Mercado de Sucupira is een levendige, halfoverdekte markt met een breed assortiment goederen. Deze grote bazaar biedt kleding, huishoudelijke apparaten, kleurrijke stoffen met traditionele ontwerpen, tassen, accessoires, lokale muziek en handwerk. Probeer de typische nationale gerechten die ter plaatse worden verkocht en verken de doolhofachtige zijstraatjes om nog meer goederen te zien, waaronder levende dieren, gevlochten manden en aardewerk.

De Mercado de Sucupira is dagelijks geopend vanaf ongeveer 9:00 uur in de ochtend tot aan het einde van de middag. De entree tot de markt is gratis.

   
bezienswaardigheid nummer 8

Se Catedral

In Cidade Velha kun je de ruÔnes van de oude kathedraal bewonderen. Se Catedral stond op een prominente plek in de wijk S„o Sebasti„o, op een platform op een hoogte van ongeveer dertig meter boven de zeespiegel, en domineerde het hele panorama van de stad. De bouw begon tussen 1556 en 1558 en werd nooit voltooid. Het werk werd verschillende keren onderbroken, soms door het ongenoegen van de inwoners die het buiten de stadsgrenzen vonden, soms door aanvallen van piraten. Het was een kerk met een enkel schip, rechthoekig van opzet met een dubbel vierkant, een dubbel dwarsschip en een koor. Twee klokkentorens flankeerden de hoofdingang.

   
bezienswaardigheid nummer 9

Rue Banana

De Rue Banana is eigenlijk verplichte kost tijdens een wandeling door Cidade Velha. De Rue Banana dateert uit vijftiende eeuw en is een van de oudste door Europeanen aangelegde straten in de regio. De geplaveide weg en de gerestaureerde stenen huizen met kleurrijke deuropeningen en luiken getuigen van het verleden van de stad. Wandel door de straat, geniet van het prachtige uitzicht op de bergen en maak een praatje met de bewoners om meer te weten te komen over het plaatselijke leven. Er zijn overnachtingsmogelijkheden in de straat, waarvan sommige huizen zijn omgebouwd tot pensions.

   
bezienswaardigheid nummer 10

Etnografisch museum

Het Etnografisch Museum van Praia is een van de belangrijkste musea voor het behoud van de Kaapverdische cultuur en gebruiken. Het museum is gevestigd in een koloniaal huis, met prachtige stenen muren, een kleine tuin die het nog meer leven geeft, en omgebouwd tot een museum dat belangrijk is voor de etnografie van het volk. Soms onthult eenvoud meer dan complexiteit, en het etnografisch museum in Praia is een van de voorbeelden die dit bewijzen.

In een kleine maar gezellige ruimte hebben we de gelegenheid om in contact te komen met voorwerpen die in de loop der tijd deel hebben uitgemaakt van het leven van de bewoners van de verschillende eilanden van KaapverdiŽ. Elk van deze voorwerpen laat ons zien hoe de bevolking leefde en hoe zij zich gedroeg. In de tentoonstelling vindt u vele soorten voorwerpen, van muziekinstrumenten tot meubels, serviesgoed, kleding, werkgereedschap en meer. Het Etnografisch museum is een eenvoudig museum, maar wel een dat de geschiedenis en de levenswijze van de Kaapverdianen door de tijd heen bewaart. Het museum is gelegen op het Plateau in Praia.

   
 

Meer informatie over Santiago:

de Kaapverdische Eilanden
Santiago informatie

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies