top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Boa Vista, KaapverdiŽ

KaapverdiŽ
top 10 bezienswaardigheden:

Boa Vista
KaapverdiŽ
Sal

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Boa Vista
reisadvies reisadvies KaapverdiŽ

... meer handige websites

 

Het eiland Boa Vista is na Sal het populairste eiland van KaapverdiŽ onder de toeristen. De meeste toeristen komen naar het eiland toe voor een heerlijke zon-, zee- en strandvakantie. Toch heeft het eiland allerlei verborgen pareltjes die erom vragen ontdekt te worden tijdens je vakantie op het eiland. Zo liggen er verspreidt over het eiland enkele prachtige dorpen en mag de hoofdstad Sal Rei zeker niet aan je aandacht ontsnappen tijdens je verblijf op het eiland. Het landschap van Boa Vista wordt voornamelijk bepaald door zand, steen en rotsen aangevuld met wat geiten en wilde ezels. Toch is het heel bijzonder om met een 4x4 of een quad het eiland te verkennen. Mocht je dit gaan doen dan zijn de tripjes naar Santa Monica Beach of naar het scheepswrak van de Santa Maria zeker aan te raden.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Boa Vista

bezienswaardigheid nummer 1 Sal Rei
Sal Rei is de grootste en hoofdstad van het eiland Boa Vista. Het stadje is te vinden in het westelijke deel van het eiland op een steenworp afstand van het vliegveld. Een groot deel van de grotere en bekende hotels en resorts liggen in de directe omgeving van Sal Rei. Het stadje is oorspronkelijk een vissersplaats dat de laatste jaren langzaam aan het veranderen is in een toeristische plaatsje. Zo kun je er een toeristenmarkt vinden en meerdere terrassen en restaurants waar als toerist zijnde heerlijk kunt eten. Vergeet niet een bezoek te brengen aan het strand van Sal Rei en sla zeker de kleine maar bijzondere visafslag niet over.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Santa Monica Beach
Santa Monica Beach op Boa Vista wordt gezien als het mooiste strand van KaapverdiŽ. Verder kom je het strand met regelmaat tegen in de top tien van mooiste stranden ter wereld. Vaak staat het strand dan in de top drie hiervan. Het is een prachtig verlaten strand is in totaal 18 kilometer lang en ligt in een verlaten uithoek van het eiland. Hierdoor is het strand nog helemaal ongerept, laten we hopen dat dit ondanks het opkomende toerisme op Boa Vista zo zal blijven.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Rabil
Rabil is de oude hoofdstad van Boa Vista. Het stadje ligt pal naast het vliegveld iets ten zuidoosten van de huidige hoofdstad Sal Rei. Naast het vliegveld is er in het dorp ook een pottenbakkerij te vinden waar de voor Boa Vista zo typische keramiek geproduceerd wordt. Een andere bezienswaardigheid in het dorp is de S„o Roque kerk. Dorpje Rabil is gebouwd direct naast ťťn van de oases op Boa Vista hierdoor zijn er aan de rand van het dorp enkele palmbomen en struiken te vinden. Een beeld dat je ergens anders op het eiland eigenlijk niet ziet.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Scheepswrak van de Cabo Santa Maria
De bekendste bezienswaardigheid van het eiland Boa Vista is het scheepswrak van de Santa Maria. Hoelang dit nog zo gaat zijn is echter nog de vraag aangezien er steeds minder van het wrak overblijft. Het scheepswrak van de Santa Maria is sinds de jaren zestig van de vorige eeuw voor de noordkust van KaapverdiŽ te vinden. Je kunt het scheepswrak alleen bereiken via een hobbelige weg die alleen met een 4x4 begaanbaar is.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Caretta caretta schildpadden
Grote delen van het jaar zijn sommige stranden op Boa Vista verboden voor toeristen. In deze periode worden de stranden gebruikt door de Caretta Caretta schildpadden die er hun eieren leggen. In de avond en nacht komen de zeeschildpadden op het strand gekropen, gaven een put en leggen hun eieren, soms wel meer dan honderd per keer. Dit is de enige keer per jaar dat de zeeschildpadden aan land komen.
   

   
bezienswaardigheid nummer 6 Fundo de Figueiras
Fundo de Figueiras is een prachtig dorp in het oostelijke deel van Boa Vista. Het dorp heeft door de jaren heen een groot deel van zijn authentieke karakter weten te behouden. Het dorp nodigt dan ook uit om er een leuke korte wandeling doorheen te maken. De belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp is de kerk. Deze kom je gelijk bij het binnenkomen van het dorp tegen. In het dorp zijn opvallend veel toeristische winkeltjes te vinden.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Bofareira
Bofareira is een opmerkelijk kleurrijk dorp in het noordelijke deel van KaapverdiŽ. Doordat Bofareira aan ťťn van de betere wegen van het eiland ligt is het relatief makkelijk te bereiken. Een bezoek aan het dorp maakt dan ook onderdeel uit van enkele excursies die je kunt boeken op Boa Vista. Zo gauw de truck met toeristen het dorp binnenkomt komen de meeste inwoners naar buiten, sommige staan je alleen wat aan te kijken andere maken muziek waardoor het een leuke tussenstop is.
www.mooistedorpjes.nl/kaapverdie/boa-vista/bofareira/
   
bezienswaardigheid nummer 8 De toeristenmarkt van Sal Rei
Wie een leuk souvenirtje voor thuis wilt scoren moet een bezoek brengen aan de toeristenmarkt van Sal Rei. Om eerlijk te zijn komen de meeste van de spullen die hier verkocht worden van het Vaste land van Afrika maar het is wel ťťn van de leukste plaatsen om een dergelijk souvenirtje te kopen. De verschillende winkeltjes staat pal naast elkaar en verkopen nagenoeg allemaal hetzelfde. Wil je iets kopen vergeet dan niet af te dingen.
   
bezienswaardigheid nummer 9 De zandduinen van Boa Vista
De prachtige zandduinen van Boa Vista zijn te vinden in het zuidelijke deel van het eiland. Je komt de duinen tegen tijdens meerdere excursie zoals het rijden met een quad. Het crossen over deze duinen zal ťťn de hoogtepunten zijn tijdens je verblijf op het eiland. Deze zandduinen zijn overigens ook perfect om te zandsurfen.
   
bezienswaardigheid nummer 10 De oude zoutmijnen
De zoutmijnen van Boa Vista waren lang de enige en daardoor de belangrijkste vormen van inkomsten voor de inwoners van het eiland. Vandaag de dag liggen deze oude mijnen er verlaten bij waardoor ze een wat spookachtig uiterlijk hebben gekregen. Enkele van de excursies die je op Boa Vista kunt maken nemen je mee langs deze oude zoutmijnen.
   
 

Vakantie naar Boa Vista

Boa Vista is ťťn van de populairste bestemmingen op de Kaapverdische Eilanden. Met Tui.nl boek je gemakkelijk en voordelig je vakantie naar Boa Vista.

Meer informatie over Boa Vista:

Boa Vista
Boa Vista
Boa Vista foto's
beste reistijd voor Boa Vista
mooiste dorpjes op Boa Vista
waar overnachten op Boa Vista
winterzon vakantie op Boa Vista

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies