top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Kaaimaneilanden

Kaaimaneilanden
top 10 bezienswaardigheden:

Kaaimaneilanden

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Kaaimaneilanden
reisadvies reisadvies Kaaimaneilanden

... meer handige websites

 

In het westen van het Caribisch gebied vind je de eilanden Grand Cayman, Cayman Brac en Little Cayman. Deze eilanden behoren toe aan het overzeese Groot-Brittannië en vormen samen de Kaaimaneilanden oftewel de Cayman Islands of Caymaneilanden. Vooral de duikers onder ons weten dat de Caymaneilanden met name bekend staan om hun uitmuntende duiklocaties waarvan sommige een heus wrak ter ontdekking hebben. Maar ook rustzoekers, strand- en natuurliefhebbers als vogelspotters hebben het hier prima naar de zin. De stranden hebben weer veel verschillende soorten watersporten te bieden. De eilanden zijn goed van elkaar te onderscheiden. Het grootste eiland Grand Cayman heeft het meest te bieden op gebied van ontspanning zoals restaurants, uitgaansleven, bezienswaardigheden en zeer toegankelijke riffen. Het tweede eiland is Cayman Brac. Dit eiland wordt gedomineerd door ruwe en robuuste rotsformaties waardoor het voor menig wandelaar pittig kan zijn. Het uitzicht daarentegen is er vaak spectaculair te noemen. Het kleinste eiland is Little Cayman. Dit is tevens het minst bevolkt en daardoor het minst ontwikkeld. Er is nog veel ongerepte natuur en er zijn prachtige rustige stranden te vinden. Met een duik rondom dit eiland kun je worden verrast door een aantal octopussen, haaien, schildpadden of adelaarsroggen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Kaaimaneilanden

bezienswaardigheid nummer 1 The Seven Mile Beach
Misschien behoort dit strand wel tot de meest bezochte bezienswaardigheden van deze bestemming. Dit prachtig witte zandstrand ligt aan de westelijke oever van het eiland Grand Cayman, wat tevens het grootste van de Caymaneilanden is. Ondanks dat de meest luxueuze resorts aan deze overweldigende kust liggen, is het gehele strand toegankelijk voor publiek. Er worden veel verschillende activiteiten aan het strand aangeboden.
   
bezienswaardigheid nummer 2 Bat Cave
Op het eiland Cayman Brac met zijn spectaculaire kalksteenkliffen en rotsformaties zijn verschillende wandelingen te maken. De wandelingen leiden je bijvoorbeeld langs de vuurtoren met zijn ongelofelijk mooie uitzicht en langs Little Cayman Brac Outlook. Dit is met name voor vogelspotters een leuke bezienswaardigheid. Maar het meest bijzondere is toch wel de Bat Cave. Hier verblijven maar liefst zo’n dertigduizend vleermuizen. Hoewel de lokale bevolking niet blij is met deze hoofdzakelijk fruit en nectar etende diersoort, zijn ze heel geschikt voor het verspreiden van allerlei plantensoorten. Deze vleermuizen komen vervolgens ook veel voor in de bossen en moerassen.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Cayman Islands National Museum
In één van de weinige 19de eeuwse gebouwen van het eiland is het nationale museum gehuisvest. In dit ‘Old Courts Building’ is veel gedaan aan onderzoek en het bewaren van allerlei Cayman erfgoederen. Onder de vele voorwerpen en documenten bevindt zich ook een ‘catboat’ uit 1920.
www.museum.ky
   
bezienswaardigheid nummer 4 Cayman Craft Market
In de hoofdstad George Town vind je aan zee een parkachtige omgeving. Hier tref je wekelijks de mooiste en meest unieke handwerken met uiteenlopende pracht creaties van de voornamelijk lokale bevolking. De meest gebruikte materialen bestaan uit niets meer riet, leer, zwart koraal, schelpen en hout. Ook worden er bijzondere sieraden te koop aangeboden.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Jolly Roger
Op deze replica boot van de 17de eeuwse Galleon Christopher Columbus ‘Nina’ wordt een leuke excursie aangeboden. Dit schip staat namelijk garant voor avontuur en veel plezier. Het echte piratenleven wordt hier nagespeeld door een zeer capabele crew. Kinderen mogen zelfs helpen met het werk aan boord, terwijl de ouders genieten van een heerlijke cocktail. Onderweg is er tijd om te zwemmen en/of te snorkelen.
www.piratesofthecaymans.com
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Stingray City
Op ongeveer acht kilometer van de hoofdstad George Town ligt een uitstekende duik- en snorkel lokatie wat bekend staat om zijn hoeveelheid Stingray’s ofwel pijlstaartroggen.Dit gebied noemt men Sandbar. In 1980 werden ze hier ontdekt door wat vissers en sindsdien worden hier veel excursies voor aangeboden. Sommige exemplaren kun je zelfs aaien. Veel van deze dieren zijn tam geworden doordat ze veelal inktvis gevoerd krijgen, wat hun favoriete maaltijd is.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Hell
Op het eiland Grand Cayman in West Bay is een gebied te vinden waar al voor 1,5 miljoen jaar zwarte kalksteenformaties te bewonderen zijn. Dit typische kalksteen vormt een zeer bizar uiterlijk, waardoor het voor sommige de ‘hel’ zou typeren. Grappig is dat je op het plaatselijke postkantoor een kaartje vanuit ‘de hel’ naar iemand kunt sturen.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Cayman Turtle Farm
In het grote Marine Park bij West Bay op Grand Cayman is altijd wat te beleven. Zo leer je er meer over alles wat leeft in de zee, maar ook over roofdieren, kaaimannen en natuurlijk de zeeschildpad. Er is een zoutwater lagune waar je kunt snorkelen tussen verschillende vissen of waar je via een tank neus aan neus met een haai kunt staan. Op de schildpaddenboerderij leven een kleine 11.000 zeeschildpadden van groot tot klein. Er zijn een paar eet- en drinkgelegenheden zodat je er de gehele dag kunt vertoeven.
www.turtle.ky
   
bezienswaardigheid nummer 9 Pedro St.James National Historic Site
Dit oudste gebouw van de Caymaneilanden behoorde eens toe aan de rijke Engelsman William Eden. Vijftig jaar nadat het gebouwd werd er de eerste regering van het land hier gevormd. Sindsdien noemt men dit huis ook wel het visitekaartje voor het ontstaan van de democratie. Tegenwoordig is het opengesteld voor publiek en ervaar je 200 jaar geschiedenis met een waanzinnig uitzicht op de azuurblauwe zee.
www.pedrostjames.ky
   
bezienswaardigheid nummer 10 Queen Elizabeth II Botanic Park
Op Grand Cayman ligt in het noorden van het eiland een prachtig en zeer zorgvuldig aangelegd park van ongeveer 26 hectare. Het naastgelegen meer trekt veel watervogels en andere dieren aan. Naast de indrukwekkende planten en bloemen vind je er een kruidentuin, een traditioneel Cayman huis, vlinders, blauwe leguanen en een orchideeëntuin. Het park ligt op ongeveer 45 minuten rijden van George Town.
   
  Meer informatie over Kaaimaneilanden:

Kaaimaneilanden informatie
winterzon vakantie op Kaaimaneilanden

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies