top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Tokyo, Japan

Japan
top 10 bezienswaardigheden:

Japan
Kyoto
Tokyo

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Tokyo

... meer handige websites

 

Als hoofdstad van Japan heeft de stad Tokio een belangrijke rol te vervullen. De stad ligt in het midden-oosten van het eiland Honshu, waar het in drie-en-twintig wijken wordt verdeeld. Vrijwel elke wijk heeft hierin zijn eigen charme, bezienswaardigheden en commerciële centra ontwikkeld. Behalve de titel van één van de duurste steden ter wereld, wordt Tokio ook genoemd als één van de meest leefbare. Wat ooit begon als een klein vissersdorp is nu uitgegroeid tot een metropool. De geschiedenis van de stad voert je ruim dertigduizend jaar terug in de tijd. De Edo periode, vanaf de zeventiende eeuw, was misschien wel de belangrijkste. Het was namelijk de stad Edo die in 1868 een nieuwe naam ontving, Tokyo. Toeristen kunnen in de stad Tokio alle kanten op. Uiteenlopende musea, heilige tempels, pagodes, parken, winkelcentra, moderne en historische architectuur, uitmuntende restaurants, gezellige uitgaansgelegenheden, theaters, modehuizen en de indrukwekkende skyline van Tokio zullen je tot het einde geboeid houden.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Tokyo

bezienswaardigheid nummer 1

Senso-ji Tempel

De oudste en meest bekende tempel van Tokyo is de Senso-ji Tempel. Deze bevindt zich in de wijk Taitō. De Senso-ji Tempel werd omstreeks de zevende eeuw gebouwd en verkeerd nog altijd in opperbeste staat. Via de poort ‘Kaminari-mon’ betreed je het heiligdom die groots is in alle opzichten. De poort is herbouwd in de twintigste eeuw, aangezien de voorganger door brand werd verwoest. De Senso-ji Tempel wordt zowel door pelgrims als toeristen veelvuldig bezocht. Ook de straat ‘Nakamise-Dōri’ die leidt naar deze tempel, is vaak druk bezocht. Je kunt hier dan ook uitstekende traditionele gerechten nuttigen en souvenirs aanschaffen. Het aller drukst is het hier tijdens het jaarlijkse drie daagse Sanja Matsui festival. Dit religieuze feest rondom de maand mei staat garant voor veel muziek, dans en parades.

   
bezienswaardigheid nummer 2

Meiji Jingū

Eén van de mooiste heiligdommen ‘Shintō shrines’ van Tokyo is de Meiji Jingū. In dit parkachtige gebied worden de honderd-twee-en-twintigste keizer Meiji en diens vrouw keizerin Shōken op indrukwekkende wijze geëerd. Dagelijks worden hier vele offers gebracht en komen er duizenden bezoekers die er genieten van het bosrijke gebied, de historische gebouwen, vaten die gevuld zijn met sake, vele geschreven gebeden die worden achtergelaten en het museum waar allerlei voorwerpen van dit keizerlijke paar bewaard blijven.

Meer info:
www.meijijingu.or.jp/english

   
bezienswaardigheid nummer 3

Tokyo National Museum

In het Uenopark in de wijk Taito heb je de mogelijkheid tot het bezoeken van het Nationaal Museum van Tokio. De geschiedenis van het land en de stad worden hier middels uiteenlopende kunstwerken verwoord. ‘Tokyo Kokuritsu Hakubutsukan’, zoals het officieel heet, is dan ook het grooste kunstmuseum van Japan. De collectie die onder andere uit samoerai zwaarden, porselein, traditionele kleding, schilderijen, meubels en houtsnij kunst bestaat, is verdeeld over verschillende gebouwen. En ook de tuinen van het Tokyo National Museum zijn zeker een bezoekje waard.

   
bezienswaardigheid nummer 4

Keizerlijk Paleis

Het Japanse keizerlijke paleis, wat vlakbij het Centraal Station van Tokio ligt, staat ook wel bekend als ‘Kokyo’. Tot 1868 regeerde Tokugawa Yoshinobu, de laatste militaire dictator van de Tokugawa shogunate hier vandaan. Veel van de gebouwen uit die tijd zijn verloren geraakt. Het huidige paleis ‘Kyūden’ is de residentie van keizer Akihito en keizerin Michiko. Vanaf 2019 zal deze taak overgegeven worden aan hun zoon Naruhito. Het keizerlijke paleis van Tokyo is slechts twee dagen per jaar geopend voor het publiek: op 2 januari en op de verjaardag van de keizer. De bijbehorende tuinen zijn gedurende het hele jaar deels toegankelijk voor publiek. Dagelijks worden er gratis rondleidingen georganiseerd die ongeveer een uur duren. Zonder rondleiding kun je evengoed wat details bewonderen, waaronder de bruggen Megane-bashi, Nijū-bashi en de East Gardens waar je het Suwano-chaya theehuis en de Tokagakudo Concert Hall kunt bezoeken.

   
bezienswaardigheid nummer 5

Ueno Park

Het culturele centrum van Tokyo is gecentreerd in en om het Ueno Park. Hier bevinden zich namelijk de meest musea, waaronder het prachtige Nationale Museum. Het Ueno Park heeft daarnaast ook enkele tempels, zoals de Kaneiji Temple, vele roze gekleurde bloesembomen en de levendige ‘Ameya-yokochō’ markt. Het Shinobazu meer en de Ueno Zoo zijn eveneens onderdelen van dit ruim bemeten stadspark van Tokio. 

   
   
bezienswaardigheid nummer 6

Ghibli Museum

In het Mitaka Inokashira Park bevindt zich het Ghibli Museum. Dit museum lijkt zelfs onderdeel van dit park te zijn, door de begroeiing aan de gevels. Het museum werd ontworpen door Miyazaki Hayao, een Japanse filmmaker, schrijver en animator. Zijn bekendheid is met name voortgekomen uit animatiefilms als ‘Spirited Away’. Zijn creativiteit lijkt onbegrensd en dus ook mogelijk in architectuur. In dit Ghibli Museum waan je je in sprookjesland. Ruimtes zijn ingericht om je te laten zien hoe creatieve processen tot stand komen en in het theater van het museum wordt een eindproduct geshowd. Daarnaast is er nog een bibliotheek, speelruimtes en een tuin op de bovenste verdieping. Doordat men met een tijdslot werkt, dien je vooraf een kaartje te reserveren.

Meer info:
www.ghibli-museum.jp/en/

   
bezienswaardigheid nummer 7

Tokyo Skytree

Met zijn 634 meter hoogte is de Tokyo Skytree een ware verschijning. Het losstaande bouwwerk werd in voltooid verklaard in 2012. Het ontwerp is gemaakt door de firma Nikken Sekkei, een Japans ontwerpbureau. De Tokyo Skytree is een televisietoren in de wijk Sumida, die de kleinere Tokio toren vervangt. De vier-honderd-vijftig verdiepingen bevatten onder andere een informatiecentrum, giftshop, Skytree Café, Sky Restaurant, Tokyo Skytree Tembo Deck, Tokyo Skytree Tembo Galleria en op het hoogste punt de Sorakara Point waar je een 360º uitzicht hebt over de stad. Dat hoogste punt bereik je op zeer bijzondere wijze!

Meer info:
www.tokyo-skytree.jp/en/

   
bezienswaardigheid nummer 8

Mount Fuji

Het is bijna niet voor te stellen, maar vanuit Tokio kun je uitzicht hebben op de indrukwekkende berg Mount Fuji. Deze ruim drie-duizend-zeven-honderd-zeven-en-zeventig meter hoge berg ligt echter meer dan honderd kilometer ten zuidwesten van deze hoofdstad. Mount Fuji, wat een vulkaan vormt, ligt op het eiland Honshu. Veel bergbeklimmers hebben de berg op hun verlanglijstje staan. Maar ook vele Japanners zien zo’n beklimming als een bedevaartstocht. Mount Fuji wordt binnen de Japanse cultuur gezien als een heilige vulkaan. Aan de voet van Mount Fuji zijn verschillende rijstvelden te vinden, een aantal meren, grotten en het iet wat lugubere Aokigahara bos. Dit bos wordt ook wel het zelfdodingsbos genoemd, aangezien er al heel wat mensen zichzelf van het leven hebben beroofd. Daarnaast zijn er ook twee populaire grotten te bezoeken, namelijk de ijsgrot ‘Narusawa’ en de windgrot ‘Fugaku’.

Meer info:
http://whc.unesco.org/en/list/1418

   
bezienswaardigheid nummer 9

Tsukiji vismarkt

Eén van de grootste makten in Tokio is de Tsukiji vismarkt. Het bevindt zich in wijk Chuo, wat ook wel Chuo City wordt genoemd. Het staat bekend als het belangrijkste commerciële centrum an Tokio. De Tsukiji vismarkt heeft een kern ‘jonai shijo’ waar vooral de verwerking en de veiling van vis plaatsvindt. En daarnaast is er ook een buitengedeelte ‘jogai shijo’ waarin vooral voornamelijk de bevolking, restaurants en toeristen hun inkopen doen. Midden in de nacht gaan vaak de deuren open, omdat de verse vis dan wordt binnengebracht. De verwerking en veilingen beginnen kort daarna, zodat de vrachtwagens geladen kunnen beginnen aan hun afleveringen. Met de opkomst van de zon is het grootste deel al achter de rug. De winkels in het buitengedeelte zijn vaak tot het eind van de ochtend geopend. In de directe omgeving van de Tsukiji vismarkt zijn veel goede eetgelegenheden te vinden.

   
bezienswaardigheid nummer 10

Shibuya

Het meest levendige deel van de stad Tokio speelt zich af rondom het stadsdeel Shibuya. Het wordt dan ook gezien als de meest populaire plek voor het nachtleven, om te shoppen of voor jonge mensen om af te spreken. Overal zie je neonverlichting, reclameborden, videoschermen en heel erg veel mensen. Als je graag naar mensen kijkt, dan is dit ‘the place to be’. Andere bezienswaardigheden binnen dit gebied zijn de heiligdommen Meiji Shrine, Yoyogi Park, Shinjuku Gyoen park, het National Noh Theatre en het culturele centrum Bunkamura.

   
 

Meer informatie over Tokyo:

5x zien & doen in Tokyo
Tokyo in één dag
Tokyo in 24 foto's
Tokyo tips
Tokyo voor beginners
bijzondere plaatsen in Tokyo

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies