top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Verona, ItaliŽ

ItaliŽ
top 10 bezienswaardigheden:

ItaliŽ

Plaatsen in ItaliŽ:
Bari
Bologna
Cagliari
Florence
Genua
Livorno
Lucca
Milaan
Napels
Palermo
Pisa
Rimini
Rome
Siena
Turijn
VenetiŽ

Verona

Meren in ItaliŽ:
Comomeer
Gardameer
Lago Maggiore

Provincies, streken en eilanden in ItaliŽ:
Amalfikust
Campania
Emilia-Romagna
LiguriŽ
Lombardije
PiŽmont
Puglia
SardiniŽ
SiciliŽ

Toscane

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Verona
reisadvies reisadvies ItaliŽ

... meer handige websites

 

VeronaVerona is een middelgrote stad gelegen in de regio Veneto. Verona ligt op enkele tientallen kilometers van het Gardameer en was al in het Romeinse tijdperk een belangrijke stad in het noorden van ItaliŽ. Gelukkig zijn een aantal bezienswaardigheden uit deze tijd nog bewaard gebleven. Verona wordt door Nederlandse toeristen vooral bezocht op het moment dat ze op vakantie zijn aan het Gardameer. Het aandeel van mensen dat bewust een stedentrip naar Verona boekt neemt echter ook toe. De stad heeft voldoende te bieden om mensen twee of drie dagen te vermaken. Om naar Verona te reizen kun je vanuit Nederland rechtstreeks vliegen naar het internationale vliegveld van Verona. Ook kun je naar VenetiŽ vliegen en vervolgens met de trein doorreizen naar Verona.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Verona

bezienswaardigheid nummer 1 Arena van Verona
Het bekendste bouwwerk van Verona is het Romeinse amfitheater: de Arena. Het amfitheater staat bekend vanwege de geweldige akoestiek. Daarom worden er in de zomermaanden prachtige operaís opgevoerd. Gedurende de rest van het jaar zijn er in de Arena ook regelmatig balletten te bewonderen en kun je genieten van diverse muziekvoorstellingen. Buiten de voorstellingen is de Arena ook van binnen te bewonderen.
www.bijzondereplaatsen.nl/italie/verona/arena-van-verona.htm
   
bezienswaardigheid nummer 2 Piazza delle Erbe
Het sfeervolle plein Piazza delle Erbe wordt eigenlijk als het hart van de stad gezien. Het plein heeft de fraaiste verzameling aan opvallende gebouwen. Midden op het plein is een permanente markt ingericht en staan terrasjes waarvandaan je het dagelijks leven in Verona op je gemak kunt bewonderen.
www.steden.net/italie/verona/piazza-delle-erbe/
   
bezienswaardigheid nummer 3 Casa di Giulietta
Het huis van Julia, het hoofdpersonage uit ĎRomeo & Juliaí, is tegenwoordig een soort van bedevaartsoord geworden voor verliefde stelletjes. Het beroeren van de rechterborst van het bronzen standbeeld van Julia zou geluk brengen in de liefde. Letterlijk hoogtepunt voor veel dames is om op het balkon van Julia te staan.
www.bijzondereplaatsen.nl/italie/verona/casa-di-giulietta.htm
   
bezienswaardigheid nummer 4 Torre dei Lamberti
In het centrum van Verona zijn een paar torens te vinden. De toren met beste uitzicht is Torre dei Lamberti. Tegen betaling kun je bijna tot het hoogste punt van 84 meter wandelen en genieten van het uitzicht over Verona. Bij de toren is ook een museum ingericht.
www.steden.net/italie/verona/torre-dei-lamberti
   
bezienswaardigheid nummer 5 Castelvecchio
De burcht gebouwd met rode bakstenen stamt uit de veertiende eeuw na Christus en ligt aan de Adige. Een groot deel van Castelvecchio is ingericht als museum, waar vooral veel kunst uit de veertiende tot en met de achttiende eeuw te bewonderen is. De manier waarop je door het museum en kasteel heen wandelt maakt het alleen al de moeite waard. Het is echt een mooie ontdekkingsreis door een stukje historie van Verona.
www.bijzondereplaatsen.nl/italie/verona/castelvecchio.htm
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Piazza Bra
Het grootste plein van Verona is Piazza Bra. Als je door de stadspoort Portoni della Bra de oude binnenstad binnenkomt, dan kom je vanzelf op dit plein uit. Aan Piazza Bra ligt onder andere de Arena van Verona. Populair zijn ook de vele restaurants en terrassen die aan de noordwestelijke kant van het plein liggen. Vooral in de zomermaanden is het hier erg levendig. De kwaliteit van de restaurants is hier over het algemeen prima.
www.steden.net/italie/verona/piazza-bra
   
bezienswaardigheid nummer 7 Via Mazzini
De Via Giuseppe Mazzini is dť winkelstraat van Verona. Deze autovrije straat vormt de slagader van het winkelengebied van Verona. Je vindt hier een aantal grote Italiaanse modemerken, maar ook leuke kleinere winkels. In Via Mazzini kun je je zeker wel een aantal uurtjes zoet houden als je wilt gaan winkelen. De hoofdentree van de winkelstraat zit ter hoogte van Piazza Bra. De straat begint met een winkel van modemerk Louis Vuitton.
www.steden.net/italie/verona/via-mazzini
   
bezienswaardigheid nummer 8 Arche Scaligere
De graftombes van de familie Scala vormen de mooiste gotische overblijfselen in Verona. De tombes bevinden zich in de lucht, voor de kerk Santa Maria Antica. De tombes zijn omsloten door een muur met daarin stalen hekken. De vijf monumenten stammen uit de veertiende eeuw.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Porta Borsari
Een fraaie stadspoort die gedeeltelijk stamt uit de eerste eeuw na Christus en deels nog ouder is. Dat is de Porta Borsari. De poort is gemaakt van kalksteen en bestaat uit drie verdiepingen. De poort heette in de Romeinse tijd Porta Iovia.
www.steden.net/italie/verona/porta-borsari
   
bezienswaardigheid nummer 10 Museum Lapidario Maffeiano
Liefhebbers van archeologie die moeten zeker een kijkje nemen in ťťn van de oudste archeologische musea van Europa. De collectie omvat een aantal fraaie vondsten uit diverse tijdperken. Belangrijk onderdeel wordt uiteraard gevormd door vondsten uit het Romeinse tijdperk.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Verona. Wil je in ťťn keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Verona. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Verona:

Verona voor beginners
Verona informatie
Verona op budgetbestemmingen.nl
bijzondere plaatsen in Verona
waar overnachten in Verona

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies