top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van VenetiŽ, ItaliŽ

ItaliŽ
top 10 bezienswaardigheden:

ItaliŽ

Plaatsen in ItaliŽ:
Bari
Bologna
Cagliari
Florence
Genua
Livorno
Lucca
Milaan
Napels
Palermo
Pisa
Rimini
Rome
Siena
Turijn
VenetiŽ

Verona

Meren in ItaliŽ:
Comomeer
Gardameer
Lago Maggiore

Provincies, streken en eilanden in ItaliŽ:
Amalfikust
Campania
Emilia-Romagna
LiguriŽ
Lombardije
PiŽmont
Puglia
SardiniŽ
SiciliŽ

Toscane

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo VenetiŽ
reisadvies reisadvies ItaliŽ

... meer handige websites

 

De prachtige stad VenetiŽDe in ItaliŽ gelegen stad VenetiŽ is uniek in de wereld. De voor een groot deel op palen gebouwde stad is wereldwijd bekend vanwege de historische binnenstad met de vele waterwegen. Een rondvaart met een gondel door VenetiŽ wordt door velen dan ook als ťťn van de meest romantische uitstapjes gezien die je kunt maken. De uitbaters maken hier handig gebruik van door tarieven te hanteren die erg hoog liggen. Men weet dat je hoogstwaarschijnlijk toch niet weigert, want wat is een vakantie in VenetiŽ zonder een gondeltocht? Naast het unieke uiterlijk van de stad onderscheidt VenetiŽ zich ook door het carnaval van VenetiŽ. Dit twaalf dagen durende feest stamt uit het jaar 1268. Kenmerkend voor het Venetiaanse carnaval zijn de maskers, die daardoor een gewild souvenir zijn bij een stedentrip aan de stad op het water.

 

Top 10 bezienswaardigheden van VenetiŽ

bezienswaardigheid nummer 1 Canal Grande
Het Canal Grande is met recht de hoofdslagader van VenetiŽ te noemen. Deze verkeersroute is ongeveer 4 kilometer lang en kronkelt door verschillende wijken van VenetiŽ. Een toeristische route volg je natuurlijk met een echte Venetiaanse gondel of een iets voordeligere Vaporetto (boot). Omdat het verkeer vroeger heel veel over deze Canal Grande voerde, hebben de gevels aan deze waterzijde vaak het mooiste aanzicht. Bacino Orseolo is de opstapplaats van alle gondels. Met een tocht door dit kanaal kom je langs veel historische bezienswaardigheden zoals Caí díOro, Pallazzo Foscai, Dogenpaleis, CaíDario, Palazzo Vendramin-Calergi, CaíRezzonico, Palazzo dei Camerlenghi en Basiliek Santa Maria della Salute. Met een route over Canal Grande passeer je waarschijnlijk een aantal bekende bruggen als Rialtobrug, Ponte dellíAccademia, Ponte Degli Scalzi en Ponte della Costituzione.
www.steden.net/italie/venetie/canal-grande

Reserveer je gondelvaart!
Je kunt in VenetiŽ een privťgondel afhuren, maar de daarbij behorende prijzen zijn erg pittig. Zeker als je met minder dan vier personen bent is het (aanzienlijk) voordeliger om een kaartje te kopen voor een gedeelde gondel. Deze kaarten zijn vanwege de relatief lage prijs erg populair, waardoor vooraf reserveren aan te raden is.
Koop hier via internet je kaartje(s) voor een gondeltocht in VenetiŽ

   
bezienswaardigheid nummer 2

Piazza San Marco
Het belangrijkste en meest bekende plein van VenetiŽ is Piazza San Marco . Er wordt gezegd dat Napoleon het zelfs ďde salon van EuropaĒ noemde. Aan het plein ligt de grote kathedraal van VenetiŽ, namelijk de San Marco Basiliek, de ingang van het Dogepaleis en Torro dellíOrologio. De Campanile van VenetiŽ is een bijna 100 meter hoge klokkentoren, welke ook op het plein van San Marco staat. De toren is te beklimmen voor een fraai uitzicht over VenetiŽ. Aan de rand van het plein zijn diverse terrassen, winkels en andere horecagelegenheden. Het San Marco plein staat met regelmaat onder water door het stijgende water.
www.steden.net/italie/venetie/san-marcoplein

   
bezienswaardigheid nummer 3 Dogepaleis
Het Dogepaleis staat op het Piazza San Marco. Vroeger was dit het paleis van de leider van Republiek VenetiŽ en werden hier de meest belangrijke beslissingen genomen voor VenetiŽ. Nu is het een zeer mooi museum waar je wel even de tijd voor moet nemen.
www.bijzondereplaatsen.nl/italie/venetie/dogepaleis.htm

Wil je alles weten van het Dogepaleis? Boek dan de skip-the-line toegang tot het Dogepaleis met audiogids.

   
bezienswaardigheid nummer 4 San Marco Basiliek
Aan het belangrijkste plein van VenetiŽ ĎPiazza San Marcoí ligt de overweldigende basiliek San Marco. Het is de beroemdste kerk van de stad. Hoewel de basiliek al meerdere keren is gebouwd, verbouwd en daarna weer verwoest, stamt de eerste fase van de hedendaagse basiliek uit 1063. Door de eeuwen heen zijn er wel veel aanpassingen gedaan en is het uiterlijk meerdere malen veranderd. Verschillende invloeden, waaronder de oosterse, zijn terug te vinden in dit zeer mooie historisch gebouw. Een mooi voorbeeld hiervan is Klokkentoren de Campanile.
www.steden.net/italie/venetie/marcobasiliek
   
bezienswaardigheid nummer 5 Rialtobrug
De Rialtobrug is de meest bekende en tevens oudste brug van de stad VenetiŽ die over de Canal Grande loopt. De Canal Grande is het grootst en meest belangrijke kanaal van de stad. De brug ligt er sinds 1181 en was toen een vlotbrug die dus beweegbaar was. Later werd deze vervangen door een houten brug, die weer later werd vervangen door een stenen brug. De huidige brug is ontworpen door Antonio da Ponte.
www.steden.net/italie/venetie/rialtobrug/
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Cannaregio
Het stadsdeel Cannaregio wordt beschouwd als het authentieke VenetiŽ. Het kanaal van Canneregio, waar dit deel zijn naam aan heeft te danken, was vroeger de plaats waarlangs toeristen VenetiŽ binnen kwamen. Tot dit stadsdeel behoort ook de wijk Ghetto, wat de Joodse wijk is. Deze wijk is in drie delen opgesplitst, Ghetto Nove (oudste), Ghetto Vechio (nieuw) en Ghetto Nuovissimo (nieuwste). Ook hier werden de joden tijdens de Tweede wereldoorlog niet gespaard, er werden ongeveer tweehonderd Joden gedeporteerd. Van de nog reeds vijf synagogen hebben er inmiddels drie de functie van museum gekregen.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Dorsoduro
Dorsoduro is een wijk in VenetiŽ waar het eiland Giudecca ook tot gerekend wordt. Aan het kanaal van Giudecca ligt een lange gezellige promenade. Verschillende mooie panden en paleizen sieren deze wijk. Het Caí Rezzonico uit de 17e eeuw is tegenwoordig een museum voor de Venetiaanse kunst. Gallerie dellíAccademia en Palazzo Venier dei Leoni met de Peggy Guggenheim collectie zijn voorbeelden van wat er nog meer te bezoeken is in deze wijk. De mooie indrukwekkende Basiliek Santa Maria della Salute mag zeker niet ontbreken.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari
De basiliek van Santa Maria Gloriosa dei Frari is een zeer grote 15e eeuwse kerk met klokkentoren. Het ligt in het stadsdeel San Polo. Verschillende bijzondere schilderijen als ĎMadonna di CaíPesaroí en drieluiken van Giovanni Bellini zijn er te bewonderen. Er zijn graven van verschillende grootheden, waaronder de componist Claudio Monteverdi, beeldhouwer Antonio Canova en de kunstschilder Titiaan.
www.steden.net/italie/venetie/basilica-di-santa-maria-gloriosa-dei-frari
   
bezienswaardigheid nummer 9 Teatro La Fenice
Het wereldberoemde opera theater van VenetiŽ is Teatro La Fenice. In 1744 brandde het eerste opera theater van VenetiŽ helemaal af. In 1792 stond er een nieuw theater wat de naam ĎLa Feniceí kreeg. In de 19e eeuw zijn hier operaís in premiŤre gegaan van Bellini, Rossini en Donizetti. Helaas brandde het wederom af in 1836 en sloeg dit noodloot weer toe in 1996. La Fenice werd opnieuw gebouwd volledig in de 19e eeuwse stijl naar een ontwerp van Aldo Rossi. Door middel van oude fotoís is het allure van die tijd terug gebracht in het ontwerp zoals het nu is. De eerste productie was ĎLa Traviataí in 2004. De meningen over het eindresultaat zijn verdeeld.
www.steden.net/italie/venetie/teatro-la-fenice
   
bezienswaardigheid nummer 10 Murano
Het eiland Murano is bekend vanwege de glasblazers. Al sinds de middeleeuwen wordt op Murano het wereldwijd bekende handgemaakte glaswerk gemaakt. Op Murano kun je de werkplaatsen en winkels van de glasblazers bezoeken, net als het glasmuseum.
www.steden.net/italie/venetie/murano
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals VenetiŽ. Wil je in ťťn keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago VenetiŽ. Daar kun je per hotel, appartement en B&B meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over VenetiŽ:

5 niet te missen bezienswaardigheden in VenetiŽ
VenetiŽ in ťťn dag
VenetiŽ informatie en tips
VenetiŽ informatie
VenetiŽ informatie
VenetiŽ voor beginners
bijzondere plaatsen in VenetiŽ

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies