top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van SiciliŽ, ItaliŽ

ItaliŽ
top 10 bezienswaardigheden:

ItaliŽ

Plaatsen in ItaliŽ:
Bari
Bologna
Cagliari
Florence
Genua
Livorno
Lucca
Milaan
Napels
Palermo
Pisa
Rimini
Rome
Siena
Turijn
VenetiŽ

Verona

Meren in ItaliŽ:
Comomeer
Gardameer
Lago Maggiore

Provincies, streken en eilanden in ItaliŽ:
Amalfikust
Campania
Emilia-Romagna
LiguriŽ
Lombardije
PiŽmont
Puglia
SardiniŽ
SiciliŽ

Toscane

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo SiciliŽ
reisadvies reisadvies ItaliŽ

... meer handige websites

 

Het Italiaanse eiland SiciliŽ ligt ten zuidwesten van het vasteland van ItaliŽ. Op een landkaart is SiciliŽ de bal waar de laars tegenaan lijkt te schoppen. SiciliŽ is volgens de fans de meest pure Italiaanse bestemming. In de zomermaanden is het in ieder geval wel de heetste, als de thermometer geregeld ver boven de dertig graden uitkomt. SiciliŽ heeft een eigen keuken, die iets afwijkt van de traditionele Italiaanse keuken. In het algemeen kun je zeggen dat veel gerechten wat meer 'bite' hebben door het gebruik van meer kruiden, pepers en andere natuurlijke smaakmakers.

 

Top 10 bezienswaardigheden van SiciliŽ

bezienswaardigheid nummer 1 Vulkaan Etna
In het oosten van het eiland SiciliŽ ligt de wereldberoemde vulkaan de Etna. Lokaal noemt men de vulkaan ĎMongibelloí. De vulkaan heeft een hoogte van 3323 meter en is tot op bijna 3.000 meter te bezoeken. Op ongeveer 1.800 meter zijn twee vertrekpunten voor wandel- en skitochten te vinden. Dit zijn Rifugio Sapienza en Piano Provenzana. Nog altijd behoort de Etna tot ťťn van de actiefste vulkanen ter wereld.
www.in24fotos.nl/etna

Meer info over de Etna

   
bezienswaardigheid nummer 2 Palermo
De hoofdstad van het eiland SiciliŽ is meer dan 2700 jaar oud en herbergt veel historische gebouwen, pleinen en cultuur. Palermo is een stad met ontzettend veel geschiedenis, maar ook muziek, kunst en lekker eten. De prachtige paleizen als Palazzo dei Normanni, La Zisa en Palazzo Abatellis zijn een lust voor het oog. Maar het gaat nog verder. De kerken die er in Palermo te vinden zijn, doen zeker niet onder voor de paleizen. Bijvoorbeeld de majestueuze kathedraal van Palermo of de kerk van Santa Maria dellíAmmiraglio, die ook wel Martorana wordt genoemd, met het uitzicht over het Piazza Bellini. Vooral de binnenkant van laatst genoemde kerk is zeker de moeite waard. Waarschijnlijk komt u in de stad Palermo ogen te kort voor al het pracht en praal wat deze schitterende stad te bieden heeft.
www.steden.net/italie/palermo
   
bezienswaardigheid nummer 3 Messina
De stad die het dichtst bij het vaste land van ItaliŽ ligt is Messina. De oversteek is slechts vier kilometer, waardoor het ook een vrij druk punt is. De stad wordt omringd door de prachtige Peloritan bergen. Prominent in de haven aanwezig is een monument wat men het Maria kolom noemt. De tekst die erop staat is ĎVos et ipsam civitaten Benedicimusí betekend vrij vertaald Ďwij zegenen u en uw stadí. Het staat er ter ere van de maagd Maria. Er zijn een aantal musea te vinden, waaronder het Nationaal en het ZoŲlogisch Museum. De kathedraal van de stad Messina heeft een zeer mooie klokkentoren.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Agrigento
De beroemde tempel van Concordia is te vinden in de oude stad Agrigento. Deze stad was in de tijden van de Ďgouden eeuwí zeer belangrijk. Het heeft dan ook een zeer rijke archeologische erfenis wat jaarlijks vele toeristen trekt. De best bewaarde tempels zijn Juno Lacinia en Concordia. Resten van de grootste tempel is die van Zeus. Waarschijnlijk zelfs de grootste Dorische tempel ooit.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Syracusa
In de kleine vissershaven van Syracusa heerst een vrij rustige sfeer. Een paar statige panden sieren de kade en in het water liggen vaak kleine gekleurde vissersboten. Het Grieks theater is goed bewaard gebleven en behoort tot ťťn van de toeristische attracties van de stad. Op het historische eilandje Ortygia wat in de stad Syracusa ligt vind je verder een tempel ĎDom van Syracusaí, ruÔnes van de tempel van Apollon en een archeologisch museum Paolo Orsi.
www.steden.net/italie/syracusa
   

 
bezienswaardigheid nummer 6 Barokstad Noto
SiciliŽ heeft in het zuidwesten een prachtige barokstad liggen, die in ItaliŽ zelfs als belangrijkste barokstad wordt genoemd. Dit is de stad Noto. Natuurlijk zijn hier schitterende bouwwerken te zien in de mooie barokke stijl.Zo is er een prachtige kathedraal geheel gebouwd van de typische honingkleurige turfsteen die het gebied rijk is. Vlakbij op dit plein Piazza Municipio staat het eveneens mooie stadhuis ĎPalazzo Ducezioí. Met een wandeling door de smalle straten van de stad Noto heb je een goed zicht op de prachtige balkons en geveltjes van de huizen in het centrum. Vergeet vooral niet om de Chiesa di San Carlo te beklimmen en te genieten van het fraaie uitzicht over Noto.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Catania
Aan de voet van vulkaan de Etna ligt de stad Catania. Een leuk feitje is dat deze stad de meeste theaters van het hele eiland telt. Er wonen dan ook heel wat mensen die actief zijn in zowel professionele als amateur-theatergroepen. De historische stad Catania heeft een aantal bijzondere bezienswaardigheden. Zeer trots zijn de bewoners vooral op de magistrale kathedraal van de stad. Je vindt deze prachtige kathedraal aan het Piazza del Duomo. De prachtige kerk San Benedetto vind je in de mooiste straat, namelijk de Via dei Crociferi.
www.steden.net/italie/catania
   
bezienswaardigheid nummer 8 Villa Romana del Casale bij Piazza Armerina
Een zeer indrukwekkende Romeinse villa uit de vierde eeuw is te vinden vlakbij de plaats Piazza Armerina. In de behoorlijk grote villa kun je onder andere thermale baden, een basiliek, een atrium, eetkamer en de grootste en meest complexe verzameling van Romeinse mozaÔeken ter wereld bewonderen. Je ziet er afbeeldingen van meisjes in bikini en een gebeurtenis rondom een jacht op dieren.
   
bezienswaardigheid nummer 9 Autodromo di Pergusa
Liefhebbers van de autosport moeten zeker een kijkje nemen op hťt circuit van SiciliŽ. De Autodromo di Pergusa ligt om het Lago Pergusa in de buurt van de plaats Enna. Regelmatig worden hier grote races gereden, waaronder het Middellandse Zee Grand Prix en World Superbike Championship.
www.autodromopergusa.it
   
bezienswaardigheid nummer 10 Etnaland
Aan de voet van de vulkaan de Etna ligt een groot pretpark die elk kinderhart sneller laat kloppen. Dit waterpretpark staat garant voor veel familiepret. Een deel van het park bestaat uit een dierentuin waar je oog in oog kunt staan met tijgers, olifanten en lamaís. Tot de topattracties horen een bobsleebaan met water, wildwater banen waar je op een opblaasband doorheen moet en heel veel glijbanen met licht en geluid.
www.etnaland.eu
   
  Meer informatie over SiciliŽ:

beste reistijd voor SiciliŽ
beste maanden voor een zonvakantie in SiciliŽ
bijzondere plaatsen in SiciliŽ
de mooiste dorpjes van SiciliŽ
SiciliŽ in 24 foto's
SiciliŽ informatie
SiciliŽ informatie
SiciliŽ voor beginners

  ...meer handige websites
   
Tururi Tours dť specialist voor SiciliŽ en SardiniŽ 

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies