top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Rome, Italië

Italië
top 10 bezienswaardigheden:

Amalfikust
Bari
Bologna
Cagliari
Campania
Comomeer
Emilia-Romagna
Florence
Gardameer
Genua
Italië
Lago Maggiore
Ligurië
Livorno
Lucca
Milaan
Napels
Palermo
Piëmont
Pisa
Rimini
Rome
Sardinië
Sicilië
Siena
Toscane
Turijn
Venetië

Verona

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Rome
reisadvies reisadvies Italië

... meer handige websites

 

Rome bezienswaardigheden top 10Rome is de hoofdstad van Italië. Voorheen was het de hoofdstad van het Romeinse Koninkrijk, de Romeinse Republiek en het Romeinse Keizerrijk. Nadat Rome eeuwenlang één van de belangrijkste steden ter wereld is geweest, is het nu binnen Europa één van de meest populaire toeristische steden. Men komt massaal naar de overblijfselen kijken van het eens zo machtige Rome. De historische bouwwerken vormen een belangrijk onderdeel van het hedendaagse Rome. Uniek voor de stad is verder de aanwezigheid van het kleinste land ter wereld binnen de stad. Dwergstaat Vaticaanstad is met slechts 0,44 vierkante kilometer oppervlakte een unieke enclave binnen Rome. Vrijwel geen enkele toerist slaat een bezoek aan dit Rooms-Katholieke bolwerk over tijdens weekendje naar Rome. Wil je alle belangrijke bezienswaardigheden van Rome bewonderen? Trek dan gerust een dag of vier tot vijf uit voor je bezoek aan deze indrukwekkende stad.

Reserveer vooraf

Rome is een zeer populaire stedentripbestemming met veel populaire bezienswaardigheden. Dat leidt tot lange wachtrijen, uitverkochte tours met gids en soms lukt het gewoonweg niet om op een bepaalde dag zonder reservering binnen te komen. Bij TicketBar Rome reserveer je je kaarten vooraf online. Je kunt gewoon met iDeal betalen en de wachtrijen in Rome voorbijlopen.
Bekijk alle tickets, rondleidingen en excursies bij TicketBar.

Kortingskaart

Als je alles uit een bezoek aan Rome wilt halen dan kun je het beste een kortingskaart voor Rome kopen. Met de voordelige ROMA PASS heb je gedurende drie dagen gratis toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden en musea zoals het Colosseum, Villa Borghese, Forum Romanum en meer dan dertig musea. Gratis gebruik van het openbaar vervoer is inbegrepen bij deze voordeelkaart. Je kunt de ROMA PASS vooraf via internet bestellen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Rome

bezienswaardigheid nummer 1 Colosseum
Het Colosseum is eigenlijk een Flavisch Amfitheater, omdat het gebouwd werd in de eerste eeuw na Christus door Flavische keizers. Het is gebouwd voor spelen die werden gefinancierd door de keizer. Nadat men er miljoenen liters water in liet lopen, werden er ook zeeslagen geënsceneerd. Diverse natuurrampen hebben vervolgens verschillende beschadigingen veroorzaakt. Nog altijd is het een zeer imposant gebouw, wat elk jaar miljoenen toeristen trekt. Inmiddels behoort het tot één van de zeven wereldwonderen.

TIP - Boek vooraf!
Vermijd de lange wachtrijen met skip the line tickets voor het Colosseum.

   
bezienswaardigheid nummer 2 Pantheon
Er wordt gezegd dat het Pantheon het best geconserveerde antieke monument van Rome is. De bijzondere bouwkunst is al vaak een bron van inspiratie geweest. De opening, van negen meter doorsnede boven in de koepel, geeft een zeer bijzondere lichtinval. Het interieur is minstens zo bijzonder als de buitenkant doet vermoeden. De beroemde renaissance schilder Rafael en zijn verloofde, koning Vittorio Emanuele II en Umberto I liggen begraven in het Pantheon. Nog steeds is het Pantheon een imposante verschijning voor architecten en andere bouwkundigen.
www.bijzondereplaatsen.nl/italie/rome/pantheon.htm
   
bezienswaardigheid nummer 3 Trevifontein
Deze wonderschone fontein ligt aan het Piazza di Trevi en zit tegen de achterkant van het Palazzo Poli (paleis) gebouwd. Dit fontein heeft een hoogte van wel 26 meter en is 22 meter breed. Trevi betekent ‘drie wegen’ en verwijst dus naar het punt waar vroeger drie wegen samen kwamen op dit plein. De mythe vertelt, dat wanneer je met je rug naar het fontein staat en met de rechter hand twee munten over de linker schouder gooit in het fontein, je ooit weer terug zult keren. Een andere mythe vertelt hierbij dat je dan je geliefde zult ontmoeten in de “eeuwige stad”. Hierbij moet je tijdens het gooien dan wel de ogen sluiten, aan Rome denken en de volgende tekst zeggen; arrivederci Roma, tibi gratia volo, in tiberis aqua tua fluit (tot wederziens Rome, ik wil je genade, je water stroomt naar de Tiber). In de periode 2013-2015 wordt er een grootschalige restauratie uitgevoerd aan de Trevifontein.
   
bezienswaardigheid nummer 4 Forum Romanum
Heel ver terug in de geschiedenis, werd Forum Romanum gezien als het centrum van Rome. Nu zijn er veel ruïnes te vinden, zoals Tempel van Castor en Pollux, Basilica Julia, Tempel van Saturnus, Tempel van Vespasianus en Titus. Trek voor een bezoek aan dit antieke deel van de stad maar gerust een paar uur uit, want het beslaat een aardige oppervlakte en er is veel te zien. Wie alles uit een bezoek aan Forum Romanum wil halen die kan het beste een rondleiding met een ervaren gids boeken.
   
bezienswaardigheid nummer 5 Vaticaanstad
Vaticaanstad is de kleinste onafhankelijk staat ter wereld. Het ligt volledig omgesloten door de stad Rome en mag daarom ook niet in deze top 10 ontbreken. Vanuit hier spreekt de Paus de wereld toe tijdens kerst vanaf het Sint Pietersplein. Deze stad staat vol met bijzondere historische gebouwen en monumenten, waaronder natuurlijk de Sint-Pietersbasiliek wat ligt aan het Sint-Pietersplein, de Vaticaanse musea, het apostolisch paleis en de Sixtijnse Kapel. Vanuit de indrukwekkende grote koepel in de Sint-Pietersbasiliek heb je een magnifiek uitzicht over Vaticaanstad en Rome.
www.top10bezienswaardigheden.nl/vaticaanstad

TIP - Boek vooraf!
Skip the line-tickets en rondleidingen voor Vaticaanstad, de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel zijn vooraf via internet te boeken met korting.

   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Musea
De historische stad Rome zit vol met verhalen, monumenten en mythes waarover veel terug te vinden is in de enorm vele musea die er in Rome te vinden zijn. Hieronder noemen we er een paar: Capitolijnse Museum met veel archeologie en kunst uit de oudheid, Palazzo Nuovo met veel beeldhouwwerken van o.a. Venus Capitolina, Palazzo dei Conservatori met monumentale beelden en fresco’s van Giuseppe Cesari en het bronzen hoofd van keizer Constantijn, Galleria nazionale d’arte moderna e contemporanea GNAM met moderne en hedendaagse kunst welke ligt in het mooie park Villa Borghese, Vaticaanse Musea in de Apostolische paleizen met diverse kunstwerken aangekocht door de pausen die er zijn geweest. Natuurlijk zijn er nog veel meer musea.
   
bezienswaardigheid nummer 7 Winkelen
De meest dure, luxe en chique winkelstraat van Rome is toch wel Via Condotti. Hij is niet lang, maar wel mooi. Je vindt er onder andere Dior, Yves Saint Laurent, Cartier en Gucci. Aan de Via Condotti ligt het plein Piazza di Spagna waar het altijd een behoorlijke drukte is. Niet alleen om het prachtige fontein ‘Fontana della Barcaccia’, maar ook als winkelstraat en rustpunt op de vele “Spaanse Trappen”. Van hieruit loop je in andere winkelstraten als Via Borgognona met ook vele topmerken. En dan is er nog de prachtig mooie straat Via Frattina die qua inhoud zeker niet onder doet voor de bovenstaande straten. Voor typische streekproducten moet u meer richting Vaticaanstad gaan, waar je in Via Cola de Rienzo dit soort winkeltjes tegenkomt. In Rome kan je ook prima terecht bij tweedehands winkeltjes of de vele markten die er gehouden worden. De grootste markt is de Porta Portese die iedere zondag te vinden is aan de Via Portuense.
   
bezienswaardigheid nummer 8 Villa Borghese
Het zeer grote stadspark Villa Borghese trekt vele inwoners van Rome, maar ook toeristen aan. Het park telt zo’n 80 hectare met daarin aangelegde tuinen, musea, paviljoenen, sculpturen en villa’s. Het Villa Borghese Pinciana wordt gezien als het belangrijkste bouwwerk van dit mooie park. In het park vind je ook het nationale museum Galleria Borghese en het zomerhuis van Paus Julius III, Villa Giulia wat is gebouwd tussen 1551 en 1555. De dierentuin van Rome ligt ook in dit park en heet tegenwoordig Bioparco.
www.bijzondereplaatsen.nl/italie/rome/villa-borghese.htm
   
bezienswaardigheid nummer 9 Monument van Victor Emanuel II
Tussen Piazza Venezia en de Capitolijn staat het prachtige monument van Victor Emanuel II, wat in Italië beter bekend is als ‘Altare della Patria (Altaar van het vaderland). Victor Emanuel II was de eerste koning van het verenigd Italië. In het monument zit dan ook een museum wat over deze eenwording van Italië gaat. Alleen al aan het ruiterstandbeeld van Victor Emanuel II is 20 jaar gewerkt. Ook bij dit monument zijn weer fonteinen te vinden. Deze fonteinen symboliseren de Adriatische Zee en de Tyrreense Zee.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Thermen van Caracalla
Hier bij de Thermen van Caracalla ligt de basis waarop vele badhuizen zijn geïnspireerd. Op ongeveer 11 hectare is deze enorm grote badinrichting te bezoeken, waar je wel even de tijd voor moet nemen. Hoewel de buitenkant redelijk sober was, was de binnenkant alles behalve dat. Vloeren van marmer, wanden met mozaïek, zuilen met kroonlijsten, profier en graniet. Het kon niet op. Het geheel bood plaats aan ongeveer 1600 mensen.  
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Rome. In Rome kunnen de prijzen tussen de verschillende hotels en aanbieders aanzienlijk uiteen lopen. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Rome. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Rome:

5x zien & doen in Rome
bijzondere plaatsen in Rome
Rome informatie
Rome informatie
Rome voor beginners

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies