top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Pisa, Italië

Italië
top 10 bezienswaardigheden:

Italië

Plaatsen in Italië:
Bari
Bologna
Cagliari
Florence
Genua
Livorno
Lucca
Milaan
Napels
Palermo
Pisa
Rimini
Rome
Siena
Turijn
Venetië

Verona

Meren in Italië:
Comomeer
Gardameer
Lago Maggiore

Provincies, streken en eilanden in Italië:
Amalfikust
Campania
Emilia-Romagna
Ligurië
Lombardije
Piëmont
Puglia
Sardinië
Sicilië

Toscane

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieën:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Pisa
reisadvies reisadvies Italië

... meer handige websites

 

PisaDe zeer bezienswaardige Italiaanse stad Pisa ligt in de regio Toscane. Wereld beroemde gebouwen zoals de scheve toren en de kathedraal trekken jaarlijks miljoenen toeristen naar Pisa. Er is natuurlijk veel meer te zien. Een mooi verschijnsel om gade te slaan is hoe andere toeristen op de foto gaan met de toren van Pisa. Je wilt niet weten hoeveel keer dat de toren binnen een etmaal zogenaamd omvergeduwd wordt.

 Er zijn heel veel andere historische gebouwen, pleinen en paleizen te vinden die zeker de moeite waard zijn. Zeker qua kunst en architectuur is Pisa een interessante stad te noemen. We hebben getracht de meest bijzondere bezienswaardigheden voor je samen te stellen.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Pisa

bezienswaardigheid nummer 1 Scheve Toren van Pisa
Het allerberoemdste monument van Pisa is toch wel zijn scheve toren ‘Torre pendente di Pisa’. De klokkentoren (campanile) hoort bij de naast kathedraal ‘Duomo di Pisa’. Als sinds het begin van de bouw in 1173 ging het mis met de toren. De eerste verdiepingen werden scheef gebouwd. In de jaren erna heeft men telkens met nieuwe verdiepingen het recht proberen te krijgen, maar dat is niet gelukt. Om veiligheidsredenen zijn er verschillende pogingen gedaan om te voorkomen dat de Toren van Pisa werkelijk om zou gaan vallen. Het is zelfs een tijdje gesloten geweest voor publiek. Na de laatste renovatie zou de toren in 2008 stabiel zijn verklaard.
www.pisavoorbeginners.info/toren-van-pisa.htm  
   
bezienswaardigheid nummer 2 Piazza dei Miracoli
Aan dit belangrijkste plein van Pisa, wat zelfs tot het belangrijkste centra qua Middeleeuwse kunst van de wereld wordt genoemd, liggen de top bezienswaardigheden van de stad. Het plein wordt ook wel Piazza del Duomo genoemd. Hier staan de scheve Toren van Pisa, de Dom en de doopkapel dicht bij elkaar.
www.steden.net/italie/pisa/piazza-dei-miracoli
   
bezienswaardigheid nummer 3 De Dom
Deze middeleeuwse ‘Duomo di Santa Maria Assunta’ is naast de scheve toren het beroemdste gebouw van Pisa. De architectonische Romaanse bouwstijl is zeer rijkelijk terug te vinden, zeker qua verfraaiing. Men heeft destijds werkelijk nergens op bezuinigd. Men is omstreeks 1064 begonnen met de bouw om vervolgens in 1118 tot inwijding over te kunnen gaan. Door de jaren heen hebben er wel wat aanpassingen en restauraties plaatsgevonden. Ook de binnenkant is magnifiek te noemen en zelfs dat is een ‘understatement’.
www.steden.net/italie/pisa/duomo-santa-maria-assunta
   
bezienswaardigheid nummer 4 Baptisterium
Als een los onderdeel van de Duoma di Santa Maria Assunta is deze doopkapel gebouwd omstreeks 1152. Het is nog altijd de grootste doopkapel van Italië. Het doopvont wat door Guido da Como werd ontworpen dateert uit 1246. Ook dit gebouw is aansluitend op de andere complexen aan de Piazza dei Miracoli met zeer grote schoonheid vervaardigd.
www.bijzondereplaatsen.nl/italie/baptisterium-san-giovanni.htm
   
bezienswaardigheid nummer 5 Nationaal Museum van het Palazzo Reale
Ooit behoorde dit zestiende eeuwse paleis toe aan de welgestelde familie Medici. Nu vandaag is het geel gekleurde paleis een museum. Dit ‘Museo Nazionale di Palazzo Reale’ biedt een kijkje in het leven van families Medici, Lotharingen en Savoye die er gewoond hebben. Oude meubelen, schilderijen en tapijten zijn er goed bewaard gebleven.
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Botanische Tuin
Aan de universiteit van Pisa ligt de schitterend aangeklede ‘Orto Botanico di Pisa’. De botanicus Luca Ghini had vlak na de oprichting in 1544 de leiding over de tuin. In 1591 echter werd de tuin verplaatst naar zijn huidige locatie aan de Via Luca Gini te Pisa. Er bevinden zich nu prachtige vijvers, kruidentuinen, een natuurhistorisch museum, bibliotheek en een arboreta.
www.biologia.unipi.it
   
bezienswaardigheid nummer 7 Piazza dei Cavalieri
Na het Piazza del Duomo is dit het belangrijkste en beroemdste plein van de stad Pisa. Vanuit hier werd vroeger bijvoorbeeld de stad geregeerd. Dit ‘plein van de ridders’ staat ook wel bekend als Knights Square. Je vindt er het Palazzo della Carovana met daarop het standbeeld van Cosimo, Palazzo dell’Orologio, San Rocco, Palazzo del Collegio Puteano en het Palazzo del Consiglio dei Dodici.
www.steden.net/italie/pisa/piazza-dei-cavalieri
   
bezienswaardigheid nummer 8 Corso Italia
Iedereen weet dat Italië bekend staat om zijn verfijnde smaak van mode, lekker eten en gezelligheid. Dit alles is dan ook prima gecentreerd in het gezellige, doch kleine winkelgebied van Pisa. De meeste winkels liggen aan de Corso Italia en Borgo Stretto. Rondom de Corso Italia liggen twee schitterende historische wijken. Helaas zijn een aantal oude panden gerestaureerd of herbouwd en daarmee ingrijpend gemoderniseerd.
www.steden.net/italie/pisa/corso-italia
   
bezienswaardigheid nummer 9 Sant’Antionio
Deze oudste wijk van de stad Pisa ligt aan de rivier Arno. De wijk staat vol met indrukwekkende en oogstrelende oude gebouwen, kerken en een Benedictijner klooster. Ga zeker eens langs de witte Santa Maria della Spina kerk en maak een wandeling door de Lungarno Gambacorti. Als je eenmaal onder de brug ‘Ponte della Cittadella door bent kom je in een andere historische wijk uit. Dit is de wijk ‘Santa Maria’.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Teatro Verdi
Geliefd door vele Italianen en bekeken door alle toeristen! Dit theater staat namelijk bekend als traditioneel, mooiste en meest authentiek theater van Italië. Het theater is in 1867 geopend met ruimte voor zo’n 900 gasten. Die binnenkant komt alle beloftes na. Zeker de balkons zijn prachtig.
www.teatrodipisa.pi.it
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Pisa. Wil je in één keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Pisa. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Pisa:

5x zien & doen in Pisa
Pisa in één dag
Pisa tips
Pisa voor beginners
waar overnachten in Pisa

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies