top 10 bezienswaardigheden

de beste bezienswaardigheden per bestemming

bezienswaardigheden van Palermo, ItaliŽ

ItaliŽ
top 10 bezienswaardigheden:

ItaliŽ

Plaatsen in ItaliŽ:
Bari
Bologna
Cagliari
Florence
Genua
Livorno
Lucca
Milaan
Napels
Palermo
Pisa
Rimini
Rome
Siena
Turijn
VenetiŽ

Verona

Meren in ItaliŽ:
Comomeer
Gardameer
Lago Maggiore

Provincies, streken en eilanden in ItaliŽ:
Amalfikust
Campania
Emilia-Romagna
LiguriŽ
PiŽmont
Puglia
SardiniŽ
SiciliŽ

Toscane

Overzicht
Top 10 bezienswaardigheden
categorieŽn:
 
bezienswaardigheden alle bestemmingen
bezienswaardigheden bezienswaardigheden
bezienswaardigheden top 10 specials

Praktische informatie
Alles over het weer, het klimaat en de veiligheid van deze bestemming vind je op de volgende websites:
 
klimaat & weer klimaatinfo Palermo
reisadvies reisadvies ItaliŽ

... meer handige websites

 

Het prachtige Italiaanse eiland SiciliŽ ligt op de punt van de laars van ItaliŽ. De hoofdstad Palermo is in het noordwesten gelegen en grenst aan de Middellandse Zee. De stad, die bekend staat als universiteitsstad, heeft ook een reputatie als stad van de maffia. Met name aan het eind van de vorige eeuw kwamen ze hier meer dan eens mee in het nieuws.

Palermo is een heerlijke stad om te bezoeken. In de haven komen regelmatig cruiseschepen aan en via de luchthaven 'Aerporto di Palermo Falcone e Borsellino' weten ook steeds meer mensen de stad te bereiken. De rijke geschiedenis van deze stad is duidelijk zichtbaar. Ondanks dat de Tweede Wereldoorlog hier flink huisgehouden heeft, zijn er meer dan voldoende historische bezienswaardigheden te bezoeken. Erg opvallend zijn de uiteenlopende bouwstijlen die je hier tegenkomt. Het mediterraanse klimaat maakt van een stad als Palermo een interessante bestemming die je vrijwel het gehele jaar kunt bezoeken.

 


Top 10 bezienswaardigheden van
Palermo

bezienswaardigheid nummer 1 Palazzo dei Normanni
Aan het indrukwekkende Piazza della Vittoria in de hoofdstad Palermo, zijn verschillende historische bezienswaardigheden te bespeuren. Zo ook het Palazzo dei Normanni, wat ook wel bekend staat als Palazzo Reale. Dit in hoofdzakelijk renaissance stijl gebouwde paleis, is tegenwoordig het kantoor waar het Siciliaanse parlement samen komt. Oudste delen van de fundering zijn afkomstig uit de negende eeuw. Destijds woonden er koningen die er het koninkrijk SiciliŽ vertegenwoordigden. In de bouwstijl zijn ook duidelijke sporen zichtbaar die afkomstig zijn uit de middeleeuwse Arabisch-Normandische kunststijl. Het Palazzo dei Normanni is tegen betaling deels toegankelijk voor publiek. Op de begane grond is tevens de Koninklijke kapel 'Capella Palatina' te bewonderen.
www.federicosecondo.org/en/norman-palace.html
   
bezienswaardigheid nummer 2 Santa Maria dell'Ammiraglio
De prachtige Martorana kerk is gelegen aan de Piazza Bellini. Het meest bijzondere aan deze kerk zijn de vele transformaties die het heeft ondergaan. Al in het jaar 1143 werd de kerk gesticht onder toeziend oog van George van AntiochiŽ, koning Roger II. In architectuur zijn uiteenlopende stijlen te ontdekken. Zeker gezien het interieur. Griekse, Aziatische, Normandische en Islamitische details wisselen elkaar bijzonder goed af. Santa Maria dell'Ammiraglio wordt dan ook gezien als ťťn van de mooiste kerken van ItaliŽ.
   
bezienswaardigheid nummer 3 Stanze al Genio
Het achttiende eeuwse paleis 'Palazzo Torre Piraino' huisvest een merkwaardig grote collectie tegeltjes. De ruimtes van het paleis lenen zich uitstekend om de uiteenlopende collectie op bijzondere wijze tentoon te stellen. Sommige tegels zijn al eeuwen oud en anderen juist weer hyper modern. De invulling van dit museum is een verzameling van ruim dertig jaar, die nog altijd wordt uitgebreid. De keramische kunst verzameling laat de bloeiende tijd zien waarin allerlei kunststromen het land en de stad Palermo hebben beÔnvloed.
www.stanzealgenio.it
   
bezienswaardigheid nummer 4 Catacombe dei Cappucini
Deze begraafplaats van de kapucijnen werd ergens in de zestiende eeuw aangelegd. De huidige begraafplaats aan de abdij raakte behoorlijk vol en men moest uitwijken naar een andere locatie. Waar het eerst alleen was toegestaan om er monniken te begraven, werd later besloten dat tegen betaling van een donatie het mogelijk was om er als niet-geestelijke begraven te worden. Ondertussen kun je nu de 'Catacombe dei Cappucini' bezoeken en ben je getuigen van inmiddels ruim achtduizend gemummificeerde personen die er zijn ondergebracht. Het meest bizarre is wel het laatst geplaatste lijkje van Rosalie Lombardo in 1920. Ze is nog volledig in tact. Voor kleine kinderen is een bezoek aan deze begraafplaats dan ook niet aan te bevelen.
www.catacombepalermo.it
   
bezienswaardigheid nummer 5 Palermo Cathedral
Het imposante twaalfde eeuwse bouwwerk aan de Corso Vittoria Emanuele trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het werd gebouwd volgens de Arabisch-Normandische bouwstijl zoals je die wel meer tegenkomt in Palermo. De meest ingrijpende restauraties hebben plaatsgevonden aan het eind van de achttiende en begin van de negentiende eeuw onder leiding van Ferdinando Fuga Filangieri. De vier grote torens zijn er in de veertiende eeuw geplaatst. Ondertussen kijken we nu naar een kathedraal die niet onder doet voor een gemiddeld paleis. In de kathedraal zijn verschillende graven te bewonderen van invloedrijke personen als koning Frederick II, Roger II en verschillende heiligen. Daarnaast zijn er in de kathedraal van Palermo ook verschillende display's te bewonderen met daarin juwelen, manuscripten en andere waardevolle en religieuze voorwerpen.
www.cattedrale.palermo.it
   
   
bezienswaardigheid nummer 6 Teatro Massimo Palermo
Hťt operahuis van Palermo is onbetwist 'Teatro Massimo'. De majestueuze uitstraling komt dan ook uitstekend overeen met de reputatie. De opera is gevestigd aan de Piazza Verdi en behoort tot de grootste opera's van Europa. Na flink wat bouwjaren werden uiteindelijk de deuren geopend in 1897. Tijdens dit feestelijke evenement klonken de klanken van Verdi's Falstaff.
www.teatromassimo.it
   
bezienswaardigheid nummer 7 Museo Archeologico Regionale
In het archeologische museum van Palermo worden bijzondere en opmerkelijke voorwerpen tentoongesteld die een beeld vormen over het Fenicische en oud Griekse tijdperk. Doormiddel van uiteenlopende kunstwerken krijg je tevens een helder inzicht in de geschiedenis van SiciliŽ zelf. Het museum is gevestigd in het Olivella complex. De grooste collectie is afkomstig van de archeoloog Antonio Salinas. Onder de bezienswaardigheden bevinden zich sarcofagen, beeldhouwwerken, voorwerpen die gevonden zijn op archeologische sites en juwelen.
Het museum is gelegen aan de Via Bara all'Olivella.
www.regione.sicilia.it/beniculturali/salinas/index.html
   
bezienswaardigheid nummer 8 Orto botanico di Palermo
De botanische tuin van Palermo is gelegen aan de universiteit van de stad. In de tuin worden allerlei onderzoeken uitgevoerd die als lesstof gebruikt worden in de medische studies. De geschiedenis van de tuin gaat terug naar de achttiende eeuw. De botanische tuin van 'Accademia dei Regi Studi' was destijds veel kleiner, maar al wel ingericht voor medische studies. Tegenwoordig is de 'Orto Botanico di Palermo' behoorlijk groot. Je hebt er nu onder andere een aquarium, bloementuinen, kassen, bio-ecologische zones en een herbarium. Het is tevens een heerlijke plek om de hitte en drukte van de stad achter je te laten.
www.ortobotanico.unipa.it/Benvenuto.html
   
bezienswaardigheid nummer 9 Villa Giulia
Dit overwegend groene en eerste openbare park van Palermo is ook wel bekend als Villa del Popolo of Villa Flor. Het behoorde eens toe aan Giulia Geuvara, de vrouw van een Spaanse vorst. Het niet al te grote park biedt heerlijke verkoeling op de soms erg warme dagen in de zomer. Verschillende bankjes onder de bomen worden dan ook graag bezocht door zowel de lokale bevolking als de bezoekers van de stad. De bouwwerken bij het centrale fontein zijn ontworpen door Giuseppe Damiani Almeyda. Deze Italiaanse architect heeft ook het Teatro Politeama in Palermo ontworpen. De toegang tot het park is gratis.
   
bezienswaardigheid nummer 10 Fontana Pretoria
In de directe omgeving van de Santa Caterina kerk aan de Piazza Pretoria is een bijzonder fraai fontein te bewonderen. Oorspronkelijk werd het fontein ontworpen voor de tuin van Don Pietro di Toledo in Florence. Hiervoor werd de opdracht gegeven aan de beeldhouwer Francesco Camilliani, destijds een student van Baccio Bandinelli. In het jaar 1573 werd het fontein in zeshonderdvierenveertig delen naar Palermo vervoerd. Op het fontein zijn achtenveertig beelden gecreŽerd, die verschillende personen uit de mythologie en Griekse goden verbeelden.
   
  TIP: Betaal niet teveel voor je hotel

De afgelopen jaren zijn er tientallen hotelboekingssites gekomen die je online hotels laten boeken in steden zoals Palermo. Wil je in ťťn keer alle aanbieders met elkaar vergelijken en de voordeligste kamer vinden? Ga dan naar Trivago Palermo. Daar kun je per hotel meteen zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers kunt boeken voor jouw reisdata!

Meer informatie over Palermo:

Palermo tips

  ...meer handige websites
   

 voorpagina top 10 bezienswaardigheden.nl over deze site top 10 bezienswaardigheden van alle bestemmingen privacy en cookies